Wednesday, November 18, 2009

Bila Nak Stop???

Sila dengar perbualan ini dulu...


Me : Nanti kalau makan2 kat bawah ni takleh tengok tv la...

Hubby : Ha la dah tadak tv...tv kat atas je...

Me : Haaa...tv dlm bilik guest ada...RTM pun takpa la...

Hubby : Dia nak tengok jugak tv sambil makan tu...

Me : Hehe...owwhh takpe la..nanti saya ada netbook kat atas island tu...sambil makan sambil tenet lah... (ni ayat kenyataan ye kawan-kawan...dgn harapan dapat netbook sebijik haha)

Hubby : Hhmm...elok la tu...nanti netbook tu duduk tang tu ja sampai anak cucu cicit mai pun dok nampak netbook tuh...

Me : Haaa...tu la trademark saya....nanti2 cucu cicit tau tok nek ni sempoi ja...tak buta IT...

Hubby : Hhmm..malu kat anak menantu...

Me : Ehhh...saya ni bakal mak mertua yg sporting tau...menantu memang suka mak mertua yg sporting...cool apa mak mertua boleh berblogging....berfacebook...

Hubby : (diam tak kata apa)


Aiikk....mengalah dah ke ? kekekekek...




Motifnyer di sini...pernahkah korang terpikir sampai bila nak ngadap pc??
Berblogging?? Berfacebooking?? (ehh gitu ke ayatnyer??)


Eynda tak pernah terpikir....tapi  dari cara eynda cakap tu macam sampai berkedut je nak duduk depan pc wakakakaka.....


**********************************************************

Tahukah anda??


World's oldest blogger María Amelia López Soliño dies
Spanish grandmother Maria Amelia Lopez logged off for the last time on Wednesday morning, her family has announced



The world's oldest blogger – a 97-year-old Spanish grandmother introduced to the internet by her grandchildren two years ago – has died.

Maria Amelia Lopez’s posts touched on many aspects of her long life, from political memories of the Franco era to intimate musings on her increasingly fragile state of health.

Mrs Lopez blogged from the seaside town of Muxia, where she was born in 1911, or from the farmhouse in Galicia belonging to her grandson, Daniel.

She wrote: "On December 23rd 2006, my grandson gave me a present, this blog when I was 95 years old ... and my life changed ... now, I can communicate and interact with the world."

Her blog, at amis95.blogspot.com, became a global hit, notching up more than 1.5 million visits. As her fame spread, Mrs Lopez became an unlikely campaigner for digital rights for older people, and even took tea with the Jose Luis Rodriguez Zapatero, the Spanish Prime Minister.

She wrote frequently of the benefits of the online community she had created.

In one of her last posts, in February this year, she wrote: "When I'm on the internet, I forget about my illness. The distraction is good for you – being able to communicate with people. It wakes up the brain, and gives you great strength."

Mrs Lopez became the world's oldest blogger on the death of 108-year-old Australian Oliver Riley in June 2008. The new holder of this unoffical title is unknown, although the actor Kirk Douglas, 92, who blogs regularly on his MySpace page, could be in the running.

Twitter's oldest microblogger is the 104-year-old Briton Ivy Bean, who keeps her 14,600 followers entertained at twitter.com/ivybean104.


sumber : sini 

**************************************************************


So....dah pikir sampai bila nak berblogging???
Sape kata orang muda je pandai berblogging kan ;-)

15 comments:

MuMMy 2 Haqq said...

kita ni sok jadi nenek moden tau..berblogging bagai. Hahhaha...tapi zaman akan dtg lagi canggih kot dari skang..

sesemutku said...

- apa nickname tok muda2 dulu??
- uiiii tok pakai nama 'sesemutku'...bla bla bla..

hahahaha x dpt ku bygkan la eynda...dasat ehh kita nti kan...

Lady of Leisure said...

hihi.. lady kalau leh nak blog smp bebila hiihihi.. jadi nenek pun lady nak blog gak nanti.. boleh exchange link ngan cucu2...
:D

Chik Na said...

he he he ..tak lama lagi dpt ade la orang akan dapat netbook tu :)

Chik na pun bercita cita nak jadi mertua dan nenek yg sporting gak..

I'M REAL!! said...

cool.....hehehe...tak pernah lagi imagine cam eynda tu:)...tp kalau boleh sampai ke tua jugak jd blogger n rajin workout...;)

IdzaLia said...

nanti2 kita kita nenek IT lah ek.. nenek dulu2 bila tak de keja nak buat asyik makan sirih, tapi nenek zaman kita nanti asyik mengadap laptop jelah.. hua..hua..

M said...

hehehe kelakar dialog buat I tersenyum. ai plak jadik nenek yg suka baca blog org je la. hehehe

Mr PenyuBiru said...

pernah baca pasal blogger tertua yg dah meninggal tu. kisah hidupnya mmg menarik.

hmm.. selagi ada hati selagi tulah aku berblogging

zarin said...

rasanya akan berblog selagi masih ada idea dan selagi termampu..
mana tau kot2 nanti boleh exchange link ngan anak cucu pulak ahaks! :D
mcm now ni, hasya pun dah tau cakap, mommy ni asyik2 tengok blog kikiki..gara2 bereput lappy :)

sisdee said...

hahaah i pun tak tau smpai bila tp selagi ada pc n internet bole je kot berblogging..hahahaha :)

misz Lina said...

uishhhhh...mna leh stop....

selagi terdaya jd la blogger yg tegar...hehe


caya la kat nenek tu... hebat tu!

Softtouch [Hanim] said...

he he he..manalah tau kan kita smpai tua nnti...nenek yg cool lah kita nnti yer..

::i.e.r.a:: said...

ermmmm... kita bley jadi nanny modern kan.. berblogging,berfb, chatting @ ym..wuhuuuuu bestnyer. Sure x nyanyok kiter nanti sbb nenek asyik tenet jer...kah kah kah

iNa said...

betul la kan kak eynda..
smpai bile nk berblogging...nk ngadap pc kn..hehe..
tp ok ape.....sok2 ntah cmne plak kan..ntah2 lg advance..hehe......

ina duk terbayang..sok2 bile ank cucu cicit dh beso2...sure diorg tgglkan kite kan..so.tggl kan kite ngan hubby ( klau Allah pjgkan umur & jodoh la )........duduk la kt umah b2 ngan hubby..smbil berblog...berfacebook..hehe..
Ina layan game kt FB..wakakaka.....

tp esok2 bile kite dh tua mgkin lg cnggih dh...
lg mantap dr blog..facebook nie pon ade kot..hehe...

Cik Emi said...

heeee kak.. blog jer selagi tak ada gangguan.. hehehe... bagus apa isi
masa dengan tulis blog.. dari laya sinetron.. wakakakka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails