Friday, September 16, 2011

Aidilfitri Day Four.

Tengahari raya ke4 rumah mama ada tetamu dari Alor Star.... cousin eynda...makcik...mak usu... sedara mara sebelah arwah abah...sepatutnyer raya ke3 kami beraya rumah diaorg le... plan berubah last minute...





Setahun sekali je sempat jumpa....




Lepas solat Jumaat, kami pegi kenduri Aqiqah si kecil Aleesya...anak cousin eynda sebelah mama.... so Hannah & Aleesya pangkat apa ye... dua pupu ke? Eynda fail skit bab pangkat sedara mara ni :-D Jumpa last year Aleesya kecik lagi... pernah buat entry eynda bergambar sambil dukung baby aleesya masa tu baru lahir je....mamanyer masih dlm pantang hehe...




Kak Yong & anak2 daranyer..... dulu2 rapat sangat dgn family kak yong... sejak kawin maklum la tanggungjawab dah berubah, makin bertambah...masing2 pun makin sibuk... so dah jarang jumpa...kekadang rindu dgn kehidupan dulu2...




Ni pun anak cousin eynda.....rasanyer umur dia 3 tahun...Danisya namanyer ..... keletah macam mama dia kecik2 hehe...



Haaaa...ni mama Danisya... tengah peknen anak ke2... kalau tak silap baby boy...saje posing pegang perut dia...ambik berkat la konon...Danisya pun heran naper aunty eynda buat cam tu ye.. :-D




Tetiba terjumpa pulak cikgu bahasa melayu masa eynda sekolah menengah !! Eynda tegur dia dulu....rupanyer dia ingat lagi kat eynda... "anak murid ni.." perkataan pertama dari dia hehe... kawan maklang eynda rupanyer...maklang eynda pun bekas guru jugak...memang cool cikgu ni dari dulu...sempat lagi tukar2 address blog & fotopages hihi...




Ni mama Aleesya....dulu2 masa kecik rapat sangat...weekend je dia datang tido kat rumah eynda...sembang2 sampai tertido ntah pukul brape...ehhh Aleesya pun pandang aunty eynda jugak ye masa posing...macam Danisya jugak... apa la yg diaorg pikir kan :-D



Dah habis kenduri, kami balik ke rumah mama eynda... eynda pecut ehhh jalan kaki je..selang beberapa buah rumah, rumah arwah cousin eynda. Anak dia baru bersalin masih dlm pantang anak ke2 so eynda pegi ziarah....




Ambik berkat lagi....dukung baby lagi hihi...kecik aje baby ni...rasa kekok :-)




Adam pun teringin nak riba baby... dia memang dok suruh eynda peknen lagi... mamanyer asyik no komen aje la :-D



Malam tu tido rumah mertua.... so on the way ke rumah mertua, singgah rumah cousin hubby... dah lama tak jumpa dgn diaorg ni.... masa bulan puasa memang teringat kat Qierah ni (wife cousin hubby)... hajat memang nak ajak hubby beraya rumah diaorg sebab last year pun tak jumpa... nak jadi citer Qierah pun terjumpa eynda dlm facebook... Allah Maha Berkuasa kan... saling teringat dlm masa yg sama... terjumpa jugak akhirnyer..... diaorg hidang nasi soto...Adam tambah 5 mangkuk! hehehe... Adam memang suka makan nasi impit soto...mama dia je tak paham2... belajar le buat sup soto tu puan eynda ye :-p

Dan seterusnyer tido rumah mertua...esok tu dah balik Shah Alam...sebelum balik Shah Alam singgah rumah mama eynda pulak...sekejap je...memang tradisi sejak kami kawin...sebaliknyer pun gitu jugak...kalau dari rumah eynda, nak balik Shah Alam mesti singgah rumah mertua sekejap... bertolak ke Shah Alam masuk highway 7pm...sampai Shah Alam 1.30am!! Maklum le hari sabtu org dah start balik ke KL kan... tapi alhamdulillah walaupun berjam-jam, perjalanan selamat....

Ok nanti citer beraya kat Shah Alam pulak....sekian...







6 comments:

yan said...

akak pun raya lalu dapat jumpa cikgu sekolah remdah. 30 tahun lebih tak jumpa. suka sangat.

Ida,Japan said...

sonoknyer beraya ..jumpa sedara mara kn eynda...tak sabar nk raya kt m'sia..dh 2 thn ni raya kt tmpt org

IxoR@ said...

suka baca cerita raya orang...

hmm... hannah tak lepas dengan pandanya...

;D

ratusiput said...

ratu doakan berkat tu melekat kat k.eynda :)

Ya ALya said...

amin.....moga2 cepat melekat ada bbay dalam peyut akak....

zailamohamad said...

yerlah Eynda..asek amik berkat baby..bilalah nak mengandung lagi?? hehehehe;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails