Tuesday, March 24, 2009

Makan & Workout....

Petang tadi eynda masak bihun goreng untuk dinner. Lepas masak terus makan semangkuk :-p
Opppsss....belum workout!! Tapi teringin sangat2 dah bihun tu hehe....so makan jugak la....lupakan workout sebentar....makan dlm 5.30pm.
 
Ini la bihun singapore yg menggugat keimanan tukang masaknyer petang tadi....
Tetiba sambil tengok citer realiti The Biggest Loser eynda rasa bersalah plak makan bihun tu...kesian bihun...dia tak bersalah pun...ehh...boleh la makan...janji workout...kan??!!
So 7.45pm tadi sambil tengok TBL eynda guna elliptical 45 minit...bersambung kayuh sambil tengok Oprah pulak...dua2 kat channel 702 ASTRO....owhh yer...eynda period so tak solat yer....sebab tu buang tebiat workout malam2!! :-p
So ini la resultnyer....
 
Distance dlm kilometer 2.284KM......bricks tu resistance level...rendah macam sprint 100 meter gitu dalam 5 minit gak...semput!! Bricks yg tinggi tu resistance paling tinggi tadi 10...ala-ala hiking menjunam...semput gak....!! Heart rate paling tinggi 165. Buat non-stop kecuali stop seminit kot sebab Hannah mintak air nak minum.....:-)
 
Ini kalori yg dibakar....pecah rekod ni...so far paling tinggi 600 kalori jek...bangga betul hari ni ...hati berbunga :-)
Menunjuk kah ini??
Bukan hokay.....harap ada yg bersemangat untuk bersenam lepas ni....eynda yg ala-ala Perempuan Melayu Terakhir pun boleh buat...korang pun boleh tau...(berkata-kata sambil berbunga hati ini..)
So...eynda puas dah...malam ni boleh tido lena....sebab pagi tadi berJM level 3 20 minit....plus naik ellip 20 minit....petang pulak 45 minit naik ellip....rasa terlepas beban utk hari ini...(kata-kata orang yg dah mabuk workout :-p)
Sekian.....
Posted by Picasa

5 comments:

Maharani said...

sis eynda,

Best nyer mesin tu. bole bgtau kalori semua. Best!!! nak mengayat sapa la nak dpt benda ni.

Sis eynda, kalau dgr ada apa2 peraduan yg bg hadiahkan elip ni, roger tom tau.

POSH76 said...

bagus betoi semangat2...tingin lak aku nak eliptical....

Maharani said...

posh: ko carik yg buy one free one yer.. ko bg kat yg free tu.

nona said...

hadu.....rajinnya sis workout..
kite yg mude ni pun xserajin ni...

psst...singgah bace blog ye....

eynda said...

Tom...ada ellip yg murah2...boleh survey...Mr. Addy kan ada hehe...mintak dia sponsor la :-p



Posh....beli jangan tak beli...rugi tak beli...kalau beli mesti body cepat cun....:-)


Hai nona....
Akak ni desperate nak kurus hehe...sebab tu workout macam nak pengsan..:-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails