Sunday, October 4, 2009

Pertunjukan Udara TUDM Dan Thunderbirds 2009.

Hari sabtu pagi kami keluar dari rumah 10am lebih....breakfast kat restoran dulu....
Bertolak ke TUDM Subang dah 11am...sampai kat TTDI Jaya jem pulak....tetiba ternampak jet Sukhoi dah buat aksi kat udara...kami tengok dlm kete je la :-p
Masa tu hujan renyai2....doa moga tak lebat la....nasib baik hujan stop masa dah sampai kat area TUDM.
Mula2 hubby nak parking kat area kilang2...kat situ pun dah ramai ...jalan ke TUDM dah jem...tapi hubby kata lagi best kalau boleh masuk area TUDM terus....
So kami terus tuju ke TUDM. Jalan jem teruk....kami parking tepi jalan & jalan kaki masuk ke TUDM.
Dari sini la kami start berjalan ke TUDM. Hubby kata agak-agak pegi balik 3km jugak la..patut le sampai hari ni dok lenguh satu badan hehe...gambar ni masa nak balik....sebab tu jalan dah lengang....
Kat sini jugak la DSLR eynda jatuh terhempas masa baru sampai....eynda suruh Adam pegang jap sebab eynda nak dukung Hannah sambil pegang payung (masa tu hujan rintik2)...bila adam nak pass DSLR tu kat hubby, dia terlepas bag DSLR tu...ingat ok la kami tak check pun...sebab kat rumah ada terjatuh gak...maybe ni atas jalan berbatu...impact kuat....
Sampai dlm TUDM bukak je terkejut giler lense dah pecah :-(
Tak terkata apa la...nak marah Adam pun tidak....benda dah nak jadi :-(
Nasib baik bawak nikon coolpix....dapat jugak bergambar....yg bestnyer bateri pun lemah kekekeke...sempat la snap banyak gambar & video gak...
Ada jugak yg eynda snap dgn henpon...
Gambar pertama bila jejak dlm TUDM tu....
Adam mula2 tak berapa nak hepi bila sampai situ....sibuk tanya bila nak pegi muzium (????)
Apa daaa....mama dia yg terlebih seronok tengok jet :-p
Snap snap lagi....eynda sudah gemuk balik!!
Atau baju tu yg bagi eynda nampak gemuk?? Kekekeke...
Nak pilih nombor 2 tu boley tak? :-p
Adam tutup telinga...kuat le bunyi enjin jet....
Cian Hannah....melalak dia..."habih daaahhhh....habih daahhhh...habih daahhh..."
Takut kat enjin jet....sape ada kat situ kalau terdengar sora budak kecik jerit2 gitu...Hannah la tu :-p
Budak lain relaks je.....yg baby siap tido nyenyak masa jet lalu rendah ...kagum betul..:-D
Barbie tak lupa....
Ni masa dah habis show...dia dah tenang....
Suruh diaorg posing....ayah pegi tengok show dekat2....kami lari jauh skit...tapi bila ada jet lalu kena tutupkan telinga Hannah skit...kurang la takutnyer....
Show dah habis...dah lengang skit...bawak diaorg pegi dekat2 kapal terbang....
Berlatarbelakangkan jet2 yg buat show...
Adam teringin sangat nak bergambar dgn askar ni...
Terus bercita-cita nak jadi askar pulak :-D
Eynda nak snap gambar dgn krew2 thunderbirds...tapi hubby kata tu krew je...bukan pilot....
2-3 kali eynda mintak bergambar tapi hubby dok cakap itu krew je...
Oklaaaa....eynda pun takmo la kalau dgn krew....kalau dgn Tom Cruise eynda nak la...(kan tom cruise berlakon jadi pilot jet dlm citer apa ntah...) Saje je cakap gitu nak perli2 hubby hehehe...
Jeles la tu org nak bergambar dgn mat salleh yg hensem2 tu :-p
Gambar jet ada 2 keping je eynda snap dgn coolpix....kalau DSLR tu ok mesti gambar lagi jelas :-(
Video ada tapi iPhoto eynda lak buat problem....nanti2 kalau dah ok eynda letak video jet tengah terbang...
Jet dah mendarat...sebelum matikan enjin diaorg keluarkan asap kepul2....
Nak balik dah....relaks2 kejap sejukkan badan...panas sungguh kat sana...rambut panas...tudung panas....muka sunburned....tekak kering....bateri henpon & kamera pun jadi lemah sebab panas sangat kot....
Peekaboooooo.....
On the way balik ke kete...setiap pokok dia akan nyorok & sebut peekabooo....
Tak terasa pun jauh parking kete....kejap je dah sampai kat kete hehe....
Exercise.... 1.5km...
Jalan elok ada dia nak jugak jalan atas rumput....
Kesimpulannyer memang best la show tu....cuma kalau Hannah ok lagi best...lagi enjoy....teringin nak tengok LIMA pulak....tapi nanti la biar Hannah dah cerdik skit...

17 comments:

Syikin said...

adussssssssss bernanahnya rasa dihati..sebab tak dapat tgk walaupun ckin teringinnnnnnnnnnnnnnnnn sgt nk tgk. hubby kene g sekolah plak sabtu lepas. lagik bernanah telinga bila dapat dengar jerk jet tu pusing2 atas bumbung rumah ckin ni...uwaaaaaaaaaaa apapun dapat gak tgk gambar yg eynda amik..huhuhuhu

MommyCT said...

Thunderbird ke nama show tu...isk apala my hubby ckp bluethunder...dan itu le yg i tulis kat blog (sangap nye I). I cuma benti keta tepi jalan je. Tak tau pulak boleh gi tengok dekat2 cenggitu. Isk rogi pulak rasanya.

shabiela said...

ok hannah lg.. kalo amalin n balqis dgr bunyi jet tu, mau diorg meraung kt situ..

barbie tetap tak lupa.. he he..

Lia said...

bestnya blh pegi.. kalau lia tggal area sana blh join.. Ni tgk kat tv jelah dlm berita.. huhu

Azmiezas said...

Rugi la tak pi ari tu...

Willie said...

Wa... aku suka sgt kapal terbang.

Umi Ayu said...

tak pernah lagi gi tempat2 mcm tu..sesuai ke kak bawa budak2?..hannah pun dah macam tu, apatah lg la my kids..

Dilla said...

segak jer tengok pakai tudung ariani tu....boleh beli lagik yek....

sahira said...

sama time lak ira kat sana..gigih giler kul 8pagi dh tolak dr ampang.. kitorang byk dok kat padang sebelah sana..

eynda said...

ckin...eynda boleh bayangkan perasaan tu....kalau la eynda tak ikut pegi sekali...bilashow dah start mesti rasa nyesal sebab tak ikut hehe....

eynda said...

MommyCT...eynda pun mula2 stop tepi jalan je sebab situ pun dah ramai kan...tapi hubby cuba nasib pegi lagi dekat....dekat2 pun tu la..jalan kaki jauh gak tu ...

eynda said...

shabiela...barbie usung merata hehe...

eynda said...

Lia....takpe satu hari nanti insyaallah boleh bawak anak pegi tengok :-)

eynda said...

Azmiezas...memang rugi hihi...(saje nak api-apikan lagi :-p)

eynda said...

Willie....best tau ;-)

eynda said...

Umi...ramai yg bawak kids...ikut budak jugak...ada setengah tu relaks je...baby pun tido nyenyak...tak pakai ear plug pun...

eynda said...

Kak dilla....ye boleh beli lagi :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails