Monday, January 18, 2016

Entry Pertama Untuk 2016......




Assalamualaikum...






Entry pertama utk tahun 2016...... 

Takde apa sangat nak citer.... masuk gear satu dulu.... bila bukak laptop tengok 1st January ada gambar ni je.... family gathering kat rumah eynda... Hannah & anak sedara dia, Arianna... 

Sejak buka sekolah ni eynda jarang bukak laptop.... Alhamdulillah rutin harian semakin tersusun sebab anak-anak start sekolah pagi... 3 tahun berturut-turut diaorg sekolah petang dulu sangatlah kelam kabut hidup eynda.... Alhamdulillah eynda pun dah start dapat slot ke gym setiap pagi lepas anak2 ke sekolah & hubby pegi keje... masa utk buat comeback! Ye la 3 tahun eynda berkorban masa utk anak-anak & rumahtangga, tak sempat nak sihatkan diri, fitkan body... dah le 2-3 tahun lepas jugak sakit spine menyebabkan eynda tak boleh aktif workout...Alhamdulillah sejak chiro, sekarang dalam fasa menten je 2-3 minggu sekali pi chiro... dah boleh lasak2 balik cuma sentiasa ikut kemampuan diri bukan keegoaan diri lagi huhu... tak boleh jangan buat!

Adam tahun ni nak ambik PT3.... hari ni dah start home tuition.... Hannah pulak dah darjah 4 tapi masih ada yg ingat dia baru tadika hehehe..... takpe la awet muda sikit :-D

Hujan pulak kat luar tu.... tahun2 lepas petang2 ni cuak aje... petang je hujan... petang je hujan.... time ni la nak keluar ambik anak2 kat sekolah.... dahhhh basah lencun... redah jalanraya dalam hujan... banjirrrr.... trafik jam yg sangat2 kronikkkk aduhhhhh.... Alhamdulillah Allah bagi keselesaan utk eynda ..permudahkan tanggungjawab eynda.... sekarang hujan lebat petang2 pun seronok sebab duduk dalam rumah tak kemana-mana hehehe.... bestnya hujan... sejukkkk...

Adios.... hingga bertemu di entry akan datang... nak tunggu cikgu tuisyen Adam datang :-)




8 comments:

ArELeEz said...

hannah & arianna.. 2 cuties too cute! ;)

Rizziela said...

geramnya tgk Hannah.. cantik sangat

Akak Kembang said...

Happy New Year Kak Eynda

NAC Ahmad said...

Mana cari cikgu tuition tu yea?

NAC Ahmad said...

Mana cari cikgu tuition tu yea?

Rashidah Ibrahim said...

Salam eynda, apa khabar... kak shidah anjung seri, ingat lagi tak??? Sekarang anjung seri dah tak diterbitkan tahu kan...

Rajin betul eynda meng update blog... saja nak bagi tahu sekarang akak set up majalah online ... www.variaseri.com dan www.anjungdestinasi.com bolehlah letak kat bloglist eynda... war-warkan kepada kawan-kawan dan dialu-alukan untuk share untuk berkongsi info dari dua laman tu.

Salam ingatan tulus ikhlas dpd kak shidah

Akak Kembang said...

Hanna cam Qayyum...ramai cakap macam budak darjah 2 padahal dah darjah 6 pun...kekekeke

izzeyda said...

sekejap jer adam nak exam pt3 tahun nih.. hannah pun makin lawa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails