Tuesday, October 8, 2013

Kinohimitsu J'pan Prowhite & Simplysiti White & Detox.



Assalamualaikum....



Dah lama tak sembang pasal kecantikan kan....Untuk pengetahuan semua eynda dah lama tak guna Safi Rania Gold.... bukan tak bagus cuma eynda nak cari yg lagi best.... biasa la org pompuan kan... 

Dalam masa setahun dua ni eynda terumbang ambing dalam bab pakai skincare ni.... campur2 produk... kekadang tak amal langsung.... sekarang dah rasa insaf.... fokus balik... sayang kulit tak terjaga....

Tapi kali ni eynda nak fokus dalaman & luaran.....so akhirnya inilah pilihan eynda.... baru guna ok... tak dapat nak bagi testimonial lagi... tunggu dalam sebulan kita tengok cemana... 




Review ringkas : Boleh telan gitu je.... sedap rasa berries... beli sebab khusus utk pigmentation... ini masalah utama yg eynda nak fokuskan... eynda takde jerawat sangat... yg ketara pigmentation & open pores.... Sekotak harga RM199...dapat free 3 sachets...eynda beli kat guardian... kedai lain tak sure dapat free 3 sachets tu ke tak...sekotak bertahan utk 30 hari maknanyer ada 30 sachets le dlm kotak...







Review ringkas : Tak sure kenapa tetiba pilih Simplysiti.... sebab teruja tengok Dato CT kot hehehehe..... pencuci dia best... boleh buat masker jugak... toner jenis spray ke muka.... cream siang & malam bukan waterbased... ala-ala masker jugak bila sapu kat muka.... tapi eynda suka kesan selepas pakai even masa 1st time pakai... rasa cream2 tu meresap masuk dlm kulit... eynda tak pakai bb cream dah lepas pakai day cream... sebab rasa creamnya agak tebal di muka hehehe... bagus la... takyah mekap tebal2 kan... just pakai two way foundation Miyami keluaran cosway nipis2 je... less is more..Go Natural!!

Dua-dua produk ni eynda start serentak.... Dah 5 hari... Semoga terus istiqamah kannn :-D


* Kita jaga skin niat kerana nak jaga amanah Allah... niat yg betul InsyaAllah terjaga la apa yg nak dijaga *winkwink*










14 comments:

aanie said...

sy pun ada masalah pigmentation dan open pores...nti tgk akak punye review lepas guna lak...:)

syalinda johari said...

same lah, linda pun asik tukar2 product jaa..nanti nak tgk kak eynda punya review product simply CT tu, aritu dok usha2 gak..

miazara ina said...

bagus ni ..ada preview produk..

bspotgurl said...

assalamualaikum eynda
okay, kita tunggu eynda review after 30days..:)
Cant wait

Mas reena said...

Hmm bila dah menjelang lewat 20an ni memang ada terfikir nak tukar produk-produk penjagaan dalaman dan kulit ni.. btw, thanks for sharing ye =)

Kek Tiramisu yang paling sedap pernah saya rasa

lily lotus said...

not bad jugak dgr testimonial pasal produk ct ni. all the best sis ;)

Farah Ikin said...

hi eynda..shikin skg guna safi rania gold..tgk eynda cuba simply siti mcm best pulak..ok nanti kita tunggu review eynda yer...ni satu set berapa eynda?

Alin Marlini said...

alin pun terumbang ambing pilih produk...lagi2 kulit sensistif...nyampah tengok jerawat

zurman said...

Untuk kulit sensitif blh guna produk sri mawar set sensitif.sy dah guna 4tahun. Alhamdulillah sgt2 bkesan. Trial set rm70.best sgt.cuba la alin

zurman said...

Untuk kulit sensitif blh guna produk sri mawar set sensitif.sy dah guna 4tahun. Alhamdulillah sgt2 bkesan. Trial set rm70.best sgt.cuba la alin

nabila isabella said...

sy dh guna simplysiti white and detox ni da lebih 1 bln.alhamdulillah jerawat memang segan nak naik plus muka tambah berseri..ramai dah tego muka nmpk lain n makin berseri..hehe

nabila isabella said...
This comment has been removed by the author.
MG schmidt said...

jump into this review
MG bru nk try guna..
sblom ni main taram je ..huhu
caused by 2 jrwat batu ni baru rasa nk jaga muka betul2 ..huhu
tq sharing :)

Ino Coffee said...

Mau pesan tp didaerah indonesia bagaimana

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails