Wednesday, October 25, 2017

Jalan-jalan Naik MRT...



Assalamualaikum....



15 Oktober hari tu kami naik MRT....Actually ni kali kedua naik MRT... baruuu kali kedua ye hehe.... saje syok-syok hujung minggu... dah ada kemudahan kita guna aje...

Kali pertama dulu naik dari Kwasa Sentral ke Central Market.... kali ni dari Kwasa Sentral ke Surian.... sebab nak makan nasi kandaq!




Tak lama menunggu...





Kami pegi lepas zohor...tak ramai orang ...





Kejap je dah sampai...senang sangat nak makan nasik kandaq kat sini... naik MRT duduk dlm aircond takyah pening2 jalan sesak...pastu takyah pening2 cari parking.... sampai station jalan kaki sikit,  dari atas station dah nampak Restoran Hameediyah kat bangunan Sunway Nexis...




Mural kat dinding....

Kami makan biryani... eynda pilih Biryani Itik ... sedap jugak... dah lama tak makan biryani kat restoran nasi kandaq... selalu makan nasi putih berlauk je...



Selesai makan kami jalan-jalan tengok apa yg ada dalam bangunan Sunway Nexis tu... takde apa sangat la... mungkin sebab hari Ahad ada kedai yg tutup kot...

Terjumpa satu kedai ni... DUSUN...

Masuk je wahhhh best ni... ada jual jus buah-buahan fresh... ada buah-buahan siap potong... ada sandwich...salads... mula-mula ingat nak beli cold press juice utk bawak balik sebotol... alang2 tu hubby kata jom la minum terus kat situ... kita apalagiiiii... setuju aje la...




Ada banyak jenis jussss... tak tau nak minum mana satu...




Tempat minum-minum yg sangat cozy...ikut hati boleh duduk lama kat situ... tenang je...



Macam-macam ada jual kat sini... semua yg healthy version la hehe... i likeeee.... cehhhh...padahal dah hentam biryani sepinggan tadi kan hahaha...




Smoothie yg eynda pilih... utk tambah energy... kononnnn...sebab pagi tu dah workout...



Tadaaaaa..... so konon-konon mintak energy balik la hahaha... sebab tu berani makan Biryani Itik!





Dahhh...lepas tu balik la... tak tau nak merayau ke mana lagi.... naik MRT turun kat Kwasa Sentral balik... otw balik rumah singgah kedai ikan cari akuarium cantik sikit utk ikan Laga kat rumah.... 


Hmmm... next time naik MRT nak ke mana pulak ye... Ada idea? 








2 comments:

Dalila Zakaria said...

Tak merasa lg naik MRT..huhu..

LYAfrina said...

Comel je hannah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails