Monday, July 31, 2017

Pulau Langkawi ~ Day 2


Assalamualaikum....


Hari ke2 di Langkawi...

Bangun pagi siap-siap keluar breakfast.... jalan kaki dalam 5 minit kot sampai mcD.... Hannah ni susah sikit bab makan... breakfast nasi lemak...roti canai... bihun...mee goreng...blablabla semua dia tak makan... terpaksa la makan kat mcD sebab ada makanan yg dia boleh makan...




Beli topi ni sebab malam sebelum tu nak balik dari dinner hujan turun ...payung takde so beli topi utk dia...





Dah breakfast jom ready nak ke tempat seterusnya....





Tadaaaaa.... dua org ni penggayat hehe (ada ke perkataan tu? :-p)




Dua orang ni acah-acah tak gayat :-D




Tinggiiiii.... 





Sampai atas dah... makan aiskrim jap...






Mana tau ada tempat ni... kalau tak konfirm dah bawak kunci beg baju eynda :-D






Tenang je duduk kat sini....





Kat atas ni banyak tangga... nak ke jambatan gantung tu ada 2 cara... satu guna lif... satu lagi guna tangga masuk hutan2 sikit... kami dah tentu la pilih cara yg lasak sikit....






Dari atas jambatan gantung... jatuh handphone kat bawah tu nangis laaaa.... boleh teka tak agak-agak macam mana eynda snap gambar ni?





Masa ni kabus tebal dah berlalu....






Tetiba datang lagi kabus tebal.... angin kuat...





Memandangkan hari ke2 tu hari jumaat...lepas turun dari gunung mat cincang tu kami terus ke pekan Kuah... hubby & Adam solat jumaat di masjid pekan Kuah...Eynda & Hannah tunggu kat satu mall dekat2 jeti feri Langkawi....pastu kami lunch kat satu gerai... sedap betul lauk pauk dia...



Lepas lunch kami kembali ke Pantai Cenang.... pegi Underwater World pulak....








Eynda ada gambar sebijik kat sini masa tahun 2004! Dah lamaaaaa tak datang Langkawi ni....





Petang pulak ikut permintaan anak-anak la... pantai lagi....panas ok... eynda tolong jaga harta benda je... tak minat la masuk dlm laut... kantoi pulak bayang si photographer :-D





Sebelah malam kami dinner kat restoran seafood paling dekaaaatttt dgn tempat kami stay... jalan 2-3 minit dah sampai...




Rupanya satu owner dgn restoran yg kami makan malam sebelum tu...






Sedap sungguh....




Kalau seafood eynda boleh makan ikan & udang banyak-banyak ... memang feveret eynda.... nasib baik takde alergik :-p


Lepas makan tak balik tido lagi... jalan-jalan dulu bagi perut kempis balik kekekeek.... 

Tapi otw balik makan aiskrim pulak :-D



Ok nanti sambung lagi... terima kasih sudi baca blog eynda :-)













1 comment:

Ann Ishak said...

dah ada tempat kunci2 dekat atas kabel car tu ek :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails