Wednesday, May 11, 2011

Hubbyku Tawan Gunung Kinabalu...


Cuba teka mana satu hubby eynda hehehe....



Tahniah buat hubby tersayang sebab berjaya tawan Gunung Kinabalu (Trip 1/5/2011 - 4/5/2011).... Eynda jugak berangan nak tawan puncak itu tapi tak pasti ada kekuatan semangat & stamina atau tidak hehehe...Insyaallah satu hari nanti....kalau tak sampai puncak...sampai Laban Rata pun ok dah kot hihi.... Laban Rata tu pun 4-5 jam jugak pendakian dia hari tu huhu....

Perasaan eynda? 1st time dengar plan dia, iskkkk macam2 perasaan ada...harap2 mimpi pun ada...susah hati mesti ada la...bukannyer nak pegi Singapore...US...tapi daki gunung tinggi!! Of coz susah hati sebab keselamatan kan... hari dia pegi pun susah hati jugak siang malam...nasib baik dah pesan tolong la update berita terkini masa kat sana...atleast kita kat sini takde la macam nak pengsan tak tau apa jadi kat sana kan...

Alhamdulillah hubby selamat sampai puncak..selamat sampai turun ke kaki gunung.....sudah tentu pengalaman paling berharga buat dia seumur hidup...owhh ye tahniah jugak utk para sahabat pendaki yg lain...semuanyer 12 orang dan semuanyer adalah penduduk Cahaya SPK!! Bangga giler ok...walaupun susah2 hati pun kekekeke...

Lepas ni apa pulak ye...ehhhhhh lepas ni bawak family pulak la... tak mendaki pun takpe...setakat shopping2 ai tak kisah hehehehe.... 








16 comments:

Jiejah @ Iza said...

betul betul betul ..bawa isteri n anak² tu x yah sampai puncak gunung , mendaki shopping complex pun dah bahagia berganda ekekeke

Sue* mamaID said...

hubby kak eynda yang baju merah tu la...tahniah diucapkan...

Zana said...

a'ah...yg baju merah tu kan? Tahniah!!!

j.u.l.i.e said...

congrats to your hubby, sy fhm perasaan org yg berjaya smpai ke puncak, sgt gembira dan puas!!! sy dah rasa.So kak eynda,next time cuba la panjat kinabalu pulak,mesti boleh punya, janji buat training to built up your stamina.Best gila kak kat atas puncak tu,view tersgt cantik tak terkata....rindu la kinabalu..!!!

anie,Nagoya said...

tak yah tnya...depan2 tu dia tayang hb dia.hihihihi.....teringin...tapi tak rela.dpt tgk matahari nak naik tu.aduh!!!....mesti cntik

Three Musketeers said...

Kiter pernah sampai Gunung Kinabalu tue, tapi katarea kaki gunung jer la...:) Last time panjat Gunung Ledang pon semput...:)

CT said...

abe si baju merahlah tu....akk panjat gunung ledang pun tak bais...hehehe

Softtouch [Hanim] said...

tahniah utk suami kak eynda...Alahmdulillah selamat sudah pendakian itu...

Just Call Me Bitt said...

congratulations n alhamdulillah... mesti akak kat rumah tak senang duduk haritu erk...tak pe semua dah selamat..alhamdulillah

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xyah teka...
memang kenal...
hehehe...
alhamdulillah...
selamat semuanye...

zailamohamad said...

hebat ah husband Eynda..pasni turn Eynda pula lah;D

lily lotus said...

sis, congrates to ur hubs! eh of course dia akan u and the kids nanti, for shopping purpose :)

Alin Marlini said...

Kak Eynda bila lagi...syok tu...

Ermayum said...

congrats to yr hubster nanti leh lah u ikut kan next time :)
my late dad suka panjat gunung - dia naik kinabalu and most of the gunung in malaysia and kalapata in nepal

Mia-Ina said...

akka ckp psl stamina..klu mia pn lum tentu lg..kang x smpi sepruh jln..mia sakit..huhu

klik all nuffnang here

Cik Adek Manes said...

congrats kat hubby akak.. syok nye.. !! berangan nak panjat kinabalu gaks.. tpi mmg kena training kaw-kaw.. best nye ! best nye !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails