Tuesday, July 28, 2009

Tak Semestinyer Mahal.....

 
Setakat nak ambik anak kat sekolah....takyah la beli yg mahal2 kan hehe....naik kete turun kete tunggu anak 10-15 minit pas tu naik kete balik rumah....
Baju2 ni eynda order dari katalog....5 helai hanya RM115++.
Material biasa la....sesuai la dgn harga....pakai buat basahan....
Tapi yg pepel tengah2 tu eynda nak pegi tukar dgn baju lain....tak tau cemana pi order baju tu....jenis ikut body sungguh....eynda yakin eynda takkan pakai...nasib baik boleh tukar dlm masa 14 hari.....
Malu sebenarnyer nak buat entry ni...tapi ini realiti hidup eynda....eynda tak kisah baju mahal atau murah...janji eynda suka & selesa ...actually berjela-jela list eynda buat utk beli baju dari katalog ni....tapi nak ordernyer takleh semua la...kena la tengok bajet kan hehe....
Jangan sakit mata tengok gaya posing tu...dah tukar style posing tapi last2 posing gitu jugak kekekek.....
Sekian sesi "show off" hari ini :-D

28 comments:

dianaibrahimali said...

eynda.....x kisah la mahal ke murah...yg penting kita happy...dan kita rs kita cantik bila pakai, n suami kita pun kata cantik....

AZMIEZAS said...

kita pun setuju...x mahal x semestinya x cantek..yang penting macamana kita menggayakannya...

ibu damia said...

betul tu....duit kita suka hati kita lah nak beli yg mahal ke murah....kalau kita x der duit ader org kisah????? kkekekekek....

btw baju hitam yang ader sulam putih tu sweet la......

shabiela said...

kak, asal kita suka x kisah ngn rege.. sha pon bli ngn katalog gak.. kak ipar jual.. kalo beli trkecik dpt kat adik, kalo terbesar dpt kt mak.. susah tol bdn sihat ni... he he..

mama idzareef said...

santek2 la baju tue... katalog ape sis..

psstt : minum green tea habis 2 liter arini..tak terkira berapa kali terkucil..ekekkeke..

sweets said...

cantek eynda..sweet pun pakai yg murah gak,ada beli psr malam lagi.
yg mhl sekali-skali bila ada pelawaan en.suami hehehe...

sesemutku said...

aha cantik la yg kiri bawah tu...i likeee...ekekeke...kataloq mana tu...passing mai nk tgk sama

Lady of Leisure said...

kak eynda, yg kuning tu lawo sangat.. i likeeeeeeeeee...
:)

que_zul said...

cantik2 la baju eynda...tk kire la mahal atau murah, janji kite suka..tul tak????

Nana said...

kak, cantek2... brand bukan segalanya..hhehehe..kite pon kdg2 beli baju kat psr stadium...byk jugak cantek2

sahira said...

nih baju katalog yerk..dh lama xbeli sejak xde kete nih..kalu x dulu meroyan gak membeli..

Layla said...

wah eynda, cantik la....nak2 yg kuning tu...:-)

m@ said...

cantek2 sume..purple tu vouge skit stylenya..:)
yelah x kesah lah mahal ke murah janji hati dh berkenan:)
lelain taste kn.

liana said...

tak kisah mahal atau murah janji cunn..

pssttt sharelah beli kat blog mana tu??

baju eynda beli byk yg cun..

Mia-Ina said...

beli la asalkan pandai plan kewangan..tambah kpd yg dh berkeluarga..sesekali boleh jg kan nk melaram kak eynda..hehe..

khas entry 28july utk kak eynda & shbt2 mia ..."Terindah Warkah, Pena Memakna"....hepi reading

eynda said...

Diana...janji nampak elok depan hubby & tak keterlaluan kan...



Azmiezas...betul....yg mahal pun kekadang tak lawo (dok gantung dlm wardrobe ni haaa ...tak pakai punnn)

eynda said...

ibu damia...baju itam sulam putih tu free size tapi kecik skit kat bahagian atas...suspen gak nak tutup zip tadi hehe...




sha beli bf shirt tu dari katalog mana? cun la... :-)




Fizz...nanti eynda tepek gambar buku2 katalog tu (alasan boleh buat entry baru kekekek) Bagus la boleh dah minum green tea :-)

eynda said...

Sweets....sejak boleh dapat baju2 murah ni eynda pikir banyak kali nak beli yg mahal.....kalau mahal pun sebab ada diskaun...takde diskaun lupakan aje...katalog ada...online pun murah2 gak :-)




Mut...tunggu entry baru yer ;-) eynda dah lama usha baju kuning tu :-)





Lady.....akak pun suka yg tu :-)

eynda said...

Que...thanks....memang betul...kita yg nak pakai kan...bukan org lain hihi....




Nana...ha'ah la baju2 kat pasar stadium pun lawa2...hari tu tak sempat usha betul2 :-)




Sahira...ha'ah....nak parking susah skit utk ke kedai ni...kena parking jauh & jalan pun jauh la...kena pegi hari sabtu baru dapat parking dekat2....




Layla...thanks...eynda pun suka yg kuning tu :-)

eynda said...

Ma...yg pepel tu jenis melekat kat body...akak malu nak pakai hehe...nak pakai kat rumah materialnyer agak tebal...panas lak nanti...so nak tukar la :-)




liana....eynda beli dari katalog je... :-)




mia.....duduk kat rumah tak semestinyer takleh melaram kan....yg murah2 pun takpe janji selesa & nampak kemas.....pilihan bijak di tangan sendiri ;-)

Shida said...

sis,comel je baju2 tu..shida kenan yg itam tu..hehe..dah kurus skit eh..nmpk mcm dah berkesan diet sis kan..congrats!

que_zul said...

baju hitam yg lenganpanjang tu nampak cantik sgt..sy pun suka tgk..eynda pakai apa pun lawo la...

eynda said...

Shida....thanks yer...rasa macam gambar itu menipu je...akak belum slim betul...maybe skit ada kot :-p




Que....thanks....baju itam yg nampak macam lengan panjang tu actually pakai dgn inner.... :-)

shabiela said...

sha pon lupa nama katalog tu sbb byk sgt.. lgpon patern dia lain skit.. katalog br pon ader bf tu.. tp patern cm biasa jer.. nnti sha tepek pic yer..

damiqula said...

kak eynda sy suke yang hitam dua2 tu

Anonymous said...

eynda..
lawanyeeeeeeee baju2 katalog..
katalog apa tu?
meh arr citer kat sini nama katalog tu..
dah la cantek2,murah lak tu dlm RM120 utk 5 helai..
berbaloi-baloi sungguh harganya..
kiter beli blouse pun paling murah RM30..
klu 5 helai dh tentu RM150..
bgtau ek apa nama katalog tu..
kita nk gak beli...hehhehhe
(kes dh lama tak beli baju..kepingin bangat..huhuhuuu)

Dilla said...

amboi hot mama ni melaram sakan...hihihi anyway murah pun takper asaikan vogue kan...janji menyalin...kalau pakai yang mahai2 pun tak menyalin watpe....hihihi nampak kurus skit..usaha tangga kejayaan...

eynda said...

Dami....mata akak ni pun asyik nampak yg itam je hehe....suka pakai kaler itam...nampak slim skit hehe...




sha...kalau rajin tepek kat blog baju2 katalog tu...boleh cuci mata :-D



Anonymous....nanti eynda buat entry ye :-)




Kak dilla....jangan jeles...baju murah tetap vouge gitu kekekek....dasar minah perasan :-p tu la kak...beli mahal2 boleh sehelai je...beli murah2 setiap hari pakai baju baru kekekeke.....kurus ka?? Tq...masih berusaha :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails