Sunday, December 30, 2012

Settle Hal Persekolahan Hannah...




Assalamualaikum....




Banyaknya backdated punya citer.... nak menulis pun takde masa.... ni curi2 gak sebelum tido...


Khamis lepas eynda ni baru la kelam kabut pegi beli buku sekolah Hannah.... padahal cuti panjang... asyik cuti2 Malaysia je mana nak sempat pegi beli buku kan... alasannnn....Alhamdulillah settle jugak dalam masa satu hari...




Pegi beli pun dah tengahari..... kedai buku tutup 2pm....





Familiar dgn kanak2 yg posing dgn Hannah ni? hehehe...Ye eynda & ana suzana pegi beli buku sekolah anak2 sesama... bermakna anak2 kami sekolah di sekolah yg sama :-) Sayang tak dapat sama kelas...





Cewahhhh dede ni... gentleman betoi.... offer tolong bukakkan plastik sticker...





Alhamdulillah semua buku ada...





Pastu kami terjah Giant sama-sama jugak... sebab dua2 mak belum buat gambar ukuran passport utk anak2... :-D Kat giant tu ada kedai foto... lepas snap gambar lepak lunch dulu...






Kalau jumpa je kami ni meriah la... maklum la pekej termasuk kanak2 kan hehehe...




Menu eynda & anak2... sekarang kalau makan 3 beranak, 3 menu nampak gayanya... Hannah dah pandai makan sepinggan prawn macaroni tu huhu...





Ingat tak iklan silky girl lakonan Puteri Sarah? Yg dia nak ambik gambar passport siap posing macam2 gaya tu? Haaaa jadi kat anak sendiri... nak ambik gambar passport siap nak senget2 kepala ahahaha.... jenuh uncle tu perbetul :-D


Keje belum settle tuuuu... lepas lunch eynda singgah lagi sekolah Hannah.... beli lencana & buku Pafa kat office.... lencana & buku tu takde jual kat kedai buku, kebetulan masa beli buku tu office tutup sebab lunch hour , sebab tu singgah petang skit.... baru laaaa settle misi hari tu....tolong beli utk anak ana suzana jugak sebab masa tu ana ada hal nak kena settle tak sempat dia nak singgah sekolah.... bantu membantu kan amalan mulia heheheh...

Dah settle semua terus balik rumah.... letih wooo ke sana ke mari... tu belum start persekolahan lagi... sorang sekolah pagi, sorang sekolah petang...dgn macam2 aktiviti sekolah adam & tuisyen...haaa agak2 cemana la mama diaorg ni next year kan.... 

Apa-apa pun alah bisa tegal biasa.... hopefully semuanya dipermudahkan...










9 comments:

LydSunshine said...

Hannah dan nak masuk sekolah. Nanti mesti comel pakai baju skolah. Hehehe.

Ina Hashim said...

Selamat bersekolah Hannah :D

syalinda johari said...

Hannah, selamat masuk sekolah okey..juga selamat tahun baru 2013, semoga kita semua diberkatiNYA..aminn

Amanda Suria said...

seronoknya Hannah nak sekolah dah Kak Eynda...

Fara Mustapha said...

cute nyer hannah...dah besar dia...baru rasa mcm dia kecil lagi...tgk2 dah standard one dah...

Zana said...

Insyaallah semua berjalan lancar nanti, mula2 je mcm kelam kabut sikit...sementara nak bagi biasa..

CeqGu said...

comel jer hannah ni. padan la rasa cam kenaljer kawan2 hannah tu hihi.

Mama2Q said...

wah..hannah masuk darjah 1 ya...excited la dia...

noradzlina.kamdani said...

wah kak eynda
adam dh semakin montel
hannah plak cute ler gambo passport dia.
nnt upload gambo hannah in her uniform ms g school ye kak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails