Monday, March 1, 2010

Hannah & Tumble Tots......

Mula-mula nak mintak maaf banyak2 sangat kat kawan2 blogger sebab 2-3 hari ni eynda tak sempat nak blogwalking....bukan eynda lupa kat korang tau...bukan eynda sombong tau hehe....tapi sebab eynda kena fokus kat contest eynda tu kejap....nak kena check penyertaan....kena tepek gambar2 kat entry penyertaan....susah jugak rupanyer nak organize contest ek...gabra...berdebar...suspen...semua adaaaa...nanti bila dah settle skit pasal contest tu eynda ziarah blog korang ye :-)

Nak citer pasal Hannah & Tumble Tots....sabtu lepas kelas kali ke3 dia pegi....eynda & hubby memang susah hati la...tau kan citer kelas pertama & ke2 dia...melalak sampai biru pas tu menjerit-jerit tak nak dengar arahan! :-D

Kali ni eynda masuk teman jugak...tapi better dari kelas lepas2 la...kelas ke2 dia join 1 aktiviti fizikal je...lain2 dia buat hal sendiri....kelas ke3 ni dia join ketiga-tiga aktiviti fizikal yeaayyyy!! Pas tu tiga2 teacher dah boleh pegang dia...dah boleh sembang2 dgn dia...legaaaa eynda tau...eynda tolong jadi cikgu masa aktiviti fizikal pertama je...yg lain2 teacher dia handle...arahan teacher pun dia boleh ikut dah...

Lega jugak sebab eynda tengok kali ni ada jugak budak2 yg lebih kurang macam Hannah....ada yg siap buat hal sendiri...2 kali londehkan seluar (boy) hehe...penyabar sungguh la teachers kat situ...masa nak balik Hannah dapat sticker....kali ni dia seronok tak macam yg lepas terjerit-jerit takmo sticker....siap buat hi-5 & peluk teacher masa nak balik...babai teacher...ahhhhh...eynda tersengih-sengih...boleh tido lena la lepas tu tak risaukan Hannah lagi...dia memang jenis budak yg ambik masa nak biasakan diri dgn persekitaran/org baru.....




Sticker minggu ni...."Can Climb"
Aktiviti fizikal yg pertama kids kena panjat tangga tinggi pas tu turun pun ada cara la...Hannah 1st time ikut arahan betul2...masa  ni eynda pegangkan tangan Hannah...boleh rasa badan dia menggeletar sebab kena panjat tinggi2....kalau dia takut kena paksakan jugak...lepas2 tu dia boleh buat semua sendiri tapi still teacher pantau la....


Dalam kelas takleh snap gambar....so snap kat luar je...gambar kelabu pun nak letak gak...menggambarkan betapa cerianyer Hannah time nak balik...sebelum ni muka macam sedih merengek jek...hari2 tanya bila nak pegi tumble tots....dah seronok la tu hehe...
Keletihan sampai tertido dlm kete...comot sebab dapat makan eskrem..... harap-harap minggu2 akan datang Hannah dah ok la...masa eynda nampak Hannah dah ok dgn teacher dia, eynda nak keluar dari kelas tu tau....tapi teacher tak bagi...dia kata kena tunggu kat dlm kelas buat 2-3 kelas lagi kot...bagi Hannah betul2 konfiden dgn teacher dia....sebab kalau Hannah cari eynda takde buat masa ni, Hannah akan trauma so kelas akan datang dia akan buat perangai lagi...so eynda tunggu lagi la dlm kelas sampai Hannah betul2 boleh berdikari tanpa eynda...


Sabtu pagi tu Adam ada perarakan Maulidur Rasul anjuran sekolah agama dia...tapi sayang takde gambar la...hubby gi hantar pas tu hubby balik rumah sebab segan org lain ramai pakai baju melayu bersongkok bersampin....hubby pakai biasa2 je hehe...sebab tak dapat aturcara majlis...rupanyer bergabung dgn penduduk kawasan perumahan kat area seksyen 13 ni...eynda call ustazah Adam, dia pun tak ketahuan punca so hubby balik rumah dekat2 nak habis majlis gi ambik je Adam....eynda ni siap suruh hubby bawak kamera haha...


** Malam ni atau esok pagi eynda naikkan entry peserta contest....




18 comments:

Anonymous said...

hi eynda..
lama sha tak tinggal jejak kat blog eynda yg kiut miut ni..
jadi SR jer..hehhee

bestnye jd hannah..
selalu dpt makan eskrem..
patutlah pipinya makin gebuss..
rupanya..inilah petuanya ye..heheee



~ashsha @ sha~

NeenaAnuar said...

alolololo... chumelll nyer hannah dlm bergambar comot2 camgitu.. hhihi..

Fa'e said...

hehehe...bukan kata hannah je yg nangis 1st time gi skul...kanak2 lain pon rasanya sama gak!

tp hannah tu kira ok la...2hari je meragam hari ke3 dh ok... kalo anak kfae...emmm, mau 3-4 hari...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ayooo...
comot nye dak comel ku ini...

eynda said...

Ashsha...patut lama tak nampak hehe...eskrem la rahsia pipinyer bemm gitu :-p

eynda said...

neena...comot pun comel ek :-D

eynda said...

Sis Fa'e...adam dulu tak macam tu hehe...kelas hannah ni pun seminggu sekali sebab tu lambat dia nak biasakan diri...kalau tadika biasa tu tiap2 hari so cepat la nak mesra dgn kawan/teacher kan :-)

eynda said...

meniti senja...what to do...dia duduk kat belakang sambil makan eskrem...sedar2 dah tertido...nak mintak adam cuci comot tu nanti hannah tersedar plak ..kesian kat dia penat :-p

sniffa93_aznil4eva said...

hehe comelnya dia..
wahaa kecomotan lagilah nampak comel:)

Nana said...

akak!
saturday mmg tak ramai ye...so, this week irdina ade geng la -hannah or barbie :D irdina tak dapat lagi shirt tu.

Nana said...

akak,
sticker can climb tu masa trial ade dapat tak?

Tihara said...

eynda tak sombong laa..comel nya hannah tido walopon mulut comot..hihi

Jijahh @ f.k said...

ala ciann .. penat dia sampai tertidur tidur ...

Mr PenyuBiru said...

hehe..comel giler tidur dlm car seat dgn mulut comot.sebijik cam anak saya.

sisdee said...

cute gile hannah tido hahahhahh

bes aktiviti kat situ ek ..:D

Chik Na said...

sufia pun jenis yang susah nak get along dgn org yang tak berapa kenal.. tapi bila dah banyak kali jumpa dia pulak yg lebih-lebih

Flo Alfera said...

she's so adorable!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

gud gurl hanah.
lama2 nnti ok la tu
mula2 je..:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails