Monday, July 2, 2018

Aidilfitri 2018.




Assalamualaikum....


Selamat Hari Raya Aidilfitri buat yg sudi membaca Eynda's Diary *lovelovelove*....

Mesti meriah Aidilfitri uollss kan?

Tahun ni sambutan kami agak berlainan berbanding yg lepas-lepas..... selalunya wajib la raya kat kampung halaman.... tahun ni kami beraya kat rumah sendiriiiiii.... sebab mertua & mama eynda dah tak duduk kat kampung.... mama eynda dah duduk dgn eynda.... mertua pulak duduk dgn abg ipar kat KL.... maka berkumpul la adik beradik semua kat sini aje.... legaaaaaa terlepas dari kesesakan di highway utara-selatan tu!



Alhamdulillah kami dapat menunaikan solat sunat hari raya di Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah di Bukit Jelutong.... Selangor diselaraskan waktu solat bermula 8am... dalam 8.45am dah selesai semua... Alhamdulillah dipermudahkan...


Sempat posing sebelum balik rumah.... ofkoz la kannn... setahun sekali....




 Pengantin eheh... 







Baru perasan la gambar2 ni setempat je & posing sama je ... Hannah tu lilit-lilit telekung solat sampai jadi shawl ...



Pastu balik rumah....

Bersiap-siap utk bersalam-salaman bermaaf-maafan sesama keluarga lah.... rasanya beberapa tahun kebelakangan ni kami takde gambar waktu bersalam/bermaafan.... terasa klise... 



Bergambar bersama mama eynda...




Family photo yg pertama...




Tuan belog bersama suaminyer....



Eh lagiiii... mentang-mentang ada peluang... bila lagi kan...?




Me & mama.... Alhamdulillah sejak datang duduk dgn eynda dari sakit menggeletar susah berjalan... masuk hospital dah 2 kali kat sini... sekarang makan minum berselera semula... dah tak sakit teruk macam hari tu... InsyaAllah eynda jaga selagi terdaya...






Family photo kedua....mentang-mentang rumah sendiri....




Family photo ketiga.... semua gambar mama menyorok separuh badan...



Lepas beraya dgn mama eynda, kami ke rumah abang ipar utk beraya dgn mertua pulak...






Meriah sikit la sebab anak cucu ramai kat KL ni....


Sopan je semua ye....




Sekali freestyle macam2 aksi keluar.... tapi wakanda tetap forever....




Teka la sendiri sape dah kawin sape belum kawin ...



Kakak Barbie Hannah yg gojes selalu...



Hannah dgn anak kakak Barbie.... Arianna....bff ni.... gaduh main gaduh main... maklum la kawan dgn kanak-kanak tadika kan...hehe...layan je...




Posing seround sebelum balik rumah.... baru perasan takde langsung gambar meja makan & hidangan raya... sibuk makan & sibuk bergambar....takpe la sama jugak hidangan kat mana-mana pun... ketupat...lemang...rendang... 


Tamat dah kisah raya hari pertama.... satu pengalaman yg berbeza tapi tetap meriah....











6 comments:

ejulz said...

selamat hari raya :)

- dieyana - said...

SELAMAT HARI RAYA, cantik tuan blog! ;-))

ME said...

Lama tak singgah blog ni, zaman takde fb dgn insta antara blog favourite.

Dah besar2 Adam & Hannah, last saya buka blog ni rasanya masa Adam std 6 .. laama kan ..

Btw selamat hari raya maaf zahir & batin.

التميز المثالي said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

التميز المثالي said...



شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء



التميز المثالي said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف بالدمام
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails