Friday, June 12, 2009

Akal Hannah...

Tadi kisah Adam...sekarang mari kita tengok aksi Hannah pulak...
Petang tadi eynda memasak kat dapur...pas tu eynda dengar bunyi kunci kat pintu rumah...dah agak mesti Hannah main kunci....
Jom lihat apa yg berlaku....
 
Tak sedar pun mama tengah skodeng kat belakang dia....
 
Hah!! Gotchaaaa!!
 
Owwhh...takleh bukak kunci grill...dia try kunci pintu sebelah pulak....pintu ke meter air...eeyyyaaahhhh...eeyyaahhh...naper tak boleh bukak niiii....
 
Bila dah perasan mama ada kat belakang dia buat-buat macam takde apa-apa...alaa...saje je pegang kunci...takleh ker??
Okk..lepas tu mama rampas kunci rumah tu...takleh main lama-lama nanti hilang pulak dia letak merata cari tak jumpa....
Eynda sambung memasak....pas tu dengar sesuatu pulak kat pintu luar...gi jenguk...
Tu diaaaaa....dia main kasut pulak dahhhh.....adoi laaa....
Ni dah perasan mama tengok apa dia buat...so dia buat2 muka bajet cun kekekek....
Mama : Hannah...tolong clean up....
Hannah : NO!
Mama : Clean up, Hannah..
Hannah : Aaaaa...No!
Sudah cebik mulut sebab mama paksa kemas balik kasut2 yg dia punggah...dah le mulut tu comot sebab baru lepas makan eskrem "kit kat" (coklat)
Okkk...takmo kemas sudah...nanti mama free mama kemas la...so eynda sambung buat keje memasak, kemas dapur...pas tu eynda jenguk pulak...
Hehe....Hannah sedang menyusun kasut2 balik...cara dia laaa....ok la tu dengar jugak cakap mama....nanti mama kemas elok2 balik yer...
Sorry la entry ni ada gambar kasut2 yg kurang cantik dipandang hehe....
Moral of the story....sediakan la camera walau di mana jua kita berada....mungkin sesuatu yg menarik boleh kita rakamkan secara tak sengaja....kan... :-) 

12 comments:

-iLLa- said...

kak eyndA,illa suker betul laA tgk hannah nih..lagik2 tang rambut tuhh.dhlaa curly2...perang lAKSSS tuhh..ehehee..hannah neh pakai apa baju pun cantik......gerammmm jekkk

dianaibrahimali said...

HAHAHA...HANNAH SO CUTE.....MISS HER SOO MUCH...BILA NAK GATHER2 NIH????

nona said...

oh kak eynda...sure xbosan kt umah sbb ade due kecik yg comel ni kan..
td gelak besar tgk ciptaan adam.
ni sengih tgk hannah lak..
cute btul muke xbersalah tu lepas sepahkan kasut..

sesemutku said...

hannah pn nk kretiv cam abg boy..hehehe..

eynda said...

illa...rambut hannah ni selalu org persoal...ada yg ingat akak letak kaler kat rambut dia..pas tu permkan jadi gitu..hehe..


diana....ye la lama tak gather2 kan...esok eynda nak pegi OU..adam & hubby tengok wayang...eynda & hannah window shopping...nak join jom la :-) Tapi weekend payah kan...family day :-)


Nona...memang tak pernah bosan duduk kat rumah semenjak ada anak2 ni...ada je peel diaorg..kekadang buat kita geram nak marah....kekadang buat kita tergelak... :-)


Mut....hannah memang selalu dok perhati je apa abang dia buat kot2 dia pun boleh buat gak...:-p

liana said...

adehh kelakar hannah.. betul eynda camera kena sentiasa ada.. tak sempat camera hp pun belasah jer janji dpt snap hehehe

eynda said...

liana...ha'ah kena ready je camera hehe...gambar2 macam ni la yg akan buat anak2 kita tersenyum tergelak terus bila diaorg tengok di masa depan :-)

uMMisYa said...

hehehe..abis berpunggah kasut tu semua..ada aje keja si Hannah tu..

iNa said...

alahai budak comei nie.... :)

M@ said...

heheh...sngt cute hannah' tulah kn ank ni suka buat sepah..buat experiment la..nk marah pun x jd sebabnya dia nk explore sumthings..yup' camera mesti ade! ehheh

babyluv_ayang said...

cute nyer la hai si hannah ni....clever girl betul lah dia ni...nak marah pun tak jadik tgk muka cebik tu....

eynda said...

Sya...hannah boring sebab abang adam keluar main tinggal dia sorang2...mama lak sibuk kat dapur :-D


Ina..tq...nabila pun comey :-)


Ma...ha'ah...biar dia kreatif skit dlm rumah...jangan asyik depan tv je payah jugak kan...


Fara...betul tu...nak marah pun boleh tergelak tengok muka dia cam tu hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails