Sunday, July 26, 2009

Sabtu Yang Best!!

Bagaimana hari sabtu anda??
Hari Sabtu eynda agak best minggu ni....sebab pegi jalan-jalan kat satu tempat yg dah lama eynda tak pegi....lupa dah bila last jejak kaki kat situ....
Mari kita bersiap....
Outfit di hari sabtu...
 
Ok...sila telengkan kepala kamu sebab gambar ini disengajakan senget2 supaya kamu melakukan sesi regangan leher....
Keluar tengahari....perut dah berbunyi....singgah makan kat Restoran Jayati...kedudukan restoran ini di belakang Tesco Extra Shah Alam....gambar food takde sebab suda kebuluran....eynda makan nasi putih + rendang kepah + sayur bayam.
Makan sepantas 120km/j sebab anak dara ini sudah tersengguk-sengguk dlm high chair.....sambil suap dia makan nasi & sup meatballs...agaknyer terlalu asyik mengunyah sampai nak tertido....selalu wrong timing la Hannah.....elok2 eynda habis je makan, ambik dia dari high chair terus dia zzzzzzzz hingga ternganga & berpeluh-peluh.....
 
 
Suasana dlm restoran....bersih jugak...interior pun boleh tahan...makanan pun sedap....banyak kali dah makan kat sini....menurut tekak eynda la....nanti kalau sesape nak makan kat situ...kalau tak sedap jangan saman eynda tau.... :-p
 
Kenal tempat ini??
Tempat ni la yg dah lama eynda tak jejak...
Rinduuuuuuuu sangat :-)
Kami masuk MACY....
Saje snap sebab tengok mini sofa ni cute2....
Pas tu masuk kedai barangan elektrik.....hubby pusing2 dlm tu kami pulak duduk bermalas-malasan sambil tengok wayang free....citer kartun apa ntah....
Masuk pulak Signature Kitchen....patut la mahal....design diaorg cun2....
Ni sebenarnyer nak tunjuk hubby tengah duduk berbincang dgn SA kat situ....jauh nun....
Tapi ada pulak hero baju hijau tu tengah volunteer  jadi clown part-time utk Hannah hehe...
Yeaaahhh....tahniah sebab kamu sudah glemer kerana interprame di dlm blog eynda....
Lepas keluar dari Signature Kitchen, anak2 sudah lapar....ayah & mama sudah dahaga....singgah lepak kat A&W pulak....
Serius....sampai kat gambar ni terus blank otak tak tau nak tulis apa kekekekek.....
Bagus sungguh kaum keluargaku tersayang....sanggup menanti.....
Kerana eynda sedang menjadi mamarazi di dalam toilet awam haha...
Terpegun dgn cermin di toilet ini....adakah ini dinamakan jakun?? :-p
Ada budak sangat hepi sebab terlepas dari ikatan di stroller.....
Tak tau nak pegi mana dah...jom la balik....
Ada jugak masuk NICHII.....banyak baju lawa-lawa...sampai juling mata last2 keluar je dari NICHII....tak tau nak beli mana satu....diskaun 20%...50%....adoi la...
Cakap kat hubby...nak beli atleast 20 pasang baju baru...ehemmmm...kan sekarang eynda dah join ibuk2 mengambil anak di sekolah...takkan nak pakai t-shirt lusuh & jeans aje.....
Adakah eynda bersikap TERlampau?? 20 pasang baju??
Nasib baik tak kena piat telinga kat situ tadi hehehe...
Wardrobe kat rumah tunggu masa nak roboh dah tu....masih nak tambah 20 pasang baju??? 
Sementara tunggu ayah bayar tiket....mari kita peluk2... 
I love you, You love me, We're a happy family, with a great big hug, and a kiss from me to you, Won't you say you love me TOO!
Owwhh yer...hubby telah membeli dvd ini utk Adam....
Dan ini utk Hannah....comel2nyer kucing dlm buku tu...
Sudah tahu ke mana eynda hari ni??
Yeaaaaa.....bye bye IOI Mall....2 minggu lagi insyaallah datang lagi...nak ambik quotation kat Signature Kitchen....
Sempat jenguk RHB Bank kat dalam tu....tempat eynda keje dulu-dulu....hilang rindu skit...tengok bank je la...mana ada org keje hari ni....rindunyer kat kawan2 yg keje kat situ...ntah ada lagi ke tak dioarg ni...lepas eynda berhenti keje ramai yg ikut jejak eynda...ada jugak yg transfer ke branch lain....
Sampai Shah Alam kami singgah kat kedai jual fish....
Beli fish utk adam & hannah......dan utk ayah jugak actually.....ikan2 ni dah masuk dlm akuarium...tapi rasanyer ada yg nak jadi arwah...tak tau la sebab apa.....air banyak klorin ke....kurang oksigen ke....tunggu esok apa nak jadi....ini ikan guppy...15 ekor jantan...10 ekor betina....hubby kata betina cukup la 10 ekor....betina tak cun...huh....tapi memang pun yg jantan tu lagi cun...ekor kembang2 kalerpool....
Di akhir citer...ini la dinner eynda tadi...burger malaysia!!
Dah dekat 3-4 tahun tak makan burger malaysia....berlagak kah eynda?? Asyik makan burger mcd....kfc...burger king.....tetiba hari ni teringin nak makan burger malaysia.....
Utk melepaskan geram lama tak makan...eynda order yg paling mahal....RM3++ je haha...
Burger double (daging & ayam) special cheese...haaa...ambikkk....
Sedapnyerrrr.....nanti nak beli lagi....beli kat restoran depan sekolah adam tadi masa hubby tapau dinner....hubby & anak2 makan nasi goreng :-)
Ok la nak tido...ngantuk...daaaa...

20 comments:

nona said...

hehe...bes bace citer kak eynda...

liana said...

amboiii sakan berjalan ekeke.. ku tadi pegi stadium melawati ada warehouse sale kann.. eynda kat shah alam takder otai burger ekhh.. huhh tu lagi sedap dr burger mcd taww.. ikutkan hati nak beli hari2 tp mana bolehhhh kang bdn ku mcm burger lak huhu

Hi..I'm Yus said...

best nyer dpt jenjalan. kite sek la, ada pertandingan semaian wahyu jd fotografer..balik trus ngorok je..hehehe

Mia-Ina said...

wah ..dasyat berjalan ek...seronoknya dgr kisah kak eynda & family yg bahgia ni....semoga kak eynda selalu tersenyum bahgia ye

burger tu kak..hehe..xpe, sekali sekala..layan

Abrahyn said...

nak tauuuu takkk? i tak penah umor masuk IOI Mall? hahahaha...baca n3 u ni terus melopong..."oooo...camgini roper IOI Mall ek..." hahaha jakun sunguh! :p

eynda said...

Nona...thanks sebab sudi baca :-D




liana....best tak warehouse tu?? Tak pernah jumpa otai burger....maybe ada kot....alaaa...liana tersangat la slim tau hehe....



Yus....eynda pun sebab hubby cuti sabtu/ahad baru la jalan2...kalau weekdays takdenyer nak merayau jauh2 hehe...



Mia....thanks....alhamdulillah....errkk...akak kan dah citer cara diet akak cemana...sabtu & ahad adalah hari cuti2 diet & workout....diet tak bermakna kita takleh enjoy food...janji ada workout ;-) Kalau diet 7 hari seminggu, nanti body kita leka benda yg sama hari-hari....so kena bagi dia alert skit....

eynda said...

abrahyn...laaa ye ke....ok jugak entry eynda ni kan....utk orang seperti kamu hehe.....sebab tu eynda suka baca blog kawan2...banyak benda baru yg boleh kita belajar :-)

Nana said...

kak, makin cun la..heheh..waaa, best jugak IOI mall..penah g skali aje. apesal jauh sgt amik signature kitchen quotation? kat Shah Alam kan ade, plaza massalam tak tau la kalau dah tade sekarang...tapi 2008 ade lagi ms saya survey KC

eynda said...

Nana....ye ke...berkat makan buah & sayur & minum air banyak & jentayu gold kot hehe...panjangnyer list....tak plan pun nak masuk signature kitchen tu...plannyer pegi IOI Mall tengok2 kedai apa yg ada kat dalam tu...kebetulan SK ada...kebetulan melangkah masuk dlm SK...kebetulan pi tanya nak buat quotation kekekek...itu la citernyer :-p

dianaibrahimali said...

eynda......just my opinion yer...ms diana nak buat KC dulu....hbs survey semua kedai yg ada nama nh....pastu diana amik kat patrick tuh...ikut design yg diana suka....harga definitely much more cheaper.....

eynda said...

Diana...thanks...kami masih dlm proses cari quotation....masih banyak kedai nak terjah hehe....dimulai dgn yg dah kenal nama kedai ni...last nanti cari kedai biasa jugak :-)

shabiela said...

lawonya baju putih akak tu.. bestkan tiap2 weekend jln.. hannah so cuteeee.... mulut merah trnganga..

eynda said...

Sha...baju tu yg akak beli online dulu....weekend je la nak jalan2 pun...tapi kesian gak kat hubby...time keje kena pegi sana sini....weekend pun kena pegi sana sini hehe....

Hi..I'm Yus said...

best mesia yg yus suka mkn is OTAI BURGER.. sedap sgt

eynda said...

Kat shah alam ni ada ke otai burger tu?? Kalau ada nak try jugak la hihi...

Softtouch [Hanim] said...

wa..makan..weken katakan..belasah ape saje..he he he..cntiknya sis...mcm anak dara lagi..

AZMIEZAS said...

patutla rasa serasi je dengan enynda..rupanya kita serupaaa....bezanya nama n alamat tempat keja jerr...

m@ said...

canteknya pix senget ni..kurus sngt akk lawaje pakai bju tu..:)

eynda said...

Hanim...weekend cuti2 diet hehe...cam anak dara?? Thanks harap "masin mulut" hanim :-)



Azmiezas.....laaa...ye ke.... :-D



Ma...saje je sengetkan hehe....tak kurus sangat la...peha lebar....baju tu nasib baik la muat tapi agak ketat kat atas tu :-p

kikin said...

eynda, cun dresup baju putih!look slim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails