Tuesday, June 23, 2009

Eynda & Tudung Bawal

Hubby : Hehe...tudung awak dah ke belakang....
eynda: tu laaa....naper ntah hari ni pakai tudung jadi cam ni....ketat sangat ke....handbag ni berat kot...bila galas kat bahu tudung tertarik ke belakang...
Hubby : Tak pa la...lagi elok dari pakai tudung ekin tu....
eynda : naper saya tengok bini xxxx tadi pakai tudung ekin lawa jek?? Naper orang lain pakai elok jek?? Naper saya pakai saya rasa macam tak elok ek??
hubby : tengok la bentuk muka bini xxxx tu macam mana.....manusia ni ada banyak bentuk muka...tak semestinyer semua sesuai dgn kita....cuba tengok minah arab...kalau pakai style macam awak pakai ni mesti tak sesuai...cuba diaorg pakai style diaorg, selendang pusing2 je tu...nampak elok kan....
eynda : habih tu....jenuh la pakai tudung bawal je sampai bila-bila...boring laaaa....
hubby : haa...saya pun teringin nak pakai baju fit2 macam orang sekarang pakai tu...tapi saya sedar badan saya ni macam mana... (gelak sama-sama ye)
eynda : haaa...sama la...nak jugak pakai baju fit2 ...tengok bini xxxx tadi pakai lawa je ....tapi kalau saya yg pakai, huwaaaaa.....mesti tak elok :-(
Sedutan perbualan eynda & hubby masa on the way nak naik kete kat basement cineleasure ahad lepas....hubby eynda tak brape suka eynda pakai tudung ekin tuuuu....tapi eynda suka sebab senang nak pakai & tak panas...nampak kemas....
Eynda pun perasan eynda lebih sesuai dgn tudung bawal atau yg lain2 bentuk 4 segi la....ada jugak member2 yg tegur gitu jugak....
Sampai-sampai kat rumah, tudung eynda tu dah terselak sampai ke atas kepala ala-ala mak datin pakai jek kekekeke....ntah silap kat mana la cara eynda pakai masa nak keluar hari tu... :-D
*Update*
Korang yg pakai tudung ekin jangan la rasa kecik hati dgn entry ni...ni berkenaan diri eynda hokey....be open-minded :-)

18 comments:

shabiela said...

Yup, bg sha la.. akak lawo pkai tdg bwl. nmpk ayu jer..

mama idzareef said...

setuju ngan hubby eynda.. eynda lg cun pakai tudung bawal tuh.. papepn bg saya eynda sememangnya mummy yg gojezzzz.. :D

JiEjAh_DeEn said...

sy pun suka pakai tudung eikin sbb senang nak sarung tp hakikatnya x seswai ngan mooka boolat ku :P

redha ajek la kita eynda :D

sweets said...

tdg bawal cun eynda.
husbby sweet selalu coment kalu pakai cam x sedap mata dia tengok,
yg x sesuai ke...sweet terima...hehehe.

sesemutku said...

kalo semut pakai tdg ekin..hubby ckp cam indon...tdg bawal gak dia soh...

eynda said...

sha...tq... :-)


fizz...asalkan hubby nampak kita lawo ok la kan hehe...


jiejah...eynda pun dah redha..berapa helai tudung ekin dah eynda beli...tak putus asa try pakai tapi hakikatnyer tak sesuai pun hehe...


sweet...lepas ni nak borong tudung bawal banyak2 la hehe...


Mut...sama la...dia kata macam indon...bukan takat dia...eynda ada pengalaman tau dlm butik GAP...pakai tudung ekin, dukung hannah..depan eynda ada mommy yg vouge la..rambut perang...kat kaunter nak bayar...ada ke patut SA tu tanya mommy vouge tu...yg eynda dukung tu anak dia ker?? So eynda ni bibik lah??!! :-p Macam nak nangis pun ada...tu pun tak serik2 lagi...masih nak pakai tudung ekin kekekek....cukup la...

sesemutku said...

hahahahha...lawak la eynda...
sudah terang lg bersuluh kan...
adeeeeyyyy lawak btol..

nona said...

hehe..tergelak nona bace citer kak eynda pasal butik gap tu..klaka cre akk cter..

non ani pun samela kak...tdung ekin dh mmg xpkai dh..muke xsesuai..
aritu ternangis sbb bf ckp muke "tembammbyeee" disebabkan pkai tdung ekin tu.trus tukar tdung bawal je..
tp die lom kate lg cm indon..adik2 nona je yg ckp..
rasenye bf nk kate tu cm indon,,tp xsmpai ati.kekekek

Suriza_Eryna said...

Sis u pakai tudung apa pun memang cutelah... apa yang penting tutup aurat dan keselesaan u dan mata hubby u yang memandang...sebabnya dialah teman kita kan... su pun ada masanya bertudung... hehehe

~honey_nurhaliza~ said...

eynda,apa pon yg kita pki jnji nmpk cntekk di depan mata suami kita ok...:) eynda cntekkk..:)

eynda said...

Mut...tu la...hubby ada bukti terkuat hehe...


Nona...bf nak jaga hati la tuu...hubby akak kekadang cakap direct sebab nak akak sedar hehe...kalau tak akak ni sengih2 buat tak paham je la...ada sekali dia kata dah nampak macam bibik dok cuci pinggan...tau la dia bergurau...tapi betul la kot kan haha....ehh..bibik cuci pinggan pun ada yg cun2 per :-p


Su...tq :-) Betul tu...akak pun kalau holiday2 especially tepi pantai, pakai topi je hehe...


CPM....thanks...yg penting depan suami kan...dah baca ur blog.... :-(

POSH76 said...

kalu sampai seru pun mau pakai tudung..aku still prefer bawal kot...tudung2 la ni kena tngk muka gak...silap cam minah indon...

baik cakap direct...mmg ler emo dari cakap blkg2...tak baik punyer..hb yg tngk kita hari...hehe

Softtouch [Hanim] said...

sy rase sy pun elok pakai tudung bawal. Tulah yg penting hubby tgkl kita lawa sudah kan. Sbb skrg trend pakai tudung ekin tu kita pun cube try nk pakai kan..ape2 pun sis mmg cantik. Sy dah usha sis masa kat forum.cari dulu.

pssst sis ramai kwn sy kata senang je yer buat nasi ayam tu. Igtkan ssh lah sgt kan.Ni berkat dr resepi akak lah.Thanx sis.

Nana said...

semua org ade xperience ngan tudung ekin ni ye..hehhe..kite dah pakai, sampai je ofis semua colleague cakap mcm indon, siap ade yang cakap mcm cleaner. huwaaaa...lepas tu dah tanak beli dah...kak eynda, citer kat butik GAP tu mmg lawak...heheheh

Azimah@Melati said...

terasa pulak i..i dah tak penah pakai tudung bawal dah sebab leceh...nak gosok nak lipat2 tepi tue bagai.... saya si penjual tudung rasa cantik jek eynda pakai tudung kikin tue...la ni tudung cam tudung kikin tue pun tak ada la nampak keindonan sangat....

eynda said...

Posh...kena try pelbagai tudung....mana tau tudung ekin sesuai dgn posh :-)



Hanim...hehe...usha ek...kalau jumpa depan mata jgn usha je tau... :-) Tu la kan...tudung ekin tu trend terkini...memang la teringin nak try....lawa2 plak tu...tapi kena ikut taste hubby jugak la :-p


Nana...sabar je la hehe....


Mah...alaaaa...jangan la terasa...eynda citer berdasarkan pengalaman...ada jugak yg share pengalaman serupa dgn eynda....eynda pun kenal beberapa orang yg memang dah tak pakai tudung bawal....sebab tudung ekin lebih sesuai dgn diaorg...bertuah tau...eynda nak sangat pakai tudung ekin tapi dok rasa muka bulat...nampak tua (takmo ngaku tua nih)...orang lain pakai lawa jek....lagipun apa yg hubby suka kita patut ikut kan...nanti dia dok tengok pompuan lain pakai tudung bawal jek...eynda jugaaakkk yg susah kekekek....

Jgn kecik hati tau...sorry kalau terasa :-)

Dilla said...

ermmm....kakdilla suka tudung ekin tu tapi kan memang kena beli yang btoi2 sesuai ngan muka kita... kakdilla suggest try brand ariani or hajaba... memang exclusif...n gerenti takan nampak cam indon punye... jangan ler beli yang merelit skapala tu..memang ler nampak cam indon... ariani is the best dari segi kualiti...memang dia ikut muka kita...berbaloi kalau beli walaupun mahalll.....try tengok mesti hubby kata marveless... silap2 pukoi abis ekin...hihihihi kakdilla setia pada ariani n hajaba...biar pape asaikan bergaye....kekekeke

eynda said...

Kak dilla...eynda tak pernah beli yg ariani & hajaba lagi...Pernah beli De Zahra je 2-3 helai...tu pun hubby tak suka....dia kata awning tu nampak keras...ikut taste dia la kak...takut nak beli yg mahal2 nanti dia tak suka gak...dia memang suka eynda pakai ikan bawal tu je....dgn yg jenis 4 segi lain...pi Mekah hari tu dekat 10 helai tudung 4 segi dia beli kat eynda....maybe takde jodoh la dgn tudung ekin ni....akak pakai lawa...sebab muka akak runcing....eynda pakai memang nampak muka bulat hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails