Wednesday, November 4, 2009

Easy Going Meal Plan LWM.

Eynda pernah janji nak share meal plan LWM kat blog kan...
Dah dapat hari sabtu lepas....
Hari ni baru sempat nak buat entry...


Morning : wake up take 500ml warm water + 1 pc of lemon + a bite of salt (detox)


Breakfast :
1) 2 pcs bread
2) 5 pcs biscuits
3) 1 cup of cornflakes
4) 1 hard boiled egg
(pilih salah satu)


Lunch:
1) 1/2 rice + 2 servings of veggies + 1 serving of protein (fish/chicken/egg/seafood/tofu)
2) meehoon soup
3) Porridge
4) Sandwich
5) 5 pcs yong tau fu soup
(pilih salah satu)


Teabreak : fruits


Dinner :
2 servings of veggies + soup (protein is optional)
(before 7.30pm)



Supper:
1 cup of plain yogurt



Reminder : drink 3 liters of water a day.
Fruits advice : kiwi/dragonfruit/green apple/orange/tomato/grapefruits



Rasa macam eynda tak ikut sangat la meal plan ni hehe....ikut hati je apa nak makan, makannn :-p


8 comments:

Topsy-Turvy Mum said...

Hi Eynda..

me pun start diet balik..hihihi..jeles tgk semua org gigih berdiet :)

Drama Mama said...

bestnya. can lose a lot kalau ikut meal plan tu? tapi u gigih workout kan?

sisdee said...

eynda bole tiru nei the menu hahahahhaahha...

nk gak diet :p

zarin said...

thanks eynda..
boleh i praktikkan utk my hubby...*wink wink*

liana said...

eynda..
ku pon dah amik EVO tu hehe.. baru 4-5 hari try.. nanti dh abih sebotol baru leh tau kesan kekek...


ku pon kena start dietlah.. muka dh tembam giler huwaaaaa.. tak balance langsung bdn.. berat pon dh 59kg.. tu berat masa peknen hoho

Lady of Leisure said...

kak eynda, memula lady baca breakfast menu tu happy giler.. tetiba ada (pilih salah satu).. hihi.. terkedu jap kalau pilih salah satu perut mcm lady ni mesti tak kenyang..
tapi menu tengahari kalau makan bihun sup ok jugak kan... hirup2 sup/makanan berkuah cepat skit kenyang kan..
:)

Chik Na said...

he he he..leh la tiru diet plan eynda tu .. dah tgk eynda gigih ni rasa cam nak beerdiet balik pulak

IdzaLia said...

Lia nak try bfast ikut meal kak eynda ni.. hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails