Wednesday, January 28, 2009

Baking???

Hari ni eynda pegi beli oven.....sebab semalam kat rumah biras, MIL ajar buat pizzaaaaaa.... :-)
Pagi2 tadi dah ajak MIL teman gi giant...beli oven & bahan2 nak buat pizza....pizza MIL takde la macam Pizza Hut...Dominos....tapi sebab semalam eynda tengok Adam & Hannah berselera sangat makan pizza Tok Biah.....eynda tengok senang pulak cara nak masak pizza MIL ni....terus rasa bersemangat nak membaking hehe...iye-iye je eynda ni... :-p Macam buang tebiat pun ada coz eynda tak minat baking sebelum ni hihi....
Plan nak beli oven macam biras....PENSONIC harga tengok tadi RM100++ jek....murah betul...jadi la kan....janji boleh baking & menjadi.....tapi sedih betul sebab takde stok dah....ada satu lagi brand yg sama....RM200++  tapi body kaler putih pulak....tak suka nanti cepat kotor. So beli brand HAIER....sebab berkenan kat kaler & design (macam tu pun ada :-p)....termenung lama gak sebelum angkat kotak masuk troli...sebab harga RM300++ *pheewww*. MIL lak kata takpe la nak guna lama....hhmm...ambik je la...nak beli brand lain yg murah2 dari PENSONIC tu macam tak konfiden...HAIER tu je yg agak berbaloi...yg lain2 ada jugak tapi microwave oven dah cecah RM800++ ke atas (berpeluh)....
So kita tunggu...menjadi tak pizza eynda. Plan nak buat esok...kalau jadi eynda masukkan gambar dlm blog *wink-wink*

3 comments:

neisya said...

nnt tutup la pizza hut...ekekek..

sheeda said...

nnti tepek rsepi skali.. he he

eynda said...

Neisya...

Amboi...berpandangan jauh tu hehe....



Sha....

Resepinyer amat la simple...nanti akak tepek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails