Monday, September 28, 2009

Aidil Fitri Day 1 ~ sambungan......

Tengahari raya pertama kami pegi beraya kat rumah mama eynda pulak...
Tak sempat nak bergambar dgn mama eynda...lepas beraya, kelam kabut nak ke Alor Star ziarah kubur arwah abah....raya haji nanti nak makesure eynda bergambar dgn mama pulak...
Mama eynda sedang menuju ke kubur arwah abah yg meninggal pada 10/10/2002....sehari selepas besday adam yg pertama...Al-Fatihah.....
Hannah kalau pegi ke kawasan perkuburan ni mesti dia hepi je...kekadang dia pegang mana-mana batu nisan bahagian kepala & berbisik-bisik... heran kan...
Gadis bunga bergambar dgn bodyguardnyer....baju adam tu besar la...sebab adam kurus sejak puasa....tu pun dah tukar satu size yg lebih kecik...still nampak baju tu besar...
Beraya kat rumah arwah nenek di Jalan Fajar, Alor Star...
Makcik...mak usu & cousin eynda, kak pah stay kat rumah tu...
Sayu je bila kenang balik kenagan manis kalau ramai2 berkumpul dulu2 kat rumah arwah nenek....sekarang ramai yg dah meninggal...yg sebaya eynda pun dah kawin & jarang jumpa...
Hannah tengah relaks...
Makcikku sayang....dgn cucunyer...
Anak bongsu cousin eynda....kira dua pupu dgn hannah la kan...ye tak...eynda tak reti sangat pangkat2 ni....tapi diaorg ni memang kamceng la...sakan main ...baru perasan seluar kecik hannah takde kekekeke....ni mesti terlupa pakaikan masa upacara berbedak sebelum bertolak ke Alor Star :-p
On the way balik Sg Lalang....Hannah & pakciknyer (anak angkat mama eynda)...
Hannah je sempat bergambar dgn mama eynda...
Pas tu sampai kat sungai lalang, cousin eynda datang dgn baby dia...ingat tak kisah balik kampung hari tu yg hannah jeles sangat bila eynda dukung baby Danisha??
Now dah tak jeles... :-D
Orang sibuk kat dapur, eynda sibuk posing2 hehe....
Dengan cousin sebelah mama eynda...
Habih dah citer raya pertama....

10 comments:

Azmiezas said...

Bagus la mama eynda..dia pakai tali pinggang kat belakang...kalau mak kita..jgn harap..dah nampak polis pun dia buat dekk...jer...relaks..katanya...

shabiela said...

comey hannah gmbo ngn danisha.. nmpk syg sgt dia kt danisha..

MommyCT said...

Selamat Hari Raya Eynda!
Byknya gambar...bestkan raya.

Mia-Ina said...

dlm sibuk..mesti ada ms posing kan kak..hehe

::i.e.r.a:: said...

eynda.. kubur arwah pakcik yusoff kat Masjid Al Bukhary A/S ker?

eynda said...

Azmiezas...mama eynda dah biasa kot...awal2 keluar peraturan tu sape naik kete eynda akan pesan dulu pakai tali pinggang...polis tahan kalau tak pakai sila bayar sendiri itu saman kekekek....

eynda said...

shabiela....Hannah memang tak tentu arah kalau nampak baby...awal hari tu je dia jeles...now dah ok...

eynda said...

MommyCT...selamat hari raya...best...setahun sekali meriah.. :-)

eynda said...

Mia...well...itu la akak...sejak badan dah mengecik skit ni lagi menjadi la...dulu2 segan skit huhu...

eynda said...

iera...ha'ah kat situ...arwah tok wan & nenek pun kat situ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails