Thursday, July 5, 2012

Mandikan "Foosa"...

Assalamualaikum......

Salam Sejahtera semua...

Salam Nisfu Syaaban utk kawan-kawan yang beragama Islam....

Buku baru sudah dibuka, semoga isinyer bertambah baik berbanding buku2 yg lepas...ameenn...



Today eynda nak citer pasal cuci soft toys Hannah.... dah lama sebenarnyer plan nak cuci foosa ni... foosa ni la toys paling lama so far Hannah suka... bawak ke hulu ke hilir... dah jadi macam pet.... beli kat Singapore Zoo disember tahun lepas.... so dah berbulan-bulan Hannah jadikan pet dia sampai dah comot kelabu asap... ehhh memang dia kaler kelabu pun :-D

Bila cakap kat Hannah, mama nak mandikan foosa cepat je Hannah jawab... "taknakkkkk".... memandangkan foosa ni sentiasa ada dgn Hannah melainkan time Hannah pegi kindy 4 jam, susah la nak curi2 cuci.... sebab 4 jam tu sejam dua eynda selalu ada di gym, balik rumah dah tak sempat nak keringkan nanti kot.... so tak berani buat.... tapi minggu ni eynda cuti ke gym, banyak ganti puasa, apa lagi rendam foosa dlm pewangi Downy.... rendam dlm sejam....



Lepas sejam kita mandi kat sinki.... takutnyer nak kasar2... dibuatnyer pecah perut foosa tu apa la eynda nak jawab kat Hannah kan.... sebelum rendam pun dah mula pikir, kalau jadi apa-apa kat mana ye nak cari pengganti... takkan nak kena pi Singapore Zoo lagi kot!




Pas tu kita spin dalam washing machine kasi kering air kat badan foosa.... berdoa gak jangan la pecah perut foosa masa spin tu.....geduk gedak geduk gedak bunyi foosa masa dispinkan hehehe.... ciannnnn foosa :-)





Pas tu kita kasi foosa berjemur kat pergola.... grooming sendiri la foosa.... ala-ala kucing la pulak kan.....nasib baik le cepat kering....


Hannah balik dari kindy nampak foosa dia kat pergola....

"ahhhhhhh foosaaaaaa...... naper foosa duduk kat luar mama????" nada tu cam nak nanges jek.... sayang betoi kat foosa dia....

"mama mandikan foosa tadi....cuba Hannah bau badan foosa dah wangi...." 

Senyum je Hannah bila bau foosa wangi.....

Ada gak plan nak hantar foosa ke kedai dobi.... tapi mesti lama nak siap kan... Hannah takleh berenggang dgn foosa.... hilang kejap pun dah melalak.... takleh bayang kalau apa-apa jadi kat foosa nanti.....


** Foosa wangi sangat sampai eynda pun pening bau downy kat foosa hehe....












8 comments:

ibh_sue said...

Tu dah kira mcm bantal busuk jg la tu. Hehehee. . Sbb foosa tu gebu kot tu yg hanah suka sgt dgn foosa tu. :)

reyna ibrahim said...

kehkehkeh..kena masuk mesin..sian dia pening dalam mesin

Farah Zamri said...

hehe akhirnya mandi gak Foosa Hannah tu ye!

mrs.ecam said...

alahai smpi camgitu skali syg hannah kt foosa ek...tp xpela yg pntg foosa dh x bucuk lg kn...ermmm wangiiii...hikss

KhaiRin : anies said...

sy nk cium foosa la...nk wangi jg ;-)

sisdee said...

punyalah syg ek...sarah ada gak toys ksygan..si bebear dia tu..beli kaler lain ttp nk yg blue tu..smpai dah koyak2 n jahit dia ttp nk yg kaler blue..pdhal dah belikan diff kaler lagi..adehhh

Bitt (doubleIS) said...

mesti best hannag peluk2 foosa dia nehh...hehe, nasib baik la basuh time dia p skool... :)

Leadership Developmant Training said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails