Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

Kita Kawan...

Friday, February 8, 2013

Putrajaya Maritime Centre.




Assalamualaikum....


Last weekend hubby ajak pegi Putrajaya.... nak pegi satu kedai akuarium... jauh kan cari kedai akuarium.... sebelum pegi kedai akuarium tu nak lunch dulu... tempatnya sepraissss kata hubby... hmmm pakat lawan teka atas kete... memang satu pun tak betul sebab tempat tu tak pernah tau pun wujud.... 




Pernah makan kat sini?? 1st impression eynda... "wowwwww" okey teruja sikit sebab pemandangan kat situ cantik...


Antara yg diorder....





Feveret eynda...ice blended mocha...





Nasi goreng cina utk Adam & Hannah.... sedap!





Nasi ayam hainanese utk eynda.... eynda ingat ayamnyer dikukus aje... rupanya diaorg goreng kot sampai crunchy... eynda lebih suka hainanese yg original... 

Hubby order nasi putih bersama kung pao chicken... tak ambik gambar pulak...

Ada western food jugak...tapi time tu semua teringin makan nasi kan.... lain kali boleh try western food kat situ pulak...

Total dibayar adalah RM64++.... standard dah tu... tempat & layanan ala-ala f&b hotel...





Cantik tempat ni....





Ada ruang ber-aircond.... tapi kami pilih duduk di tempat yg open air.... boleh nampak pemandangan tasik...




Selesai lunch kami turun ke tingkat bawah semula.... ada kedai akuarium... malangnya yg dicari takde yg berkenan.... tapi geram tengok ikan2 kat situ... ikut hati yg suka ikan ni... akuarium besar mana pun tak cukup hehe...






Masa pegi toilet (bagitau jugak tuuu)... ternampak direktori ni... wahhh ada macam2 ye....




 Kat luar ada jeti.... 






Sape2 nak naik cruise boleh start naik dari sini jugak...





Pernah buat dah ke maritime show kat sini? Tak pernah tahu tapi ada grandstand kat situ...





Nak balik dah.... nampak tak bangunan apa kat dlm gambar tu?





Ye pandai punnnn....Hotel Pullman Putrajaya.... betul2 berhadapan dgn Maritime Centre.... cantik kan Pullman ni... sape pernah stay kat situ... ok tak ? Berbaloi tak? 


Hajat hati nak singgah Alamanda.... alang2 dah sampai kan... tapi cancel la sebab adam kata dia nak keluar main dgn kawan2 petang tu... hmmm kalau pi Alamanda berjam-jam la jawabnyer.... takkan tak kenal mama dia yg berjam-jam briskwalk dlm shopping kompleks pun tak kisah hehehe...

Tapi kami ada singgah satu tempat di shah alam seksyen 25... hasil google blog blogger lain terjumpa jugak tempat tu.... nanti eynda citer ye...

Sekian... trima kasih sudi baca :-)











19 comments:

Ietams said...

cantik viewnya..
mesti best layan pemandangan sambil makan kan

:: Mrs.Eady :: said...

wow!thank's kak sebab bagi idea kat izwa nak bwk husband for lnch treat besday dia :)

MRS. K said...

rumah saya sbelah PICC tu je.. slalu lepak kat pantai buatan sebelah pullman

zailamohamad said...

zaila setiapkali perhgi Putrajaya pon tak pernah habis jelajah tempat tu sebab besar sangat

syalinda johari said...

haaa tempat tu mmg best..makanan pun okey la boleh tahan...lain kali kalo mai putrajaya bgtau la, buleh kita jumpa2, saya dok kat putrajaya...

QA's ~ mamapapa said...

menarikla kedai ni k'eynda..boleh check it outla in our next eating out :))

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Wow rest ni best giler plus view sgt awesome gituew
Meleleh ayaq lioq tgk menu

Elyana said...

alhamdulillah..eynda..yana dah lama x update blog...baru ni mmg tigt kat akak..rupanya dtg putrajaya..dtg kampung saya tue...hehehe..nxt time jmput dtg umah yana ea :)

Elyana said...

pemandangan kat restoran Umai D lake pun leh tahan..makanan dia pun sedap gak..affordable price..insyaallah..

Elyana said...

pemandangan kat restoran Umai D lake pun leh tahan..makanan dia pun sedap gak..affordable price..insyaallah..

eynda said...

ietams... memang tempat yg cantik :-)

eynda said...

mrs eady... sama2 ;-)

eynda said...

mrs K...akak tak pernah masuk pullman tu... cantik bangunan dia :-)

eynda said...

zaila... tu la banyak tempat yg kita belum tahu wujud :-)

eynda said...

syalinda..InsyaAllah... selalunya citer kat fb je..check-in sana sini... kat blog ni dah pegi baru citer hihi..

eynda said...

QA' mamapapa... check it out ;-)

eynda said...

Lady Ayu... banyak lagi menu restoran tu...eynda pun terliur tapi mana boleh semua nak makan kan hehe..

eynda said...

Elyana...InsyaAllah nanti try kat situ pulak..

nurul amirul said...

boley sy taw kedai ikan tu kt ane?

Related Posts with Thumbnails