Monday, August 24, 2009

1st Day Puasa ~ Sabtu 22/8/2009

1st day puasa....
Hmm...alhamdulillah semuanyer dipermudahkan...
Bangun pagi kami keluar ke IKANO/The Curve...apalagi...shopping raya ler...
Tengah tunggu ayah pakai kasut....
Kat ruang legar The Curve ada sampan tempat orang lepak2...Adam pun sibuk nak lepak kat situ...kejap je tau...mama nak sambung shopping...
Uncle kat belakang tu tengah nyanyi apa yer...macam wayang kulit/penglipurlara je...
Muka letih sebab puasa....kejap dia pecut 100 meter....kejap dia buat letih sampai kena papah tangan....berlakon je kot...
Singgah floor depot....
Hajat dihati rumah baru nanti kat bawah nak letak wood flooring kecuali kat dapur....
Tertido....Hannah good girl sebab tak moody....sampai2 IKANO b4 masuk brands outlet belikan dia chipsmore dulu....ready hehe...takut melalak nanti cari food.
Hasil belian....
Sempat goda hubby belikan steam iron nih...takpe la kan...iron yg dok pakai sekarang dah hampir 10 tahun usia tau...org bagi masa kami kawin kekekeke....
Isskk...macam takde idea je nak bercerita....
Sebab puasa agaknyer....
2 hari berbuka & bersahur kami tapau jek...
Sabtu tapau kat kedai mamak...
Ahad kat restoran melayu....
Today baru nak memasak....
2 hari jugak eynda membazir peluang utk berdiet....sebab Adam 1st time berpuasa tahun ni...penuh pulak tu sampai time berbuka!! Alhamdulillah...
So mamanyer sudah terlebih hepi...makan pun sama naik dgn hubby & adam...termasuk masa bersahur hihi...
Ya Allah...kuatkan la semangat ku utk menjaga pemakanan di bulan Ramadhan ni....
Kononnyer nak bagun 3am bersenam b4 sahur....hampehhh...tido pun dah 11.30am-12am....
Kunci jam 3am...bangunnyer 4.30am kekekeke....
Petang2 so far takleh curi masa utk workout...harap2 boleh adjust masa weekdays ni...

16 comments:

ratna said...

wah bagus adam berpuasa.

Lady of Leisure said...

salam ramadhan kak eynda..
lady masih belum sempat nak shopping raya lagi ni huhuhuh...

Softtouch [Hanim] said...

alhamdulillah selamat pose adam..belum shopping lg lah kak.suka shopping last minute..he he he

adha said...

wah bagus la.. da ble pose penuh...

shopping raya lgik.. kita da tak sopping dah.. ye pun tak berani nk kuar bwk anis... mcm2 penyakit.. tkut...

shabiela said...

adam dh puasa.. bagusnya.. tgk muka dia letih jer.. wah, byk tol shopping tu.. he he.. bersenam sblm sahur? rajinnya akak.. tabik spring la..

que_zul said...

wah, byk kali shopping raya eik..sy tk shopping2 lg...1st & 2nd poser, dok lepak2 kat umah jerk..ujan lebat, malas la nk kuar...

iron philips tu sama dgn aii punyer....dh masuk 6 thn pakai...masih berjasa lg pada sy dn keluarga...hehe

::i.e.r.a:: said...

eynda...
pilihan yg tepat tau steam iron tuh.. iera pun guna yg tuh sekarang.. dapat hadiah masa kawen dulu..heheee dah nak masuk 5 thn dah sept nanti (dekat raya) tp masih elok & smooth jer.. wah syoknyer shooping... iera dis week baru nak shooping coz dapat bonus & kenaikan gaji semalam..... yippie.. :)
p/s: tuk Adam.. congrats coz puasa penuh.. :)

Abrahyn said...

congrats to adam sbb berjaya pose...
eh, iron u tahan 10 thn? setakat 5 tahun kawen, dah 2 biji iron kitorg hancuuussss! skrg pun pkai philip...mahal sket tapi berbaloi..

nona said...

salam ramadhan kak eynda...=)

:: PU3'z :: said...

saya punyer perut pun tergugat
hari nie baru nak diet
coz weekend bantai makan
since en MAN pulun sakan
kiter pun join laa

Just Call Me Bitt said...

cograte adam puasa penuh hopefully 1bulan ek ;)

1st iron mesti wedding present..hehehe same jek kite

hannah tak mau join ke..ehehee

Rinna said...

Wah 1st day dah gi bersopping raya yer..hehehe bagus tuh at least awal2 dah buat persiapan...

Bagus laa Adam pun dah puasa..penuh yer.. sama ler ngan Haiqal..dapat pose penuh dah 2 hari dah..hari nie tak tau le pulak.. :)

comey_lote said...

wahhh dah start shopping raya eh...
syabas kak eynda..hihihi
bestnya adam dah puasa penuh sehari..kalau penuh sebulan sure dpt hadiah

eynda said...

Ratna....alhamdulillah...tak susah nak asuh dia berpuasa :-)




Lady...takpe banyak masa lagi :-)



Hanim.....akak dulu2 shopping malam nak raya hehe...meriah :-D




adha...alhamdulillah adam suka puasa...dah habis rasanyer shopping :-p

eynda said...

Shabiela....setakat hari ni adam puasa penuh hari-hari...cuti sekolah senang nak ajar dia..tunggu sekolah bukak cemana....akak takleh senam 3am la...ngantuk hehe....senam petang je :-)





Que....boleh shopping pun weekend je...pas tu tak boleh nak buat sekali harung...paham je la dgn anak2 ikut shopping ni...macam2 peel :-) Dah lama nak beli steam iron....ni pun tak plan terjumpa kat ruang legar IKANO tu :-)




iera...baru guna iron tu tadi hehe...best...wahhh...dapat bonus...naik gaji...tahun ni ramai la yg dapat duit raya extra hehe...




aida....ha'ah dah nak masuk 10 tahun eynda guna iron yg lama tu....sedap pakai :-) Brand pun dah bertukar nama hihi....

eynda said...

Nona...salam ramadhan :-)




PU3....susah la eynda rasa nak kontrol makan dibulan puasa ni...cuma eynda dah start workout petang2 dlm 30 minit....atleast lemak tu tak tersimpan terus dlm badan kekekeke....






Bitt....harap2 adam boleh puasa penuh sebulan :-)




Rinna....bagus la haiqal pun boleh puasa penuh...adam so far puasa belum tinggal :-) Actually kami dah start shopping seminggu b4 puasa...lega skit semua dah ready...





mrs....tahniah jugak kat akak sebab lepas ni boleh relaks tunggu raya jek hihi....kalau adam puasa penuh sebulan dapt extra duit raya la kot :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails