Wednesday, February 29, 2012

5.75KM vs Vietnamese Beef Noodle Soup & Ice Blended Mocha.



Semalam tak dapat pegi gym sebab Adam tak sihat, batuk selsema.... kena bawak dia pegi klinik.... eynda pun dah brape kali bersin nih... tapi lawan gak rasa nak berjangkit tu... minum air banyak2...ambik vitamin C... harap2 tak berjangkit la...susah kalau nurse dlm rumah pun tak sihat...

Hari ni pegi gym tapi rasa lemahnyer badan.... nak buat direct 5km rasa takde energy.... mula2 lari 30 minit mode burn fat, ada incline 3.5%...... masa incline pun eynda lari...akibatnyer sampai 2km eynda dah pancit hehe.... sape suruh pecut kan... so jalan kejap...tapi tak puas hati.... lari balik... tapi bila ada incline eynda slowkan pace... haaa baru betul cara tu... baru boleh lari walaupun incline kan... maklum la level eynda ni bukan hebat mana pun hahaha.... so dapat jugak 30 minit = 3.55km....

Lepas tu sambung lagi 20 minit larian ke2.... dapat 2.2km...boleh la...tapi yg ni takde incline...patutnyer lagi laju la... cuma tenaga dah takde.... padahal breakfast kopi o satu mug & banana 2 bijik jek... eynda takleh sarapan heavy...konfirm takleh lari...mengah... so itu aje sarapan eynda kalau nak workout...

So total larian today 5.75km = 50 minit....


Dah lari kita boleh makan sedap2 *wink*



Pergghhh...dah tak ingat bila last makan kat secret recipe kekekeke.... ini lunch eynda tadi.... opssss...selalu kebelakangan ni eynda suka order macaroni cheese ke apa ntah kat SR... yg ada cheeessseeeee penuh pinggan bersama white sauce.... fuiyoooo...sangat lazat tau.... tapi kali ni eynda order Vietnamese Beef Noodle Soup laaaa.... atleast takde cheese & white sauce kan.... cuma ice blended mocha tu kennot rezis laaa... mesti order walau dimana jua berada.... with whipped cream okeh.... brape kalori?? Pejam mata!! Janji dah workout pagi tadi.... patut la tak slim2 kan hahahaha....
 
Owhhh ye... yg lari pagi tadi tu plus stretching sudah burned hampir 600 kalori *wink*
 
Hari2 lunch mesti ambik nasi... nasib baik menu lunch hari ni mengenyangkan eynda sampai petang  & tak teringin nasi pulak hari ni... malam ni dinner akan makan banana 2 bijik & buah oren 3 bijik ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 comments:

zailamohamad said...

Husben zaila kalau ke SR suka order ceaser salad, pastu staff situ hantar kat zaila..agaknya dia ingat zaila yang diet kot..huhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nanti tlg jawab ye..kat mana nak beli meja makan mcm eyda punya?

Bui Junaidi said...

BUI KALAU PERGI SR SUKA BELI KEK JER..SEDAP HINGGA MENJILAT JARI..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails