Thursday, November 8, 2012

Cabaran 15KM!


Assalamualaikum.......






Determination!!

Talk the talk.... walk the walk...

Exercise is like telling your body "you're gonna hate me for this, but you'll thank me later"....

Hah...habis semua idioms, saying, phrase , quote...whatever keluar ye....ini bukan paksaan ye... nanti orang ingat eynda paksa diri teruk2 lari macam ni...Eynda tak dera diri ok... Balik dari gym eynda masih boleh mop2 lantai rumah.... cuci toilet... buat rutin harian jadi drebar anak2 bla bla bla.... malah rasa energy tu sangat tinggi....  Actually paksa tu ada jugak sikit hehe... tak paksa maknanyer eynda tido aje kat rumah :-p

Eynda suka cabar diri sendiri.... ada jugak yg tanya... lari lari lari ni takmau masuk marathon ke? 

Sebelum ni ada la teringin.... tapi sekarang tak dah... mungkin trend orang masuk marathon sekarang kan... biar eynda marathon sorang2 kat gym tu dah le... mana tau satu hari nanti terus masuk full marathon kan ahahahahaha.... angan-angan...biarlah berbatasan.....(lagu raja ema la pulok) tak masuk kot.... tak kot.... ok tak...:-D

Minggu ni dah berjaya... minggu2 seterusnyer mampu ke?

*wink*








15 comments:

Semut Senyum said...

saya pulak baru je start skiping... bagi kesihatan utk jantung. insyaallah ps ni teruskan skiping tu, dh lama tinggal ponek jugak badan ni.. ehhehe sompot den! eheheh

Ijah EmoTemo said...

kuatnya smgt akak!! ijah ni nk diet,nk bersenam semua haru jd nya.. nangesss

saniah said...

Blh jgk klau nk pertimbangkan ke marathon...masuk half dulu..then full marathon...u can do it...:-)
Akak blum berstamina lg...cuma power walk mcm eynda cakap tu je la dulu...tu pun dah ponatttt....hihi

cik iman said...

alangkah indahnya kalu kak enyda pinjamkan saya sikit kerajinan, kecekalan, kesungguhan dan ketabahan tu...
saye ni byk hangat-hangat taik hayam je...byk lari atas bus takpun dalam keta...=)

Madam Sooyaree said...

Ok lah tu, kita nak 1 km pun tak tentu, hehehe

liyana said...

hebat hebat :)) nak jugak la buat cabaran camni.

izzah said...

chayyok akak...akak boleh...saya bg semangat aje la yek..nk buat cnfirm2 xmampu..hehe....

fiza said...

Selamat berlari kak. Mesti boleh nyer ☺☺

rostina76 said...

salam eynda. huhu!!!kagumnye dgn u. ros ni dah blank bila timbang berat dah naik lagi 2kg. YA ALLAH!!!!tension tul. menci tul. kesal tul makan sedap2. bila dah insaf tu last wednesday dengan semangatnya lari le keliling round about rumah ni (hik3x....round about U)....pastu thursday xlari, harini tadi bangun tido ada nawaitu nak lari ptg ni, tak tau le menjadi ke tidak (kita tgk ramalan cuaca le dulu ye.hik3x....)
pepepun, syabas utk U. Go Go power mama!!!

rostina76 said...
This comment has been removed by the author.
Nafira usof said...

waahhh.. caiyok2!!!

IdaShazana said...

Semangat nk jogging lepas dtg sini mgu lepas. Start dgn skipping dulu, selamat bersenam utk kita ;-)

cheeze maz said...

Salam ziarah, tahniah ya sb sudah berjaya menghadapi hari pertama. Akak pun ada juga buat macam ni, tapi tak la jauh. hanya kawasan perumahan.


Dalam bersenam bagai, jangan pula nanti time menikmati makanan, semua mahu dijamah. Banyakkan air suam, sayur, buah dan makanan yg diperbuah dari susu rendah lemak (macam serbuk cheeze maz, dr keju parmesan susu rendah lemak.. hehehehe promote sekejap)

jemput ke blog akak yg x seberapa di http://cheezemaz.blogspot.com/ . Boleh nikmati keenakan serbuk CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air panas menghasilkan sos yg sesedap sos cheeze wedge di KFC. Harga pun murah, RM 10.00 shj untuk 200 gram

Nora Karim said...

tahniah.. tahniah... kuatnya semangat...

syafisyifa' said...

Bagus kak eynda...kuat semangat....bila keluar peluh,toksin pun keluar.harap saya dpt keluarkan peluh jugak&kuat semangat mcm kak eynda...positif positif.....hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails