Thursday, December 27, 2012

Lepak Kat Gurney Drive......


Assalamualaikum....


Last weekend kami balik Kedah....so satu hari tu plan pegi Penang.... anak2 hepi sebab tahu nak naik feri lagi... tapi bila sampai kat terminal feri, jammed teruk! Nasib baik ada tempat utk u-turn, terpaksa guna jambatan....jambatan ok tak la sesak sangat... 





Favourite spot kami area Gurney aje hehe..... sesak betoi la Penang hari Ahad tu... tambah2 cuti sekolah kan... nak masuk Gurney Drive pun banyak kete.... kami parking kat Evergreen Laurel Hotel tu pas tu jalan kaki ke Gurney Plaza huhu.... jauh ok.... nasib baik banyak pohon2 rimbun... angin pantai pun sepoi2 bahasa....




Oleh kerana sampai situ time lunch, dari evergreen tu jalan kaki ke gurney plaza terserempak dgn restoran Khaleel ni... kita singgah duluuuu... Penang sinonim dgn nasi kandar kan... tak singgah tak sah...









Lauk macam restoran nasi kandar lain la jugak... rempah ratus diaorg je yg membezakan setiap restoran.... kat sini eynda jumpa kari ikan sembilang... dah lamaaa tak makan ikan sembilang... 





Paling syiokkkk.... makan ngadap pemandangan pantai ye.... angin menderuuuu.... tak perlu kipas angin... tak berpeluh pun.... 1st time eynda jumpa restoran nasi kandar tepi pantai cam ni... best!





Lepas makan sambung jalan kaki ke Gurney Plaza.... anak2 mintak cukai Tutti Frutti dulu sebelum masuk window shopping...





Posing lagi...


Tunggu petang redup skit baru kami terjah tempat makan kat Gurney Drive tu.... makan minum dinner siap2 pastu tapau pasembor!





Gerai feveret.... balik raya hari tu makan kat sini jugak hehe..

Pas tu berjalan kaki pulak la dari food court ni ke evergreen laurel hotel di mana kami parking kete kan.... 25 minit jalan kaki ye.... fuhhhh...nasib la eynda pakai flat shoes... kalau wedges 4 inci?? Nangessss.... rasa2 lepas ni nak ke mana pun pakai flat shoes aje la... sayang tapak kaki... sayang tulang kaki... tak nampak tinggi cam model pun takpe arrr.... janji jalan lama mana pun no komplen..... :-D





Cuba nasib balik naik feri... kete banyak tapi tak la lama menunggu...





Tak lama lagi jambatan pulau pinang kedua siap.... harap2 terminal feri tak terkubur begitu saje....masa ni dalam air laut nampak obor2 punya la banyak... try snap gambar tak nampak jelas pulak... 





Haru betoi.... kete kami kat depan sekali.... belum sampai tanah diaorg dah bukak gate atas feri.... scary jugak la nampak air laut depan tu dgn feri dok bergerak lagi hehehe...

Pas tu balik sg petani la.... meriah jugak balik kampung time cuti sekolah... anak cucu semua berkumpul...

Hmmm... gossip...gossippp.... ada kemungkinan tahun depan nak makan nasi minyak lagi.... sape punya turn??? Biarlah rahsia hehehe.... riuh rendah aje kitaorg ni kalau keluar bab anak cucu nak kawin kekekeke.... In Shaa Allah :-)









8 comments:

reyna cikgu pra said...

ala...bagitau la sapa kawin..boyfriend i ka?? hahahha

Ya ALya said...

mmg menakutkan la kak,dulu pernah dgr cite ada yg mati gara2 dia terkejut n tekan minyak masuk dalam laut terus,tak sempat sampai kt tanah...emmm tapi tak tahu la cite tu betul ke tak....dgr pun orang penang yg cite....

klu ya la dalam keta tu mst dok mengucap banyak2....risau sangat kan....nasib akak n family selamat....

cik iman said...

saya yang kat penang ni pun dah lame xnaik ferry..hahahahha

QA's ~ mamapapa said...

salam,k'eynda...lama xjenguk rumah akak,sory ye...tringin nk bwk anak2 naik ferry gak :) oooohhhh...rindunya pada pasemboq :)

Kasih Salina said...

sakan akak jalan2 n makan2 kat penang yer..nasi kandaq n pesembuq tak sah kalo tak makan.tp saya tak sah kalo tak makan sup mamak cicah roti..

Kasih Salina said...

akak tukar templete ker..haha..terkejut saya tengah2 komen n3 akak tetiba berubah wajah..

izzeyda said...

jalan sakan kak enyda bila blk kg..feri ari cuti mmg jem..ari keja time org msk keja ngn blk keja yg jem pun..restoran nasi kandar tu dah lama ada kat gurney drive..feri mmg sblm sampai jeti, dia dh bukak pintu siap2..mmg scary la bg yg tak biasa..kna plak keta kita yg betul2 depan skali dgn pintu kuar..

-cinta soFiaSafiya- said...

bestkan kak jenajlan penang......nak-nak lepak makan sambei menikmati udara laut...fhewww mengasyikan :)

kalau nasik kandaq penang....banyak member laa rekmen..HAMIDIAH paling superb.... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails