Friday, May 29, 2009

Jumpa Seseorang.......

Semalam eynda pegi Giant Shah Alam....jalan2 shopping baju utk pegi kenduri (yeeee...saya beli kat giant je...) pas tu pegi guardian beli alat mekap...eyeshadow...lipstik 2 bijik...blusher....sebab dah tak ingat bila last shopping benda2 nih...kebetulan hannah dah rosakkan blusher yg dok pakai selama ni...dikorek-koreknyer blusher tu jadi serbuk! Beli kasut murah utk kenduri....beli kasut basahan kat BATA (jalan2 pun pakai gak BATA ni so bukan la takat basahan jek)...Ok...this is my real life....eynda tak pentingkan benda2 mahal & branded...janji eynda boleh guna & selesa....
Berbalik kepada topik sebelum eynda melalut jauh menyimpang....masuk giant beli barang rumah skit pas tu tapau makanan terus....malas nak masak hehe....tetiba kat gerai jual laksa (kubeli laksa 2 tapau utk diri sendiri!) ada orang bagi salam....sape ye...tengok anak2 dia...tengok dia....haaa...nasib baik kenal & ingat nama bila tengok orang yg bagi salam tu...MARIA ...sebab eynda kekadang dgn poyonyer akan tanya balik..."sape yer??" amatla memalukan diri sebab tanya gitu kat orang :-p
Sempat sembang kejap je...sebab eynda dah nak balik rumah....masa tu 12pm dah kot...nak balik b4 1pm coz nanti adam balik dari school dgn jiran, eynda takde lak....MARIA ni amatla lemah lembut...suara pun macam tak dengar je...eynda pulak haahh....bila bercakap rasa macam bersepah ayat keluar dari mulut kekekek.....tu kalau banyak benda nak cakap la...kalau hilang idea duduk diam jugak :-p
Maria kata eynda slim?? Eynda pulak lepas2 tu terus pikir....habis le...malu le...Maria dah tengok peha lebar eynda....montot besar eynda :-p Muka pulak hilang mekap.....berpeluh...berminyak...aiyarrkk....takleh nak kontrol cun lorrr kekekeke....
Maria....nanti ada masa kita date2 la....rumah nanti pun dah dekat2...boleh la saling ziarah menziarahi....boleh order cupcakes awak :-))
Sorry ler entry ni takde gambar...nak letak gambar apa pun tak tau...letak gambar sendiri ahh malu dong....rugi tak ambik gambar dgn Maria semalam....takpe lengkali kita jumpa kita posing2 ek... :-)

4 comments:

JiEjAh_DeEn said...

kalau x leh jumpa kita gak ..
maria kata dia lepas jumpa eynda then baru jumpa kita :P

eynda said...

Ye la...ada baca kat blog dia tadi hehe....ntah2 kita ni selalu terserempak kan..maklum le semua kat area tu je :-p

EMH said...

eynda,
lenkali kita date eh..semalam jumpa tak plan..ada malu malu kucing..teheheheh..dah jumpa mesra nanti cam bertih la mulut maria

eynda said...

Maria...insyaallah :-)

Ye la kalau terserempak ni memang lidah tu kelu tergamam kan hehe...nanti dah biasa takleh stop sembang la pulak hihi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails