Friday, April 24, 2009

Anak Sape Nih??

Suka mintak duit kat orang....
Suka makan makanan orang....
Mak bapak tak bagi duit sekolah ke??
Habih tu....yg jadi mangsa minum air masak je masa rehat...balik rumah makan nasi perut masuk angin!!
Mak bapak tolong la ambik berat skit...tolong perhati skit perangai anak-anak.....cemana diaorg kat sekolah....bagi eynda budak2 buat perangai macam ni sebab kurang perhatian....
Eynda dah tension....hari tu tension kat tenet kekeke....tapi serius....eynda tak suka budak2 berkelakuan cam ni...kalau adam buat dah lama eynda rotan (jadi kes dera lak nanti :-p)
Bila komplen kat cikgu, adam kata cikgu tak buat apa pun...even budak tu main gunting tuju2 kat anak kita pun, cikgu cuma suruh duduk kat tempat masing2 jek...kalau eynda jadi cikgu dah lama budak tu kena leter...tak pun rampas je gunting tu dari dia....bahaya la main tuju2 benda tajam nih!
Jangan sampai eynda pegi sekolah jumpa budak2 kecik tu sudah.....memang le baru darjah 2...tak reti apa lagi...betul ke tak reti apa?? Takkan mak bapak tak ajar cara nak behave??
Tension gue....patut la lambat nak slim...hormon cortisol ku makin bertambah kekekek....

4 comments:

uMMisYa said...

pergi jer sekolah..mana boleh diamkan.anak kita jadi mangsa. anak dara sya hari tu siap dpt surat cinta, pastu tak layan depa kacau dia, kata mcm2.sya mengadu kat cikgu kaunseling, anak sya kena panggil cikgu nak tau story sebenarnya, pastu budak2 tu kena panggil. Bila sya pergi sekolah amik report kad, budak2 tu tunduk jer, sorang siap cabut keluar kelas.tau ko takut.

Mia-Ina said...

hehe...seronok baca luahan hati ibu...sebagao guru....dah biasa keadaan ni...Mmg terjadi pun eynda ...kdg2 kecian....ada gak mia tegur kwn2...share xpe..tp, tula nsb kat sek mia....mana2 budak yg x dpt makan..bg le RMT....tp..pada ibu2 mmg le sepatutnya bg le anak bekal @ sdiakan duit....klu x jd mcm eynda ckp la...agak2nya sedap sgt kot mknn kwnnya ..tu yg dibaham..haha

sweets_mama said...

eynda..eram kn kalu jadi kat ank kita cam ni....

eynda said...

Eynda kalau boleh takmo bising2 kat sekolah....sekarang ni suruh cousin adam, pengawas kat sekolah tu perhati skit budak2 tu....pas tu ajar adam jadi garang skit....minggu ni takde pulak budak2 tu ambik duit adam....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails