Tuesday, November 3, 2009

Melawat Muzium Shah Alam.

Last sunday lepas lunch kat Big Plate kami pergi melawat Muzium Shah Alam.
Atas permintaan adam la ni...sejak bulan puasa hari tu...
Pantang nampak muzium mesti nak pegi...
So puas la hati dia dah boleh jejak kaki dlm muzium tu...


Layan gambar je la ye...tak brape reti nak citer panjang2....







Jom...sape nak tumpang??



Haa...yg ni semua orang boleh tumpang...tempat duduk banyak :-p



Ni rupanyer pemandu keteapi tu....masa ni hannah melalak...dia ingat abang adam nak pegi mana la agaknyer....



Gambar dlm muzium agak blurrr. & gelap....tak guna flash...






Cantik...


Cantik jugak...



Apa yg sedang Hannah pikirkan tu?



Masa ni nak dukung Hannah bergambar....dia takmo...melalak lari peluk kaki ayah dia...
Takut kat patung belakang tuh...


Replika Buaya Puchong....



Sekali dia ngapppp kita habih....



Ikan besar....



Replika masjid besar shah alam...cantik...



Pas tu keluar cepat2 sebab dlm muzium tu ekon tak cukup kuat.....susah nak bernafas...berpeluh-peluh...


Ambik gambar diaorg ni kat luar....



Tak pandang kamera??
Owhhh...itu style hannah hehe...saje je senyum2 pandang kot lain....ehhh...gedik cakap ayahnyer :-p




Keciknyer adam dlm gambar ...semata-mata mama nak snap gambar bumbung atas tu haha...


Ok pas tu balik....letih....

Sila la melawat ke muzium shah alam...


Sekian...


11 comments:

iNa said...

best nye adam n hannah p muzium......jln2 yaa...

Lady of Leisure said...

comel sungguh la anak dara ni.. boleh dia takut kat patung belakang tu hihi..
cute la hannah ni..

MommyCT said...

eynda...i tak penah tau pun muzium ni best! bolelah wat aktiviti coti sekolah ni....

eynda said...

iNa...jalan-jalan timba ilmu...

eynda said...

Lady....dia ingat patung tu hidup kot...budak2 kan tinggi imaginasi...

eynda said...

MommtCT....eynda pun baru perasan bila adam asyik ajak pegi muzium shah alam...dia dok nampak kat signboard jalan...masa nak masuk pun eynda macam tak konfiden...macam takde apa je nanti dlm muzium...tapi yg sebenarnyer muzium tu sangat la besar & banyak info...

Layla said...

wah....last sekali p time lela form 4....g muzium ngan library sekali....mcamana boleh lupa ek....boleh bawak nurrin dania....tp ada lagi tak kubur n mayat (patung je pun) kat situ...dulu2 ada....bila turun kat galeri gambar permaisuri selangor yg dulu mcm seram pun ada sbb time tu dia baru meninggal...hihi :)

eynda said...

Layla....hari tu masuk tak sempat tengok habis...dah le dlm tu ekon tak kuat...berpeluh-peluh...nak kepong Hannah lagi....tapi macam perasan ada 2 kubur...kubur apa tak tau pulak...kalau boleh pegi lagi nak tengok setiap penjuru muzium tu...besar kan muzium shah alam ni...tapi memang seram gak la dlm tu...kat bahagian yg tak ramai orang....sunyi sepi....berdiri bulu roma gak hehe...

Nana said...

ok gak kan pi muzium shah alam ni ye. selalu lalu depan ajek :D

eynda said...

Nana...tu la banyak lagi tempat yg kita belum terokai...ni baru shah alam...

neezareef said...

kali terakhir muzium time skolah..pstu tak penah lg pg..pasni kena la bwk gak anak2 g muzium kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails