Wednesday, September 16, 2009

Car Seat Raya...

Tehehehehe.....
Atlast hubby beli jugak.
Last saturday dah survey kat ISETAN KLCC.
Hubby beli utk letak dlm kete dia.
Beli ni sempena nak balik beraya ...nak suruh hannah duduk dlm car seat kat belakang...maybe eynda pun kena duduk kat belakang la sampai hannah "lepaskan" eynda duduk seat depan balik....
Seelok-eloknyer biar kita duduk kat seat depan...jangan biarkan anak-anak yg duduk kat seat depan....supaya hubungan kita dgn hubby sentiasa mesra....PETUA tu tau ;-)
Belum bukak....lusa kot baru bukak sebab hubby dah start cuti, dia free nak buat semua ni...
Sementara tu biar hannah belek2 kotak tu dulu :-D
Hubbykan suka sesuatu yg berbaloi dgn harga....memang berbaloi bak kata KAMDAR...sebab car seat ni boleh guna sampai Hannah umur 10 tahun!!
Todaykan hubby berbuka dgn member ofis...
Bawak balik buah tangan.
Tapi customer dia yg bagi...
Cantik kan bekas ni....matching tak dgn handbag & kasut raya eynda :-D
Kek Buah Kukus la.....
Eynda keluarkan kek tu...bekas tu dapat kat eynda la...jangan la hannah nampak...nanti dia pun nak bekas tu.... :-p
Gini ke kalau ada anak perempuan...asyik nak berebut je...atau eynda sorang je macam tu? kekekeke.....
** Berebut manja je tau....bukan sampai lawan tarik rambut :-p

18 comments:

Lady of Leisure said...

wah..bagus la beli car seat ni kak eynda kan, lagipun kanak2 digalakkan dok belakang.. lebih selamat..
:)
akak balik kampung bila?

eynda said...

Lady...hubby akak buat perbandingan dgn semua car seat yg ada dlm ISETAN tu...yg ni yg terbaik katanyer.....betul tu..kanak-kanak lebih baik duduk kat belakang. Tapi dlm kete akak, hannah masih duduk dlm car seat kat depan :-p Akak balik kampung maybe petang jumaat atau malam jumaat lepas berbuka :-)

-iLLa- said...

Kak eynda bp duit ek carseat tuh??

Nana said...

Wah Hannah ade car seat raya. Graco lagik...sure bagus nih.

Bekas tu cantek lah. akak kene berebut ngan Hannah? tapi mmg kenyataan kan. Nana pun selalu macam tuh...hahaha. Tapi, selalu kene beralah. ye lah anak kan :)

liana said...

eynda berapa hrg carseat tu?
tu boleh bukak jd booster gakkan..

seelok2nya biar anak duk belakang..
ku sendiri bila blk muar or pegi memana pun biar ajer Aqil duk belakang.. tp kena bwk sekali toys dia .. kalau tak kesian lak boring hehe.. lelagi selalu kuar berdua.. dia jadi big bos kat belakang heheh

bspotgurl said...

car seat kena ada utk factor keselamatan especially perjalanan jauh. take care

Nieza Ishak said...

Akak,

nieza pun plan nak biar anak2 dok belakang ... risau plak nak biar hubby memandu sorang ...

ala2 nak datinggg la tanpa anak .. harusss balik kg bila anak2 dah tdo ... hikhikhik

adha said...

kita pun tgh kumpul duit beli carseat baru

yg ada ni masih muat tp kaki dia terjuntai.. kesian lak.. tgi sgt orgnye..

** hb kita tak bg dok blkng.. dia selalu perli,' i bukan supir yer'...hahaha kadang dia perli ' mau g mana mem' hahhaha

tp tak selesa la dok blkg.. tak leh nk manja2 hahahahhaa

eynda said...

iLLa...RM900 +-

Kat mothercare RM1K++

eynda said...

Nana...hubby akak tak pilih brand pun...janji hannah selesa...tu la sekarang ni suka berebut barang...besar esok boleh kot share2 baju pulak kekekek....

eynda said...

Liana...harga RM900+-
Ada 3 cara utk guna car seat tu termasuk booster...sebab tu hubby beli...tahan lama...adam ada kat belakang teman hannah...senang skit..tapi kalau adam tertido hannah mesti boring hehe...

eynda said...

bsportgurl...betul tu :-) thanks :-)

eynda said...

Nieza...akak memang tak nak ajar anak duduk kat depan....tapi kalau travel balik kampung kekadang adam duduk kat depan...akak teman hannah kat belakang...balik malam2 boleh dating2 dgn hubby ye tak hihi....

eynda said...

Adha....sekarang hannah ada 2 car seat..yg satu dlm kete eynda tu macam dah makin sempit utk hannah....so guna dlm kete savvy tu je la...tak jalan jauh2 pun....eynda pun tak suka duduk kat belakang sebab susah la nak sembang2 dgn hubby... :-)

ArissaPutri... Moment in My Life said...

waa... beraya sakan hannah yea.. dapat car seat baru :)

Anonymous said...

syokknya hannah..!!!!
ada brg baru..graco lagi tu..
bila la sha boleh beli utk Qimie agaknya ek?
carseat yg ada ni pun dah sempit utk dia..
ada gak survey kat kedai baby ..
hubby sha minat yg mcm carseat sport car tp utk baby punye la..hehehhe
kaler merah + hitam lg..sesuwai kot utk org yg suka sukan lumba keter..hahhaaaa..
nnt la kot..tggu dpt bonus hjg thn..
lg pun raya kali ni tak travel balik pahang..so duk rumah jer la..
:-))

~ashsha @ Sha~

::i.e.r.a:: said...

betul.. betul.. betulll... balik malam bley dating ngan hubby... heheheeee...iera sokong tuh ... :)

Emma Maria said...

kalau boleh mmg nak dok depan all the time..selalu gak try try, tapi halfway hubby dah 'halau' ke belakang balik..kalau saya dok depan ...dedua anak2 menjerit nak kedepan gak..4 org sekali kat depan..ahaha..bahaya sungguh..so terpaksa la patuh dok belakang jadi mem besor ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails