Thursday, June 11, 2009

Episod Beli Barang Dapur......

 
Sukarelawan membawa troli...
 
Sukarelawan membawa troli di dalam troli....
 
Troli yg membawa sukarelawan yg membawa troli...errkk...sudah konfius kah?? Ada berapa troli sebenarnyer??
Ini jumlah barang utk separuh masa....
 
Mari memilih beras.....cari yg paling murah....
Masa nak tapau utk lunch, baru perasan ada jual Mee Kolok...last week macam belum ada...atau eynda yg tak perasan kot....tak pernah makan lagi Mee Kolok...eynda tapau sebungkusss...
Ini yg dibawa pulang....troli tinggal situ la...mana muat kete kecik ku itewww :-p
Jangan lupa pakai seat belt....kalau polis tahan sila bayar denda sendiri ok...
Alahai...dah tertido...nasib baik hari ni tak tido dlm troli macam selalu....
Ini si pemandu kete kecik itewww....muka sudah berpeluh berminyak....ada sesape nampak minah ni kat Giant tadi?? :-D
Lihat di sebelah tu...Savvy jugak...kau pandang aku...aku pandang kau...
Ok jom kita balik!!
Ini trip pertama....
Nak turun utk trip ke2...alamak! Ada lori kat bawah, orang angkat barang nak pindah pulak....naper la time gini angkat2 barang...mesti letih nak nunggu lif nih...
Hmmm.....tekan lif nak turun...tersekat kat ground floor aje la lif tu...dekat 15 minit tunggu nak turun ke basement...takkan nak angkut troli turun tangga 5 tingkat?? Owwhh tak sangguuupp....
Akhirnyer ku patah balik dgn troli yg kosong....kalau turun jugak takut malam nanti baru dapat balik rumah :-p (Ayat terlampau..)
Oleh itu...jom kita makan duluuuu...
Mee kolok...apa yg best ye mee kolok ni?? Eynda takmo komen...tapi dah masuk perut...mangkuk tu sudah kosong...kenyang...Alhamdulillah :-)
** Sekadar bercerita pasal kehidupan seharian..... ;-)

10 comments:

shabiela said...

comeynya hannah senyum...

M@ said...

hehhe..sukanya n3 ni..:)

uMMisYa said...

mee kolok tu mcm maggi jer sya tengok..
nanti nak gi lah giant shah alam...
sya kalau gi giant tu suka mkn popia basah dia, sedap...

eynda said...

sha...hannah je ke?? Mama dia senyum comey tak kekekeke....gurau je ek.. :-p


ma...entry akak kekadang ntah apa-apa...dah le tak berilmiah :-D


sya...ha'ah macam mee maggi goreng jek...popia basah tu sedap kan...lagi satu yg gerai jual rendang (kak yong)...suka roti jala dia....lagi satu laksa....haa..nak eynda buat list ka?? Semua eynda suka hik hik...nak datang sini bagitau la...kot2 boleh jumpa :-)

que_zul said...

baiknyer anak eynda..kalo anak que, hmm..tk reti diam...susah nk nyopping sndri....

mee kolok tu nampak sedap laa...

eynda said...

Que...Hannah ni alhamdulillah sejak baby lagi mau duduk dlm stroller, baby chair etc...senang nak bawak berjalan :-) Mee kolok tu boleh tahan sedap la jugak.. :-) 1st time eynda makan....susah nak cari kan...

Dilla said...

nanti jangan lupa belanja makan mee kolok tu na...special request from kedah tatkala menuju puncak nanti..hihihi

eynda said...

Kak dilla...

Bukan takat mee kolok...eynda hidang laksa johor, laksa sarawak, laksa penang, mee kari, mee rebus, mee sup, bihun sup, kueteow sup bla bla bla penuh meja....buat kenduri terus kekeke...tapi semua tapau lorrr :-D

Shariz said...

senangnya bawa adam dgn hannah pi shopping. alangkah bestnya kalau anak2 shariz boleh duduk diam camtu masa pi shopping. Jgn harap la si Arif tu nak duduk diam. rasanya tak sempat nak beli apa2 pun...hehehe...

suka la tgk Hannah, cute sgt :)

eynda said...

Shariz...anak-anak eynda ni mulut yg tak duduk diam hehe....pok pek pok pek jenuh layan :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails