Tuesday, October 16, 2012

Monaco... Al-kisahnyer....



Assalamualaikum.....

Al-kisahnyer....

Kenapa Monaco??


Actually kami dapat tahu akan ke Monaco berbulan-bulan dah... sebelum raya aidilfitri lagi.... hanya hubby & eynda saje yg tahu.... diam2 kami simpan rahsia.... takmau la heboh satu kampung... kalau tak jadi tak ke malu kan hehe...even anak2 pun tak tahu....mertua, mama & sedara mara yg lain tahu masa raya... 

Lepas raya setiap minggu kami mula keluar beli apa-apa yg patut utk persediaan ke sana... masih lagi berahsia sampaikan anak2 pelik... kenapa dah habis raya tapi ayah & mama shopping macam nak raya lagi....

Hingga la seminggu sebelum nak pegi, hubby kata bagitahu la anak2...kesian sangat tengok diaorg blur ... so Adam sangat la seronok... Hannah tak ketahuan punca... yg dia tahu nak naik kapal terbang... nak tido kat hotel.... 

Sehari sebelum nak pegi eynda baru bagitahu jiran2 yg rapat.... nak suruh tengok-tengok kan rumah jugak... kalau pegi diam2 nanti apa-apa hal tak ke susah kan.... tak bagus la kalau pegi diam-diam... hidup berjiran kan :-)

Kawan2 FB pulak tahu bila eynda masukkan gambar kat bawah ni dlm instagram & fb.... masa ni dah ada kat departure hall KLIA...mana tahu sampai Monaco tak dapat wifi free.... hilang seminggu nanti ada yg heran pulak... ke takde yg cari? hehehe.... 




"Bye bye Malaysia!! Takdok pekej roaming so kalau ada wifi free ai update instagram/fb ye hehe...kalau takde, jumpa sabtu depan ;-)"


Itu yg eynda tulis malam tu.... 

Kami bertolak dari rumah hari Ahad, 7pm... naik teksi ke KLIA... flightnyer 11.30pm... saje bertolak awal, sampai di KLIA tak kelam kabut...sempat la dinner dulu.... maklum la bak kata hubby, bawak mak itik & anak2 itik kena la ready awal2 sikit.... kami pernah hampir2 ketinggalan flight masa nak pi Singapore dulu... masa tu hubby drive & parking kat LCCT.... laju giler hubby pecut kete... tobat takmau dah buat benda slow2... kali ni semua hampir perfect..





Bulan oktober setiap tahun adalah bulan kemeriahan keluarga kami...

Anniversary perkahwinan, 6hb okt,

Birthday Adam, 9hb okt, (tak sempat nak buat entry kat blog sebab ada kat sana)

Birthday Hannah, 20hb okt,

Tambah satu lagi, anniversary Eynda's Diary, 26hb okt!!

So bila dapat tahu akan ke Monaco sangat2 happy, teruja, syukur, satu peluang yg sangat2 berharga buat kami sekeluarga... Adam paling best sebab 9hb tu dia ada kat sana...... selalunyer kami bawak pegi Genting Highlands je hehe... actually dia ingat tahun ni nak ke Genting Highlands jugak masa birthday dia... siap request... tak sangka lagi jauh dia dapat pegi kan :-)





Kenapa Monaco??

Sebab.... hubby eynda dapat award winning....Alhamdulillah.... berbaloi dia keje teruk selama ni... ini adalah invitation ke3 yg dia dapat... 2 invitation sebelum ni dapat pegi ke Hawaii tapi atas sebab2 takleh dielakkan, dia tolak invitation2 tu.... kali ni Alhamdulillah semuanya dipermudahkan, dapat la dia terima invitation dari company dia ni... tapi sebenarnyer hanya utk hubby & eynda.... pening kepala jugak la... eynda mana boleh tinggal anak2 ... sehari pun susah inikan pulak hampir seminggu.... kira sana kira sini, tengok kalender takut jatuh hari Adam exam akhir tahun, akhirnyer hubby kata boleh bawak anak2 tapi flight tiket etc utk anak2 kita kena la keluarkan $$ sendiri...kebetulan exam Adam mula betul2 lepas balik dari Monaco.... beberapa hari sebelum pegi tu kami tulis surat kepada pihak sekolah, bagitahu Adam tak akan hadir 5 hari di sekolah... Hannah cakap mulut je kat teacher dia sebab kindy...


So..... pandai tak eynda simpan rahsia? Kekekeke.....








14 comments:

Ena's Palace said...

Wahhhhh!!!!! Sonoknyee..okt family...sekali celebrate jauh2...senangkn sama bulan buat sekali je

Ya ALya said...

mmg pandai simpn rahsia yer....sng nk celebrate...semua dlm bln oct....

KhaiRin : anies said...

nk belajar ngan akk la cm ne nk simpan rahsia hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh bestnye monaco. citer la lagi, slalu tgk gambar pemandangan kat sana ja

syafisyifa' said...

Wah bertuah kak eynda dpt p monaco...mesti cantik kat sana kan?wah berkongsi oktober anak beranak ye...bes!!

Huda said...

Patutlah senyap je..cepat tulis entry pasal monaco mesti enjoy kan kat sana...

Ijah EmoTemo said...

wah seronoknya!! :)

NeenaAnuar said...

bestnya kak! tumpang happy... and enjoy dpt tgk akak ke eropah! keep on blog about it ye kak! :)

reyna ibrahim said...

best...best best..kak....

CT said...

wedding annivesary a...hihkak pun bulan Okt hiihi...

SadiyanaSadikin @ $$ said...

wah..best nye akak. semoga pulang nt update cite kat sana ea..

crvmin sudin said...

best besttt cepat sambung suka tgk view monaco...!!!!

rostina76 said...

salam eynda....wah!!!double syokk g monaco sbb sponsored.....btw sukeele dgn wedges colorful u tu ;)

Nigina said...

seronok sangat tgk enyda family ke monaco.... gambar gambar pun cantik tgk fb ..... tumpang gembira utk enyda sekeluarga hehehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails