Thursday, December 21, 2017

Istanbul 2017 ~ Antusa Palace Hotel & SPA .



Assalamualaikum.....


Sambungan kisah : 





Selepas kami jalan-jalan sekejap kat area Sultanahmet tu kami pun pulang ke hotel utk check-in.... masa tu baru 11.30am so receiptionist suruh kami tunggu di lobi dulu...bilik akan siap dlm 30 minit.... no hurry...kami setia menunggu....



Hubby eynda yg pilih hotel yg kami duduk ni... sudah tentu dgn persetujuan eynda & anak-anak.... recommended by tripadvisor jugak... lagipun dapat harga bilik satu malam dlm RM280... kami ambik connecting room... jadi utk 2 bilik selama di sana kami bayar tak sampai RM3K.... 6 hari 5 malam ok.... sangat sangat sangat berbaloi....






Kami je kat situ hehe.... hotel ni tak besar... boutique hotel... kami tak pernah duduk kat boutique hotel jadi ini satu pengalaman yg baru utk kami...




Sambil tunggu tetiba ehhh teh panas sampai.... bagusnyaaaa.... tak mintak pun ... susah-susah aje hehe...






The view....





Jom tengok bilik.... dua-dua bilik belakang tu kami punya....





Aihhhh...keluar gambar toilet dulu pulak hahahah.... setiap bilik of coz ada toilet ye....





Ada lemari & fridge.... 




Ini bilik Adam & Hannah.... depan katil tu ada cermin & tv.... hujung sana ada meja solek... pintu hujung nunnnn sambung ke bilik eynda & hubby...




Kettle & minuman panas...




Bilik eynda & hubby.... tengok la katilnyer pelik sikit bentuk framenyer.... bilik eynda ni kecik sikit dari bilik anak-anak...




Dua-dua bilik ada balkoni tapi kecik sangat & rasanya sliding door tu boleh bukak sikit je... nak keluar pun tak boleh.... bilik2 kami menghadap girl's high school ok... pepagi nampak anak-anak dara comey-comey jalan kaki masuk ke sekolah....




Toiletries diaorg wangi-wangiiii... macam bau perfume....



Sangat puas hati sepanjang duduk di hotel ni.... bersih... selesa... staff semua friendly.... oleh kerana bilik tak banyak, diaorg boleh kenal semua guest yg ada kat situ... terasa macam layanan dari sedara mara kita pulak... 

Bilik semua ok.... cuma kalau yg tak pernah duduk dlm bilik yg kecik mungkin rasa tak selesa...tapi heyyy... duduk kat bilik utk tidur, solat, guna toilet & rehat kejap je.... selebihnya kita keluar jalan-jalan.... kalau nak tidoooo je duduk kat rumah aje la hehe...

Hotel kami ni sangat dekat dgn Sultanahmet area Blue Mosque & Hagia Sophia tu.... dari lorong jalan hotel nak ke jalan besar tu anggaran 3minit je... lagi laju jalan lagi cepat sampai....keluar dari hotel dah boleh dapat banyak tempat makan-makan.... pasal makan takyah risau la kat Istanbul ni.... harga pun berpatutan....


Ok dah check-in... dah ambik gambar bilik... kami rehat-rehat jap... lepas Asar bersiap keluar jalan-jalan lagi... takmau duduk aje dlm bilik.... rugiiii hehe...







3 comments:

Ann Ishak said...

betul tu kak, datang jauh2 nak tengok negara orang takkan nak memerap dalam bilik je. rugi2x :D

Anis Azalea said...

Hehe best2..

FadMN said...

FAD

not bad price hotel ni..ingatkan europe harga mahal kan..sbb duit kita jatuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails