Tuesday, December 22, 2015

El Fresco Grocerant, Bukit Jelutong, Shah Alam.



Assalamualaikum.....



Dah berbulan bukak restoran ni... baru-baru ni sempat la try menu kat situ... kebetulan ada car wash kat Plaza Jelutong ni... dan eynda adalah pelanggan setia Jaya Grocer kat situ... kekadang hari2 muka ni ada kat situ ... nasib baik kulit tebal... :p





Ntah brape kali tukar restoran kat sini... El Fresco rasanya restoran ke 3 atau 4.... sajian lebih kepada western food...tapi ada jugak nasi lemak berlauk!





Eynda & Adam order set meatballs... satu set RM18... boleh la nak makan... tapi eynda lebih suka IKEA punya meatballs... dan Misicafe (Bukit Jelutong) punya meatballs ;-) Sos utk meatballs kat El Fresco ni agak pedas... mungkin resepi tersendiri & ada peminat tersendiri....





Beef pepperoni pizza utk Hannah... size regular... RM23.90.... yg ni eynda suka... Hannah pun suka... eynda sempat rasa sekeping... yg lain Hannah aje yg makan! Dia memang hantu pizza :-D Takde nasi pun dia tak kisah....





Calamansi Plum Juice .... sedap.... RM7.90 segelas... Adam order ice lemon tea... Hannah seperti biasa dgn mineral water dia aje...

Total dalam resit adalah RM72.30 .... agak mahal bagi eynda tapi ye la rasanya sekarang harga macam tu dah jadi kebiasaan kalau pilihan makanan kita macam tu kan... sekali sekala ok la... hari-hari aduhhhh...lari bajet nanti haha...

El Fresco Grocerant (Grocer + Restaurant) ni ada di beberapa cawangan Jaya Grocer di mana kita boleh beli daging/ikan fresh dalam Jaya Grocer, & chef kat El Fresco akan masakkan utk kita ditambah dgn side order yg lain... eynda belum buat macam tu lagi... tunggu hubby free nak makan macam tu  sama-sama la kat situ baru best! :-D










LinkWithin

Related Posts with Thumbnails