Monday, July 11, 2016

Transit Di Syuen Hotel, Ipoh.




Assalamualaikum....

Sabtu sebelum raya kami bertolak balik ke Kedah. Tapi bermalam satu malam di Ipoh... Hotel Syuen pilihan kami... Bukan lah hotel bertaraf 5 bintang tapi janji selesa...facilities ok... Paling best bangunannya berdepan dgn Ipoh Parade... Apalagi...shopping la hehe... Actually ni kali ke2 kami bermalam di situ...

Sampai di hotel pun dah 2-3pm... Rehat2 sekejap, pastu kami pegi ke Ipoh Parade cuci mata... Berbuka pun kat Ipoh Parade... Makan kat Papa John's Pizza... Pastu sambung shopping...

Pagi esok tu bangun sahur di hotel... 1st time bagi eynda & anak2 bersahur di hotel... Hubby kali ke2, dulu masa outstation di bulan Ramadhan... Lain la feeling dia sebab bangun2 bersiap pakai elok2 kan... Kalau kat rumah mesti la baju tido je kita pakai ahahaha... Makanan Alhamdulillah boleh tahan sedap kat situ... Kurma daging... Masak paru...sayur campur...ada bubur nasi, buah-buahan & teh/coffee/jus...sunyi sepi aje... Ada la 4 family aje termasuk kami... 




Tak banyak snap gambar... Gambar ni je...dgn sape tu? Dengan Adam laaa... Tinggi dari mama dia dah kan? 😃

Lepas bersahur kami balik ke bilik.... Nak kemana lagi subuh2 tu kan hehe... 12 pm checkout...bertolak balik ke Sungai Petani...hari ahad tu Alhamdulillah jalan tak jem langsung... Sampaikan eynda rasa tak percaya laaa...selalu nak balik kampung je traume sebab jem teruk... Perjalanan dari Ipoh ke Sungai Petani 1jam setengah je...

Seronoknya balik kampung dgn suasana nak beraya...nanti eynda share gambar2 raya pulak , InsyaAllah...



1 comment:

norhidana miswan said...

nk balik raya kalau tak jem mcm tak sah... tp kalau dpt elak atau tak jem rasa seronok betul...

selamat hari raya kak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails