Tuesday, September 1, 2009

Balik Kampung Part 1

Kisah balik kampung :-)
Bertolak dari shah alam hari Khamis, 11.45am....plan sebenar 10am.... :-p
Cuaca terang tapi ada tanda-tanda nak hujan jugak....
Singgah kat RNR Kuala Kangsar sebab masing2 dah lenguh duduk dlm kete lama-lama...
Pantang nampak playground....
Adam sembang2 dgn cousin dia yg ikut kami balik kampung sekali.
Hubby gi beli buah-buahan utk buah tangan....eynda takleh buat apa hanya jadi mak guard anak dara yg tengah main kat playground.
Selepas Kuala Kangsar, hujan sepanjang jalan.
Alhamdulillah selamat sampai ke Sungai Petani @ 4pm.
Singgah rumah MIL dulu...selalunyer memang macam tu sebelum balik ke rumah mama eynda.
Hujan masih belum berhenti.
Dalam 6pm kami bertolak balik ke rumah mama eynda.
Memandangkan kami satu daerah, senang sikit....2 hari kat rumah mama eynda, 2 hari kat rumah MIL.
Esok pagi tu hujan masih tak berhenti.
Selalunyer balik SP mesti kepanasan....tapi kali ni sejuk nyaman je...sampai nak ke mana pun susah la pulak hehe...
Dah takde aktiviti, eynda lepak2 je depan tv....terbukak channel animal planet...saje snap sebab tengok sea lion tu manja sangat...baru 5 bulan usia sea lion tu...
Sape2 yg baca entry balik kampung may 2009 mesti kenal kucing ni :-)
Ini Bobby....yg betina, Nelly mama dah kasi kat kakak mama....mama tak larat nak jaga 2 ekor kucing kot...tinggal la Bobby seekor kat rumah....mula2 sampai nampak gaya sombong....rupanyer manja....tapi pandai menikus...tiba masa nak menikus semua org dia nak kacau...Hannah suka...adam pulak penakut kucing..iskk...
Hannah berani main dgn kucing.....
Sampai TERlebih berani...errkk....
Tapi jangan risau cat lover sekelian...perbuatan Hannah sentiasa dipantau hehe...
Cat bully betul la Hannah ni....
Tengok la Hannah...sibuk posing jugak dgn horsie barbie dia kekekek...
Lepas solat Jumaat kami keluar ke Village Mall.
Shopping utk anak angkat mama.
Pastu beli barang skit kat tesco.
Mama tekun memilih ayam :-)
Kat Village Mall tu ada kedai donut, baru bukak rasanyer....last may belum ada kalau tak silap.
Ala-ala Big Apple jugak. Sedap.
12 bijik RM16.00
Sebijik dah hilang sebab Hannah makan dulu :-)
Gambar berbuka puasa kat rumah mama tak sempat nak snap sebab sibuk bantu hidang2....hari pertama mama masak kari ikan, sambal belacan, ulam kangkung & timun, sayur keladi. Hari kedua sebab keluar shopping, kami tapau ikan/daging/ayam bakar & lauk pauk lain.
~ bersambung~

13 comments:

ratna said...

seronok kan bila balik kampung gini..

sesemutku said...

syoknya blk kg....eynda ank tunggal ka?

ArELeEz said...

beshnye balik kampong!

vee said...

bestnye dapat blk kg..tmbh2 lg bulan puasa ni..lg seronok!!

Lady of Leisure said...

kak eynda, comelnya bobby tu..
bulu kembang mcm arri n molly...
uwaaaa.... nak pegang jugakkkkkk...

cantik giler corak buku die, dah la kembang n gebu... uwaaaa..... nak pegang....

Mr PenyuBiru said...

adeh! gambar yg last tu buat aku merana.hehe

irenedahayu said...

sedapnya donut.... baby gul kak eynda tu comel je masa tarik pipi tuceng... :D

Softtouch [Hanim] said...

seronok balik kg kan...makan plak sedap2...

::i.e.r.a:: said...

eynda...rasa cam nak balik SP skrg jugak... heheheee..
adik eynda Hamlee kan, dia kat mana skrg.. dah kawen ker? teringat dulu kalau p umah eynda suka kacau dia.. hensem..skrg mesti lagi hensem kan..

shabiela said...

sedapnya donut.. smbal belacan sedapnya.. aduhh.. bulan posa sume sedap..

bspotgurl said...

Sekarang ni musim ujan so perlu hati hati selalu wokey.. salam ramadhan & selamat berbuka puase

que_zul said...

best nyer balik kampung..daku gak tak de kampung...
mak dan mil duk pun dekat2 jerk....

Just Call Me Bitt said...

best yer kampung jauh2...
geramnya kucing ituw

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails