Thursday, November 12, 2009

Tito Ataih....Ah Dini....


Habit Hannah sekarang ialah TITO ATAIH.

Apa tu??

Tito ataih = nak tido berselimutkan comforter.

Mana dia dapat ayat tu pun tak tau la...layan aje...

Siang2 pun nak tito ataih...kekadang dia tutup habih muka dia dgn comforter....bila eynda tarik slow2 comforter tu haaaa berpeluh-peluh dia macam dlm sauna....
Sanggupppp....tido nyenyak lak tu...bukannyer bukak ekon pun siang2....


Tapi yg geram dia takmo buat sendiri bila nak tido dgn comforter tu ..
eynda jugak kena selimutkan...kejap bangun kejap tito ataih...kejap bangun kejap tito ataih...
Kalau dia tak tertido la...penat eynda nak melayan...

Lagi satu perangai dia sekarang suka tukar2 cd...tak sampai seminit suruh tukar cd citer lain pulak...
Eynda rasa dlm satu hari dekat 100 kali agaknyer eynda kena tukarkan cd utk dia...

Kekadang nak tukar ke AH DINI pulak...
AH DINI = playhouse disney...

Kalau abang adam ada, abang adam kena buli la...hannah suruh eynda tukar cd eynda pun "adaaammmmm...layan hannah jap" muahahaha....heaven...


Ni entry komplen pasal anak kah??
Layan aje... :-p

22 comments:

M said...

hehehe cutenya!!

hannah macam M suka tidur ngan comforter panas2 pun nak. masa kat ITM dulu rumet heran tengok ai punya comforter muahahaha.

Mutiara_Lezz said...

kadang2 kerenah anak ni la buat kita bertambah rindu...esp kalu dok kat opis ni..cute hanna tidur lam comfoter tu....

sisdee said...

oh sarah tido cari bebear dia hahahahah..dia tak suke diselimutkan..bole bangun klu rasa ada selimut menyelimuti dia hahahahah

so cute hannah..yg sama hannah n sarah adalah..suke tukar2 dvd...smpai mengamuk syahmi n Me kdg2 hahahahha

ibu damia said...

memang syokkk tgk keletah anak2 ni....sweet nyer hannah tito...


p/s: umur hannah berapa tahun yerk??

eynda said...

M....amboi...boleh jadi geng dgn hannah ni :-p

eynda said...

Mas...betul tu...eynda yg duduk kat rumah ni pun rasa rindu dgn anak2...especially time diaorg tido...macam nak gerak2 je suruh bangun...tapi bila bangun lain citer lak :-p

eynda said...

sisdee...hannah memang tak suka berselimut...sekarang je baru dia nak...berbedung masa baby dulu pun 20 hari jek...terkeluar kaki tangan semua dari bedung haha...sama peel ye tukar2 dvd :-D

eynda said...

ibu damia...ha'ah kan...geram2 pun kekadang kita boleh terhibur...tambah2 hannah ni suka bunyi meow meow macam kucing kalau kita usik dia :-p

eynda said...

ibu damia...hannah baru masuk 3 tahun last oct...

Azmiezas said...

Eynda..tu la namanya kanak2..macam2 diaorg boleh buat tapi kita tak??..kadang2 geram ada, lucu ada..

n kekadang tu bila diaorg kat rumah..mcm penat jer..tp bila diorg pegi sek ke tak de sekejap ke..kita dah rasa sunyyiii....sangat kat umah...betul tak??...(naluri ibu..)

Nana said...

comelnye hannah tdooooo...gewaammmm. nak geget boleh???heheh

baguslah hannah tdo nak ade comforter. irdina now tdo sendiri dah tapi yg payahnye die susah betul nak gune comforter..tak suke, panas kata die. tp bile time subuh hari dok naik atas katil kite sebab sejokkk...stress.

LiAnA said...

Aqil pun lebih kurang camni.. kdg saje kami baring2 kat katil dia naik sibuk suh kami ketepi sebab nk amik comfoter selimut 1 bdn mcm nk tido mlm padahal tu sementara nk tunggu magrib kekeke

iNa said...

comeinye hannah...
penat pikir pa etu tido ataih..hehe..
rupenye comforter.........

Some1...somewhere...somehow... said...

tukar2 cd...bikin aunty kompius la Hannah...masa open hse hari tu...memula citer barbie...lepas beberapa minit apsal la ada karakter ice age...barbie special edition ka?..rope2nyer si kecik dh tukau cd!

zarin said...

sweetnya tengok hannah tido...
suka hannah selimut ye! hasya pulak tk suka selimut...
bab, tukar cd tu, sama la ngan hasya...hihi boleh join d club ni..cuma, eynda bolehla suh adam tolong kan! zarin..huhu sendiri jugak ler kena layan :(

-iLLa- said...

kak eynda adam pun mcm hannha laa suker tukar2 cd kjap2..bibik sllau la akena buli...
bibik dr x tau guna dvd tuh dh jadi tau plak..kekekee

Just Call Me Bitt said...

huh asik mama jek nak berselimut panas, hannah pon nak test gak kot...hehehe joking...sian abg adam...kekkeke same jek dengan abg is...tapi adam dah besau senang skit paham ;)

Just Call Me Bitt said...

huh asik mama jek nak berselimut panas, hannah pon nak test gak kot...hehehe joking...sian abg adam...kekkeke same jek dengan abg is...tapi adam dah besau senang skit paham ;)

:: PU3'z :: said...

Dini kalo tido tak suker selimut
kiter nie punyer laa risau takut dia sejuk
so slalu biler dia tido br selimutkan
tp dia sedar plak tuu
mesti dia sepak2 selimut tuu
ikut peel papa dia tak suka selimut
kalo ibu...sejuk ke tak sejuk ker mesti nak selimut...smpi kepala plak tuu hehehe

Chik Na said...

Macam anak chik Na, Sufia... siang ke malam ke ..tido mesti tutup habis sampai kepala ...

::i.e.r.a:: said...

eynda.. tomeynyer hannah...
iera pun kalau tito mmg suka selimut habih..tuh yg hubby selalu ckp "U selimut habih tp aircond on, cemana nak rasa aircond dah dok dlm comforter..pas tuh peluh." hehehe

Lady of Leisure said...

tito ataih pun tito ataih la kak.. sbb hannah ni buat camno pun tetap comeyyyy...
mesti nak marah pun tak sampai hati kan hehe...
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails