Thursday, June 18, 2009

Menu Spontan!

Mula-mula goreng ayam utk lunch Adam...nak masak nasi putih....
Masa nak masak nasi putih tetiba terpikir...hhmm..buatkan nasi ala-ala nasi ayam la...bubuh planta soft, serbuk pati ayam, hiris halia & bawang putih....pas tu titikkan skit minyak bijan.
Hhmm...hannah tak makan ayam...so kena la buat sup...buat sup sayur supaya seimbang dgn ayam...
Pikir jap...alang2 dah masak ni buat terus utk dinner hehe...senang keje eynda....tapi tak pedas, mama & ayah tak syiok la...so buat la sos cili utk makan dgn "nasi ayam spontan" eynda nih haha...
 
Tadaaaaaaa......janji boley makan perut kenyang suka hati.. :-D
So petang ni eynda boleh bersenang lenang takyah masak...semua dah siap...panaskan je utk dinner ;-)

11 comments:

JiEjAh_DeEn said...

wahhhh sedap tu nasik ayam ,
lama x buat :D

iNa said...

yummy.. :) smbil telan air liur..hehe..

ira_kecik said...

kak eynda...... walaupon spontan tapi tetap menyelerakan, sonang kejo masak siap2 dah leh relax2 kan.....expufavi

que_zul said...

wah..sedapnyer nasi ayam..
sejak dh kawin baru ler suka nasi ayam...dulu2 tak gemo sgt....

mama idzareef said...

rajin eynda masak ekk.. spontan2 pn leh jadi jugak..kalo saya la..satu pagi mengugel resepi pn masaknya fail jugak..keh3..tgn bangku bab masak2 ni hokehh.. ;p

Softtouch [Hanim] said...

nasi ayam spontan...nampak sedaplah sis..

Rinna said...

Wah senang kan dah siap sumanya.. tak pyh masak sampai 2x..kan.. Sedap plak tgk nasik yang terhidang tuh :)

eynda said...

jiejah....eynda ni selalu buat tapi yg macam ni la hehe...anak2 suka makan... :-)


Ina....terliur ek hehe...


ira..ha'ah boleh relax...tapi tetap ada keje lorr...keje kat rumah mana, habis 24 jam ada :-D


que...nasi ayam memang feveret eynda dari kecik... hari-hari makan pun takpe.... :-)


freeze...kalau datang mood memasak, hubby balik looking forward je apa menu eynda utk dinner hehe...selalunyer weekdays eynda masak...weekend dok jalan2 so jarang masak....tapi kalau datang penyakit M...hubby balik tengok eynda bukak bungkus plastik, panaskan lauk dlm microwave je la :-p


hanim....tq... :-)

eynda said...

Rinna...ha'ah rasa lega sebab dah siap masak....2-3 hari ni dok masak dinner lewat petang ...so today rasa banyak masa terluang pulak...errkk...banyak keje lain ler...tapi ngadap pc wajib hehe....sambil nyelam minum air :-D

shabiela said...

sedapnya kak.. spontan2 pon jd.. kalo sha.. mmg x jd sbb xpndai msk nasi ayam.. hu hu..

eynda said...

Sha....akak selalu sangat dah buat nasi ayam...tapi takde la sedap macam nasi ayam the chicken rice shop tu hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails