Sunday, March 1, 2009

Lunch @ Tupai-Tupai.......

Today lunch kat Restoran Tupai-Tupai sempena besday eynda (makan lagik...
Mula-mula sampai Hannah macam bad mood....nampak belon naakkk....nampak water fountain, nak fishhhh (errkkk)...kami duduk kat satu meja bulat...keadaan agak tegang dgn mood hannah tu...nak order makanan pun takleh nak pilih dgn tenang....pas tu staff kat situ bagi la belon kat hannah...diam kejap...pas tu ayah dia ngasuh jalan2 dlm restoran tu, last2 hubby ajak duduk makan bersila...walaupun mula2 takut hannah takmo duduk diam tanpa baby chair. Memang dia tak duduk diam dari mula kami duduk situ...kami makan...kami bergambar....hhmm..jenuh kepung jugak la...tapi alhamdulillah duduk aje kat tempat makan bersila tu terus mood dia ceria balik...legaaaa....
Taraaaaaa.....ini lah lauk2 yg kami order....tahu tak ikan tu hubby makan 40% jek...60% eynda makan hehe....sayur pun eynda tolong habiskan...nasib baik nasi tak bertambah...
Suka gambar ni sebab hannah buat mata macam tu.....Adam pun ada gambar macam tu masa kecik2 dulu....sape2 yg klik kat gambar nak utk besarkan gambar...lihat la lipstik eynda pun dah hilang sebab lepas makan2... :-p
Hubby tanya naper suka posing senget2???
Mesti laaaa....baru namanyer berposing....takmau la posing keras kejung macam Adam....
Adam kata gambar mama & ayah macam gambar pengantin kekeke.....pas tu adam kata mama macam mengandung!! Uikkksss....baju tu yg bersalah tau.....kelabu skit sebab Adam kata tangan dia "bergegar" masa nak ambik gambar...boleh laaaa....bukan senang mama & ayah nak bergambar....takde jurugambar sebelum ni....lepas ni selalu2 la bergambar berdua yek....
Atas permintaan Adam nak singgah tengok istana....hepi betul dia kat situ...tapi yg berkuda tu takde la time tu...sayang betul....eynda nak jugak bergambar dgn orang yg jadi statue tu...tapi hubby tanya pulak..."awak pun nak bergambar kat situ ke??" Aikk...jeles ka?? Ok la...takmau la sebab takde yg berkuda....kalau ada yg berkuda harus eynda pun posing jugak....macam jakun pun ada.....macam la kita ni pun foreigner sibuk nak posing2 kat situ hehe..
Ok la boleh jugak bergambar kat situ sebab hubby cakap nampak istana kat belakang tu....
Sekian kisah eynda menyambut besday yg ke 33 tahun...ye eynda dah 33 tahun.....rasanyer macam baru semalam umurku 23 tahun kekeke....age is just a number kan....yg penting hati & jiwa mau selalu mudaaa....takmau mengaku tua la tu :-p
Harapan...impian...azam......
Hhmm...moga hidup sentiasa bahagia di samping orang tersayang...sihat selalu....dimurahkan rezeki....cepat2 skit slim.....menjadi isteri yg solehah...mama yg mithali......semua yg terbaik la....
Hadiah???
Biarlah Rahsia hihi....

5 comments:

Some1...somewhere...somehow... said...

happy sweet 23...+ 10....

sheeda said...

anak kita lbh kurang jer.. tp akak sorg, sha 2 org kena handle.. uwa.. mkn pon x kenyang.. hu hu balqis suka tgk hannah, dia kata hannah mcm rmbut dia, rmbut megi.. he he..

mamahusna said...

hepi besday eynda!!


semoga pjg umo, murah rezki, sihat selalu n bahagia sampai ke syurga! :)

Aiza Parman said...

eynda...tupai-tupai ni kat mana ye? sedap tak makanan & harga lak mcm mana?..nis

eynda said...

Yra....thanks...alaaa...buat2 tak nampak la nombor 10 kat belakang tu hehe....



Sha...hannah ni kekadang suka nangis2...susah nak pujuk...stress jugak kalau dia buat perangai kalau keluar makan2...rambut diaorg sama la kan hehe...


lin...tq :-)



Nis...try masuk link yg eynda kasi ni...ada map...dekat2 istana negara tu jugak...makanan sedap...harga ok jugak...kami makan banyak tu...ikan jenahak tupai2 specialty...butter prawn...tomyam campur....sayur baby buncis...nasi goreng cina....minuman....total dlm RM125 je...eynda ingatkan dekat RM200 sebab ikan tu besar..medium size....hubby cakap tupai2 tu level restoran biasa je...bukan hotel hehe...

http://www.mycen.com.my/directions/tupai_tupai.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails