Monday, June 25, 2012

Hannah & Solat

Assalamualaikum....

Salam sejahtera semua....



" Bestnya solaaattttt.... malam ni nak solat lagi...."

Tersenyum-senyum Hannah seronok lepas solat Asar tadi.... 

Telekung solat ni eynda beli dah agak lama... tapi sizenyer M... agak besar masa beli tapi naper ntah beli jugak.... tak cari kat kedai2 lain.... pas tu tersimpan dlm lemari memandangkan Hannah belum ready utk diajak bersolat....

Hari ni terpanggil hati nak bukak lemari cari telekung ni... pakaikan kat dia... tersenyum-senyum dia.... "macam mama" katanyer.... sejuk kan hati ibu mengandung hihi... Alhamdulillah... walaupun masih longgar di bawah dagu & kainnyer masih terlalu labuh hingga terpaksa eynda pakaikan sampai ke atas paras dada dia hehe... tapi Hannah suka... pakai sebelum Asar taknak buka.... nak tunjuk kat ayah padahal ayah mungkin balik keje malam nanti :-D

Pukul 5 petang tadi Hannah cakap kat mama dia " mama, nak solat...." Eynda anggukkan kepala & terus ajak Hannah ambil wuduk... basah lencun dia tapi takpe dia suka...

Alhamdulillah dia ikut solat hingga ke akhirnyer.... sebelum ni lari sana sini, tak betah nak ikut mama solat....

"Bestnyer solatttt.... bestnyer solatttt..." terngiang-ngiang kata-kata Hannah.... sejuk hati mama.... semoga Hannah rasa solat best sehingga akhir hayat & jadi muslimah yg solehah dunia akhirat.... begitu jugak Adam , semoga jadi muslimin yg soleh dunia akhirat....

Ameen...









29 comments:

Leena said...

Comel betul Hannah ni Sis Eynda.Macam Pan Asian :)

sweets said...

comel hannah...pandai eynda edit gambar....

keyman said...

alhamdulliah..cute sgt dia pakai telekung..
tahniah akak

ibh_sue said...

Sweetnya. . Allamdulillah sejuk perut akk. Hope hannah jd ank yg solehah.

inazamri said...

amin..semoga terus menjadi anak soleh ye Hannah.comel Hannah pakai telekung tu.

ratu siput said...

anak ratu yg kecik tu pun camtulah kak.suka kalai ikut solat tp tu la...jap kang dia tergaru sana tergaru sini..ehehe...comel hannah pakai telekung :)

saniah said...

Amiiiiinn...:)
Mcm tu lah kita ni ibu2..sentiasa mndoakan yg terbaik utk anak2 kan.. :)

~najwa~ said...

comelnya hannah...
saya yang tengok gambar ni pun sejuk mata memandang, apetah lagi hati ibu yg mengandungkan dia ;)

cik iman said...

wahh!!anak mithali..=)aminn!!

Farah Zamri said...

Hannah memang comel ;D hihi.
moga terus membesar menjadi anak yg solehah,bijak dan pintar ye!

mia-ina said...

syukur alhamdulillah hannah dh solat..best2x..moga dia jd anak solehah.amin

liyana said...

amenn :) comel hannah

syalinda johari said...

alhamdulillah.. comel sangat Hannah pakai telekung...

miSsMawar... said...

alhamdulillah.. semoga hannah jd anak yg solehah.. ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

so cumel, so cute. sama cam akak, bila siratu beria ria nak solat ngan akak, rasa sejuk hati. sentiasa berdoa semoga anak2 tak tinggal solat

Azian Elias said...

ALHAMDULILAHH... akak yg kecik tu asyik nak kena sound je baru nak gerak.. ada je excuse.

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah...

irenedahayu said...

cutenya hannah... cam anak omputih...

KhaiRin : anies said...

sejuk hati mama

|| NaFiRaa || said...

comelnye Hannah pakai telekung~ :)

Bitt (doubleIS) said...

amin...comel hannah :)

eynda said...

Trima kasih semua :-)

Chik Na said...

comelnya hannah pakai telekung... comel sgt.. alhamdulillah nanti boleh ikut mama solat terawih bln puasa nanti

Chik Na said...

comelnya hannah pakai telekung... comel sgt.. alhamdulillah nanti boleh ikut mama solat terawih bln puasa nanti

! Millomocca Danique ! said...

Tengok gambar kat fb, rasa Hannah cute sangat tapi mmg cute pun kan. Syukur alhamdulillah hati dia suci mudah ikut benda baik yang diajar... Tahniah kak semoga Hannah jd anak yang solehah. Amin

Rohani Hashim said...

alhamdulillah, mesti akak seronok kan bila tgk hannah mcm tu kan..alhamdulillah.

Alin Marlini said...

Alhamdulillah...

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..kak eynda..dulu sy silent reader belog kakak..skang sy dah follow..dulu frust sgt ble kak eynda tutup belog jap..huhu..sy pun slalu jenguk belog kak ana suzana

qasqas said...

alhamdulilah ...cantik nya mata ank kak eynda...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails