Friday, March 2, 2012

Birthday Dinner.


Last nite hubby bawak dinner di luar sempena besday eynda.... tapi bukan berdua ye... berempat hehehe... biasa la... pegi mana pun usung anak... kesian pulak adam tu hari2 tanya mama malam ni nak pegi mana? Takut kena tinggal... kebetulan malam tadi dia ada kelas tuisyen... ponteng la satu hari, bawak pegi dinner sekali.... 

Last nite eynda teringin makan steak! Dah lamaaaaaa tak makan steak...coz dah jarang makan heavy utk dinner.... cuma sekarang nak makan banyak pun kurang risau coz aktif workout kan... kekadang sayang jugak dah penat2 bakar kalori bagai nak pengsan, pi makan yg beratus ribu kalori pulak... tapi ada masa eynda pejam mata aje.... workout2 jugak... makan kena enjoy jugak... becoz dlm terms orang aktif workout ni ada sindrom " disorder eating " tau....  bukan "eating disorder" ... ED utk org yg bulimia... aneroksia.... DE ni orang yg gila workout pastu takut nak makan...especially makan sambil bersosial, makna kata kalau ada party... ada kenduri... ada potluck... dia takut nak join coz takut tengok makanan.... eynda rasa kekadang eynda jadi macam tu jugak!! Tapi masih under control ok.... sebab selalu ingat... bukan senang nak kurus tau..... 




Dinner eynda malam tadi di TGIF.... menu sama macam hubby.... anak2 makan free... dua2 order chicken fingers & fries.... last nite ada 4 orang celebrate besday kat TGIF termasuk eynda.... eynda je tak mintak staff kat situ entertain... malu ok... ada sorang tu kena berdiri atas kerusi... yg sorang lagi kena jawab soalan apa ntah... tersipu-sipu dia... yg sorang lagi dengar dari jauh staff nyanyi lagu hepi besday kuat2 utk dia.... eynda?? Syyhhhh.... duduk makan diam-diam heheheh.... tak perlu la... biar privacy di situ :-)




Best pulak guna henpon yg ada apps utk edit gambar kekekeke....  amboi licinnya mukaaaa.... padahal hhmmm....muka orang dah kenyang, mata ngantuk... lagi sejam lepas makan tertido... bagussss... jangan buat selalu ye....

Terima kasih buat rakan2 yg wish eynda "happy birthday".... nanti free eynda jenguk blog u all ye... 



11 comments:

SYANI said...

Happy belated birthday Kak Eynda... semoga sentiasa bahagia di dunia & akhirat..

ameris said...

hepi bday utk kak eynda.
semoga rezeki melimpah ruah, bahagia dunia akhirat.

mun said...

hepy birthday kak..takpe kak sekali-sekali mkn heavy....tp jgn berkali-kali sudahle..hehehee

ratna said...

Happy belated birthday kak....semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, berbahagia selalu...

Lynn Hamzah said...

salam...first time jengah sini...happy birthday yer kak...

zailamohamad said...

happy birthday Eynda!

ituler..zaila pon selalu risau kalau g majlis xleh nak control diri dari makan banyak..huhuhu susahnya nak maintain berat badan ideal ni..dugaan terlalu tinggi

Zefa NorAsmara said...

Selamat hari lahir Eynda.. semoga dilimpahi kesejahteraan dan kebahagiaan berpanjangan.. amin..

no need to reveal said...

happy belated befday eynda...semoga sentiasa gembira dan dimurahkan rezeki sentiasa

sweets said...

happy birthday eynda...

LiAnA said...

takpe sekali sekala mkn sedap masa special daykam hihi

mizatye said...

happy belated birthday kak eynda :)
semoga panjang umur,murah rezeki & bahagia disamping hubby & anak2 :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails