Thursday, June 18, 2009

Letih Sangat La Tu....

Jam baru menunjukkan hampir 8.45pm. Setiap malam, weekdays adam kena buat latihan beberapa matapelajaran. 8pm-9pm.....malam ni eynda suruh dia buat matapelajaran bahasa melayu. Sementara tu eynda masuk dapur jap kemas apa yg patut.....kusyuk betul buat latihan. Senyap sunyi je.
Tergerak hati nak tanya dah siap ke latihan?
 
 
Uikkksss....tertido daaaaa....patut la sunyi sepi kekekeke.....
Kesian kepenatan ...sekolah pagi...sekolah agama (petang)....turun main dgn kawan2....malam kena buat latihan buku2 kerja pulak...

14 comments:

sesemutku said...

alalalala ciannya adam..
mama x bg adam take 5 kot...trus lelap je lee...hehehe

Softtouch [Hanim] said...

ala ciannye adam smpai tertido. Agaknya bdk2 yg dah sekolah ni mmg senang tido malam kot yelah sbb siang byk aktivitinya.

mama idzareef said...

aduhai bhagianya hati kalo anakku ittew pn tido kul 8.45 mlm.. senang ati mama nk ngadap pc.. ;p

cian bdk2 skrg kan..penat ngan mcm2 aktiviti..sklh pg..sklh ptg..koko..tuisen lagi..mlm nk bt keje sklh lagi..huhu..kengkadang rase kalo kita pn tak terlarat nak buat seme tuh..

eynda said...

Mut...take 5 bagi tiap2 petang...dia turun main2 dgn member dia hehe....cian pulak kalau asyik ngadap buku je...ayah dia kata main2 dgn kawan is a must...baru sama rata :-D


Hanim..ha'ah letih kalau hari sekolah ni...cuti sekolah dia selalu komplen susah nak tido hehe...


freeze....adam tido dah tapi hannah dok merayau satu rumah lagi hehe....sabar je la...tu la diaorg banyak aktiviti...hari tu masuk kumon lagi la...homework sekolah pagi...sekolah agama...kumon 2-3 paper soklan berpuluh-puluh...eynda pulak yg nak nangis cemana dia nak habiskan homework....muka dia pun dah tak ceria...ni dah stop kumon baru nampak fresh skit...

uMMisYa said...

memang budak2 sekarang letih sekolah..dulu sya ingat lagi sekolah agama abis 4.30pm..balik rumah sempat main2 lagi..sekarang kesian tengok anak2 sya ..bakalau yg sekolah keb petang, balik rumah dah 6.45pm, yg sek agama petang lak balik rumah 6pm..tu balik rumah MIL..balik rumah kami dah 8.30pm..nak makan lagi, wat homework lagi..pastu tusyen lak..
anak2 kita sekarang masa persekolahan mereka memang panjang dan memenatkan..

eynda said...

sya...betul tu...pas tu standard pembelajaran diaorg pun dah tinggi....exam standard 2 pun dah macam soklan exam standard 4-6....

JiEjAh_DeEn said...

mmg letih jd budak zaman sekarang.
kita dulu asyik main jek kejenya hahaha

eynda : sila ambil award kat rumah ekk :P

eynda said...

jiejah...ye la..eynda dulu pun macam banyak main jek hehe...orait nanti eynda ambik award tu..thanks :-)

Ella said...

Siannya adam..
nampak comel sgt dia tidor 'terbongkang' heheh
Anak i lg ler..sikit2 menulis kata penat..
kalau pergi main..x penat pulak..

kalau dh start sekolah pagi ptg mmg kesian tgk anak2 ni...

tp dulu kita pun sama, ada ke org yg kesian?......heheheh

eynda said...

Sama la...eynda selalu cakap kat adam...kalau letih...ngantuk (pagi2 nak pegi sekolah mesti dia komplen yg ni..) petang2 stop la kejap turun main2 tu...rehat kat rumah...tapi budak2 kan...syiok main dgn kawan...dah balik rumah mula la sakit sana sini...lenguh sana sini...nak buat homework pun banyak songeh....

dulu2 serius tak terasa beban...padahal aktif jugak kat school...bila dah tengok anak2 ni baru la terasa...

Shariz said...

hehehe...biasa la diorg tu. si adam anuar tu pun tido ternganga masa buat homework sekolah semalam.tak sempat nak ambil gambar dia...hehehe.. mau tak nya...linda sedar tak diorg balik lewat semalam? tu la yg letih sgt , main sungguh ...hehehe...

eynda said...

Shariz...ha'ah semalam balik main dah gelap...adam anuar pun tertido gak ke hehe....

sesemutku said...

nk nyampuk..kita dulu sempat main...tv pun smpt lg follow..
kesatria baja hitam? gaban? moero attack? chiaki? crita2 cina pepetang lg la..besiri lg..magrib dok tecongok lg dpn tv kan...ekekeke...

eynda said...

Mut...betu la hehe...citer cina yg zaman dulu2 ada rupa monkey la...oink oink la...mekap putih selepuk la...semua eynda tengok hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails