Thursday, April 16, 2009

Al-kisahnyer semalam.......

 
Ni lunch eynda semalam hehe...masak sendiri...perasan sedap...terus sukat 1 bowl nasi :-p Agak-agak brape kalori yer? 600 kalori?? Ayam tu eynda masuk dlm microwave pas tu sambung bakar dlm oven...no oil or butter...tapi tengok la...kulit tak buang pun..ngaapppp masuk mulut kekeke....bad habit!!
 
Petang naik ellip 45 minit sebab rasa nyesal makan kulit ayam!!
Ni result dari ellip 45 minit semalam....terkejut gak tengok kalori tu....lagi sikit nak cecah 700 kalori....dah boleh lawan hubby ngeh ngeh ngeh...sebab dia pun kalau guna ellip 45 minit burned dlm 700 kalori....eynda awal2 dulu boleh takat 500 kalori...makin lama makin kuat stamina...now dah nak hampir 700 kalori :-) Tapi ini anggaran dari mesin je....yg terbakar betul2 tak tau la....dari bacaan, kekadang less 30%-40% dari apa yg tertulis kat mesin...tapi heart rate masa guna ellip semalam paling tinggi 167 per minute...so ok la....
 
Dinner terlalu takut nak makan berat2...so eynda makan salad ni je...mula2 ambik thousand island...baca label...wah!! per serving 124 cal...fat pun dah 10gm ....terus capai balsamic vinegar... per serving only 15 cal....fat less then 1gm...
Bijak tak eynda?? :-p
Posted by Picasa

7 comments:

silent reader said...

sis..u ni mcm pembakar semangat (at the same time jadi pembakar kalori..hahaha) i pulak... hehehee...suka tgk semangat sis eynda. masa nak buat 3 days drastic diet hari tu, tak jumpa balsamic vinegar then tanya my fren (dietitian) i nak ganti dgn thousand island..terus dia cakap tak boleh. thousand island high fat. lani ank ambik mayo pun dah takut.. ;))

sis..mcmn nak kenalkan diri. pasal u mmg tak kenal i

Bimbo said...

eyn..mmg pilihan yg bijak !hehe.tapi kan arini dah makan Mekdi plak tadi kan kan kan..hehehe

brape lama agaknye eyn nak kayuh ellip tu..ehehe.eynda ni bagus la,rajin mkn rajin eksesais.hehe

eyn,skang dah byk salad dressing yg low calories n low fat.bim tgk kat tesco aritu , 2teaspoon baru 40kcal,fat 1g camtu kot.kira ok la kan berbanding thousand island.

nona said...

kak eynda...tade bli baju baru lg ke...nk jamu mate...hehe

eynda said...

SR....
Terharu akak dengar...tapi cuba bukak blog bftdietclub kat link akak.....diaorg punya result lagi power hehe...SR takde blog ke? Kalau ada boleh kenal-kenal :-)



Bimbim...
Bijak kan...lepas tu semalam dah tak bijak pulak kekeke...takkan nak call mekdi, order fries & nugget je ....eynda order la berger utk eynda :-p Tapi petang semalam eynda buat JM level 2...pas tu sambung naik ellip 30 minit....baguskan haha...pasal salad dressing tu ..eynda memang suka thousand island..tapi sejak pandai baca label ni jadi fobia lak...now guna balsamic vinegar tu je...atau olive oil & lemon juice....italian dressing pun eynda suka tapi nanti nak gi tengok label b4 beli stok baru :-)



Nona...
Takde la yang....akak stop kejap beli baju...baju banyak yg belum pakai :-p

silent reader said...

sis, sy tak ada blog. dulu sy jadi silent reader kat bft jugak. tp tak terkejar.tu yg terjumpa blog akak. mmg penuh semangat akak nih.bagus sgt! pagi2 dh ambik semangat dr sini. selalu tunggu kut ada diet yg bagus utk dicuba :) tq yea sis eynda

Gorjes Ke?? said...

eleh seketul jer ayam tuh huhu.. kalau peach 3-4 ketul baru masyukk

Red Scarlet Amber said...

ayam tu dalam 130 kalori, nasi tu 250, sos tu dalam 40 kalori :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails