Friday, December 23, 2016

London Trip 2016 ~ KLIA - Doha - London.

Assalamualaikum....

Dah lama tak menulis di blog ni... 

Awal Disember hari tu eynda ke London...againnnn?? 

Ye... ini kali kedua eynda ke London utk bercuti...tidak merancang utk ke London buat masa terdekat, tapi kita merancang, Allah yg menentukan... mungkin ada hikmahnya...

Sebenarnya kami tak tahu nak bercuti di mana... hampir2 pilih HongKong... dan sudah pun beli tiket & tempah hotel di Istanbul... dah berangan nak ke negara yg indah tu... tapi mungkin Allah tak izinkan... bukan rezeki kami... dgn keadaan di sana yg agak tak stabil ... kes bom la... tembak menembak la... last minute hubby ubah plan percutian....

Haihhh panjang nak citer ni...kalau takmo baca scroll je la tengok gambar ahahaha...

Sebenarnya anak2 hanya tahu kami nak ke Istanbul... anak2 pulak sejak balik dari London last year asyik laaa ulang cakap nak ke London lagi...haihhh ada apa la kat London yg diaorg seronok sangat... rasanya semua tempat dah explore...

Bila hubby bagitahu eynda nak tukar flight ke London, kami berpakat utk rahsiakan hal ni dari anak2... kami kan suka sangat sepraisss kan anak2... terpaksa jugak berahsia dgn org2 terdekat...takut pecah rahsia kat anak2!

Nak tau bila anak2 dapat tahu? Masa kat kaunter check-in luggage! Staff tu tanya... kl- doha, doha- london? Tersengih-sengih hubby jawab yes... Adam pulak terpinga-pinga... nasib baik dia tak mencelah... hampir dia nak jawab...ke turki la 🙊

Apalagi.... happy la diaorg... dapat pegi London lagi... sangat di hati sungguh London tu bagi diaorg...



Gambar gelap! Anggap la ni gambar silhouette... 



Dah boarding baru masukkan gambar kat fb & ig... letak gambar awal hint2 nanti terpecah rahsia kan hihihi.... 



Kids meal... bekas purple tu dapat kat Hannah free... setiap kali meal dapat bekas tu...



Kali ni kami naik Qatar Airways... sudah tentu la kami survey flight mana paling murah kan...



Sebab seat tepi hanya utk 3 orang, Adam duduk le sorang2... berangan travel sorang2 la konon cehhh...


Alhamdulillah selepas 7 jam tiba di Doha transit dlm 3 jam... gambar eynda gelap takpe... gambar belakang tu yg best! Bergerak berulang macam boomerang pulak...



Bila travel asyik makan je la... dlm flight makan, transit pun makan...



Sempat main kat playground...



Jalan2 dalam airport tu sementara tunggu boarding... tau tak... masa kat Doha ni bateri phone eynda dah tinggal 3%... tak pernah eynda travel sampai nak habis bateri padahal tak guna sangat pun.. dari rumah 100% bateri tu... dah la tak bawak usb cable dlm handbag...simpan dlm luggage baju!


7 jam kemudian kami pun mendarat di London... owhhhh sangat terasa rindu tiba2... terimbas kembali pulak kedatangan kami ke London tahun lepas...

Kami menggunakan service company yg sama macam tahun lepas utk bawa kami ke hotel dari airport... kali ni kami deal direct dgn boss dia sendiri...

Sampai di hotel pun dah malam... lepas check-in bersihkan diri dan buat la apa yg patut...tido... esok pagi nak bangun jalan2 kan... perlu rehat...walaupun jetlag jugak...time tak sama macam kat Malaysia!

Hotel apa? Tungguuuuu....










7 comments:

Anis Azalea said...

Bestnya tak sabar nak tengok gambar jalan2.

Zefa NorAsmara said...

Bestnya. Ok kita tunggu yg seterusnya..

ameris said...

NEXT...

ietams said...

yeyyy tak sabar nak tunggu update byk² ni

Ila said...

Seronoknya jln2 London 😊

adianiez AIDA said...

wow.
murah rezeki dpt ke london.
aida ni s'pore lom jejak lg ha ha ha...
asyik takde masa...

Blog Akak Kembang said...

syoknya dpt pi London byk kali ... wishlist gak ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails