Saturday, February 14, 2009

Le Tour de Langkawi

Estimate Start Time: 10:00 am
Estimate Finish Time: 13:47 pm
STAGE SUMMARY
AFTER a night's rest, the sixth stage offer a challenge for the sprinters to consolidate the leads in the points classification and another change is not too far from reality in this fairly flat stage.
Starting in Batang Kali and heading into Ulu Yam, Seremdah and Kampung Sungai Choh, the peloton begins action with an easy category 4 climb at Bukit Badong. From that point onwards, the pace is expected to increase as the peloton moves towards the first intermediate sprint, in Bestari Jaya.
The feeding zone after that, offers the chance for refreshments before a frantic pace heading towards Kuala Selangor, where the second intermediate sprint awaits at the 87.5km point and then the third intermediate sprint at Ijok at the 105.8 km point.
There could be chance attacks with an eye on a breakaway win in the remainder of the stage through Batu Arang and Meru before the finish in Shah Alam.
Hari ni Adam sekolah sebab ganti cuti chinese new year hari tu. So 12pm eynda & hubby gi ambik dia kat school, terus gi lunch. On the way nak gi sekolah tu nampak banyak polis trafik tengah tunggu tepi jalan. Ada jalan2 yg akan ditutup...
Rupa-rupanyer ada geng kayuh beskal nak lalu....
Masa tengah makan2 kat kedai, kami tengok jalan dah jammed. Kete siap boleh off enjin la hehe....kami relaks2 dulu kat restoran. Pas tu on the way nak balik rumah kami decide utk lalu jln yg tak ditutup (ke rumah memang jln tak tutup...) tiba-tiba nampak...eehhh....beskal baru nak lalu laaaa...terus suruh hubby cari parking kat lot2 kedai yg betul2 beskal2 tu akan lalu...
Tadaaaaaaaa....mamarazzi sudah ada tugasan utk dilakukan kekeke....tapi bawak henpon ja daaaaa....janji boleh bikin citer.... :-p
Sempat record geng2 beskal ni lalu depan mata hokayy....laju giler...bunyi macam lebah2 terbang jek....tak sampai 1 minit diaorg kayuh depan mata....padahal beratus2 org tu....
Kagum betul la dgn diaorg.....energy banyak betul....bayangkan dari batang kali ke shah alam....bukan kayuh slow2....takde langsung yg tercicir sorang dua kat hujung2....semua dlm satu gerombolan.....kagum...kagum...impress.....
So layan la clip di bawah ini....abaikan suara2 pelakon tambahan dlm clip tu ye hehe...
(Kenapa siggy eynda di atas videoclip??)

1 comment:

mamahusna said...

disebabkan le tour d'langkawi ni la..ari jumaat ritu lin kuar umah kol8...kol10 baru sampai opis!grrrrrr...mula tu kompius sbb rasanya kalu jem area sini takde la sampai takleh nak gerak langsung..sekali berita lam radio kata byk jln tutup d bandar utama, ttdi, kayu ara n damansara utama...aduh..saba je la..pesal tak wat ari sabtu ek?em...


opss...sori terlepas perasaan kat blog eynda..hahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails