Thursday, November 26, 2009

99HTN Day 26 & Plan Baru Lepas Raya Haji.

Eynda nak buat laporan tak makan nasik utk hari ke26 siap-siap...
Sebab petang ni maybe sibuk kemas2 rumah & pack2 baju nak balik kampung....

Laporannyer adalah....

Hari ni diet menghabiskan apa yg ada kat rumah kekekekek...
Apa yg boleh perabih akan diperabihkan hari ni...
Tapi bukan NASI!! :-D

Takyahla eynda listkan ek..
Sebab tak macam menu diet dah ni :-p


Ok settle bab tak makan nasik...



Citer skit pasal plan diet lepas raya haji...
Sila lihat meal plan terbaru yg eynda dapat dari LWM.
Baik hati kannn....eynda tak rahsiakan meal plan punnn...
Sape2 nak tiru dipersilakan...
Eynda tak dapat royalti pun :-D




Kalau nak ikut, agak membazir la perbelanjaan kalau ikut 100% plan ni...
Buah aje seminggu kena beli 7 jenis...pas tu makannyer sikit je.....yg lebih tu sape nak perabih??
Menu lain2 pun serupa gak...


So eynda buat keputusan,
Menu day 1 eynda akan beli stock utk seminggu...
Makan itu je seminggu...
Pas tu masuk minggu ke2 eynda akan beli stock seminggu utk menu day 2...
Begitu la seterusnyer sampai day 7...then ulang balik day 1 punya menu....
Paham kan...
Dengar cara tu eynda rasa lebih jimat... :-)


Nanti nak try dulu utk seminggu....lepas raya haji :-D







Tengok meal plan tu kekadang geram ada...menyampah ada...
Sebab takleh makan sedap-sedap uwaaaa...

Tapi sekali sekala ternampak iklan ni kat paper terus semangat tu datang balik...
Nak kena tengok hari2 iklan ni hehe...


Harap2 habis 20 sesi ni bodyku jadi macam body mereka2 itu jugak la..
Kalau tak jadi ...what to do kan...sampai dah ke tahap perabih duit pun takleh slim gak... :-D


Eynda tahu berat eynda payah betul nak turun....tapi eynda cuma harap boleh tonekan beberapa parts kat badan ni....tak turun berat pun takpe...janji ada bentuk badan...takde spare tayar hahaha....

Exercise??
Tunggu mood datang balik...sebab agak kecewa bila exercise giler2 dulu tapi badan tak beza mana pun...tapi tak bermakna eynda tinggalkan terus exercise....

Eynda terima diri eynda seadanyer :-)

Ehhh....Ziana Zain....Wardina...Noryn Aziz....Errra Fazira boleh buat....
Takkan eynda takleh kan ....

Tinggi standard tuuu...nak banding dgn artis muahahahaha....



** Menu day 2 & 3 utk lunch ada nasi/porridge...buat masa ni eynda tukarkan dgn instant oat...harap maklum...





12 comments:

Mr PenyuBiru said...

semangat tu yg penting. sekali patah semangat abis seme usaha. chaiyok! chaiyok!

Willie a.k.a Reptoz said...

Hahaha..planning is good.

Ray said...

Kalo tengok iklan tu semangat naik balik, apa lagi tepekla iklan tu kat dapur:)...Tu pembakar semangat tu!!Sayang dia takleh wat keja membakar lemak ajer plak:))..kalo boleh tolong bakar lemak sekali, LWM pun lingkup, sumer orang bakar paper je kannn

eynda said...

Mr.Penyubiru...betul..betul..nak buat apa pun perlukan semangat :-)

eynda said...

Willie...people macam i perlukan perancangan...kalau tak, selalu terbabas :-p

eynda said...

Ray...tampal kat dapur buat semak je...tampal dlm kepala lagi bagus hehe...

Ray said...

Haa...tau takpe...Teruskan usaha!!:)

Just Call Me Bitt said...

go kak eynda go! tak sabau nak p slimming aduhhaii ismeth lambat nooo nak minum susu sendiri hehehe

Just Call Me Bitt said...

go kak eynda go! tak sabau nak p slimming aduhhaii ismeth lambat nooo nak minum susu sendiri hehehe

Me said...

salam, eynda...love ur blog..sbb u give me motivation utk berdiet ..haha ..biasalah berdiet ni, klu ada geng baru best .. slamat berkenalan

iswatie "colours of life" said...

wah.....semangat Eynda..chaiyokkk

IdzaLia said...

Lia baru nak start diet2 ni.. baca entry kak eynda ni br ada semangat lebih sikit.. hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails