Friday, May 5, 2017

Hornbill Restaurant & Cafe... Planetarium Negara.... Publika... Jalan-jalan di Hujung Minggu Lagi...


Assalamualaikum....



Hari tu keluar jalan-jalan seawal pagi yg boleh.... dalam 9.30am sampai tengah2 KL tu.... 

Nak breakfast kat mana? Plan pertama nak try breakfast kat Nasi Lemak Tangling.... sekali bila sampaiiiii.... tu diaaaaa... beratur panjang ok.... terus tak jadi la... baru laaa pikir plan seterusnya... oleh kerana hubby kata taknak keluar dari area tu, maka kami breakfast di taman burung KL.... Hornbill Restaurant & Cafe.... 

1st time breakfast kat situ... dulu pernah makan2 kat situ sebab ada birthday party anak kawan hubby...lama dahhhhhh...




Bestnya breakfast ditemani kehijauan pokok-pokok...





Dan ditemani burung-burung jugak haha...




Lama dah dia tunggu meja orang kosong... nak makan leftover... dia makan hashbrown :-)




Tadaaaaa..... Alhamdulillah kenyang perut... kalori? Ntah tak kira! :-D




Tengah makan-makan tu rupanya ada sekor ni tengah usha dari belakang.... eynda ajak dia selfie... masa snap gambar ni dok fokus kat diri sendiri je... senyum ok tak...mata tengok kamera tak... bila view gambar balik ehhhhh.... lawan tokey pulak dia ... tengok la cara posing tu... siap angkat/silang kaki ahahahaha.... tu burung betina so paham-paham la orang perempuan ni kan bila dah nampak kamera ahahaha....kiut je...





Ehhhh makin dekat la pulak... staff kat situ bagi botol spray air kat kami.... dia kata spray je air tu kalau nak halau burung-burung tu...




Dalam gambar nampak kecik... depan mata sangat besar niiii.... 





Masa utk bergerak ke tempat lain pulak... 





Sebab tu hubby kata nak breakfast kat area situ je.... nak ke Planetarium Negara lepas breakfast.... tak banyak gambar sangat masa kat dalam tu... sebab eynda pun pening-pening gara-gara masuk dalam ruang graviti... serius pening.... naik kapal terbang pun tak pening camtu :-D Pastu masuk pulak dalam theater room tengok show pasal matahari/sun storm.... rasa gayat je sebab screen berbentuk ala-ala bumi sikit...





Jumpa Clark Kent! Ehhhh silap orang rupanya ahahaha.... ni Adam la :-D




Pastu naik ke balai cerap.... tak tinggi mana pun... nampak la pemandangan sekeliling...


Dah habis tengok-tengok apa yg menarik kat situ, cari lunch pulak... singgah Publika... buat pertama kalinya haihhhh.... tak tahu nak makan apa... rasa macam sesat kat situ... maklum la tak familiar kan... nasib baik jumpa Chawan Restaurant....




Eynda makan set daging salai masak lemak cili padi.... yummmmsss...Alhamdulillah...




Pastu jalan-jalan jumpa cendol teochew pulak...


Tak beli apa-apa pun kat Publika tu.... tapi best jugak sebab ada kedai Adidas! Best dia macam org pompuan lain jumpa kedai handbag ahahaha.... pastu depan Adidas tu ada Butik Nealofar laaaaa.... gedik-gedik laju masuk dalam butik... rupanya adik Neelofa baru sampai... comel betul orangnya.... paham kan kalau jumpa retissss kita ni macam mana... ke eynda je yg ala-ala jakun? Hahaha.... whatever.... bila bukak IG Naelofar Publika baru tau ada sesi tutorial pakai tudung...adik Neelofa tu jadi model la... eynda pengguna tudung Naelofar gak tapi tak beli masa tu sebab tak sempat.... lagipun baru je beli last month selai tudung & selai anak tudung Naelofar.... nanti-nanti la pulak...




Ni dinner malam tu.... dinner kat restoran mana pulak ni? Kat restoran Eynda je... dah makan hebat2 siang hari, malam kita masak je la.... seafood pasta nama segera sebab letak seafood...


Sekian bingkisan hari ni.... semoga kawan-kawan pembaca lalui hari ni dgn penuh keceriaan...

















3 comments:

ana said...

syok baca celoteh eynda......

JUJU - DIARI HIDUPKU said...


Tentulah seronok baca blog Eynda..banyak info berguna..tulis lah lagi..
kadang-kadang tertunggu - tunggu cerita baru.. hahhaha....

LYAfrina said...

Cantik sgt tmpt breakfast tu..dlm suasana kehijauan..siap ditemani burung.. Mmg terasa duk kampung..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails