Friday, October 2, 2009

Samsung ST 550.

Pandai orang yang cipta kamera ni....
Sebab dia tahu sekarang ramai yg suka snap self-potrait :-D
1st time ternampak iklan kat paper tadi pasal kamera dual LCD ni eynda dah teringin daahhh...
Hubby baru je cakap beberapa hari sudah....NO kamera dah naaaaa....uwaaaaa....
Tapi yg ni guna touchscreen....eynda tak pernah guna produk yg guna touchscreen so far...so tak tau la bagus ke tak...
Harga belum survey...try google pun tak jumpa lagi dlm RM...kalau usd dlm USD300++ kot...
Kalau bab kamera...henpon...komputer....memang tak pernah habis berangan eynda ni.... :-p

19 comments:

Lady of Leisure said...

kalau usd300++ maknanya dalam rm thousand plus...
hehe.. lady pun mcm berkonan gak ngan caera ni nampak iklan smlm..
tapi dalam hati sbnrnya tengah mengidam dslr...huhu..

kikin said...

wow best la eynda!saya juga sorang yg suka bgmbar...

eynda said...

Lady..selalunyer gitu la...dlm RM1200-RM1500...lama2 jadi murah jugak nanti....tu la sebab boleh snap gambar sendiri akak pun teringin gak hehe....DSLR dah ada...tapi biasa la kalau boleh nak yg lagi bagus punya DSLR...isskk...tak pernah puas hati :-p

eynda said...

Kin...jom kumpul duit :-D

Azmiezas said...

Kita bukannya reti sangat bab2 kamera ni..lagi canggih lagi tak reti guna..he..he..

eynda said...

Azmiezas...betul tu...makin canggih kekadang makin susah...tapi kekadang syiok tengok function benda2 tu hehe..

bspotgurl said...

wah nampak cam best jek camera nih.. nak lah jugak satu.. tapi kita kena tunggu harga keluar kat mesia ni brape.. kalau eynda tau, nanti bgtau dlm blog yea.. ishk ishk.. best nih

::i.e.r.a:: said...

eynda.. henpon iera yg touchscreen nih baru jer buat hal..hubby hadiah tuk besday last yr,tp baru dapat taun nih,(besday ujung thn)x sampai setahun dah buat hal... huhuhu..terganas sikit jer dia jem trus.. mayb iera nih kasar la eynda..tp benda yg guna t/screen nih mmg ok..cuma kena extra jaga jer..x per pelan pelan eynda pujuk hubby noo...dapat tuh nanti.. *wink wink*

Cik Adek Manes said...

kak eynda, dh ade ke lom eks kt m'sia..??

one of my fren ade gaks guna samsung nie.. but series laen.. kire bwh sket dri nie.. ST500 kot klu tasilap.. baru 2 bulan guna dh sebuk² nak tkr baru.. tatawu la ape problem nye..

tpi bestla klu ade dual lcd nie.. sumthing diff, kan..

Nana said...

camera nana dh mcam selalu sgt wat hal la ni. ade chance la nih...hheheh. DSLR mcm susah je nak bawak kemana2, lastly gune henpon camera jugak :(

Abrahyn said...

i pon minat giler ngan kamera nih...tapi tak mampu arr nak beli...huhuhu

adha said...

eynda
berangan dulu tak pe.. hehehe

** alahai hannah buli kucing.. mak kita ckp, kucing tk baik di ambik gmbr selalu nanti cpt mati.. tak tau la betul tak.. hehehe

suka lak ngan air.. cam sweet jek tgu air kat salur mesin tu, kalau pas letak softlan mesti wangi muka dia.. hahah

eynda said...

bspotgurl...ok kalau eynda dapat price eynda update yer...

eynda said...

iera....touchscreen ni macam sensitif skit ek....eynda ni kasar jugak hehe...

eynda said...

Geyin...dah ada kot sebab keluar iklan dlm paper...tak survey lagi kat kedai...

eynda said...

Nana....tunggu apa lagi ;-)

eynda said...

Aida...eynda pun...mampu berangan jek :-p

eynda said...

adha...selalunyer dari angan2 jadi kenyataan hehe...pernah dengar gak macam tu...takleh snap gambar kucing...tapi ajal maut Allah yg tentukan kan... :-)

~ Wan Kamar Haliza said...

dslr best gak. akk aritu blik kg braya brgmbar family rmai2. then bla blik umah nk save lam pc trdelete plak..syg sgt..xde gmbr kngan raya thn ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails