Wednesday, June 10, 2009

Ubahsuai Sudut

Petang tadi hubby balik awal....
Hubby tanya "nak buang carpet tak?"
Eynda iyer kan aje....
Carpet tu buat bilik berbau masam susu dutch lady yg dah berkotak-kotak hannah tumpahkan hihi....tak sangguuupppp nak hidup dlm situasi itu lagi :-p
So bertungkus lumus la kami ubahsuai sudut dlm bilik tu...berpeluh-peluh...fuhh..
 
Before ~ Caca merba kan hehe...carpet merah bergabung dgn carpet biru...ntah apa-apa :-p
 
After ~ Sejuk skit mata memandang
Bila dah buang carpet2 tu otomatik bilik jadi sejuk....kalau tak, berkuap je...dah le tingkap takleh bukak, takde grill...hannah dok memanjat....
Yg best lagi senang eynda nak handle masa housekeeping ;-) 
(Sambil berangan rumah baru nanti pun tak nak letak barang terlalu sarat...less is more kan..)

6 comments:

JiEjAh_DeEn said...

betul tu less is more..
dah janji ngan lokong gak bila pindah nanti nak lapang² rumah.
senang nak bergolek gelantangan :D

dianaibrahimali said...

eynda........diana pun x suka carpet....buat ruang jd panas....mmg x suka lgsg....pastu habuk lg..nak kemas pun susah....x sbr nak tgk umah br eynda....

sweets_mama said...

umah ku pun x pakai carpet,duk dlm stor simpan sejak ank dh pandai mkn,minum sendiri..tumpah malas nk jemur nk anto dobi bagai...

eynda said...

Jiejah...kalau lapang2 nampak ruang macam besar je kan...dok tengok dlm majalah rumah yg lapang ni nampak tenang...hubby balik keje pun girang hehe...


diana...betul tu...carpet ni perangkap haba & habuk...semalam masa nak buang carpet adoi la berhabuk walaupun hari2 vacuum...now senang....sapu sampah then mop kasi kilat-kilat :-D


sweet....eynda mula2 bubuh carpet tu sebab hannah...dia suka lepak dlm bilik, kalau jatuh tak la sakit hehe...tapi lama2 dah jadi tempat berkubang dia dgn makan minum, tumpah2...jadi tak syiok la...baru perasan tak bagus pulak letak carpet ni....sekarang dah lega...kalau tumpah apa2 boleh nampak, senang nak cuci :-)

M@ said...

mmgkn ade kapet ni jenuh skit..la ni pakai tikar sarawak je..:-P
ma pn x sabar nk tgok deco umh baru kakeynda..ala2 resort style cun kak..ade pabot kayu skit' waahhh

eynda said...

Ma....angan2 tu gitu la...tengok bajet dulu haha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails