Thursday, July 16, 2009

Eynda Dan Diet ~ Kisah Benar!!

Mula-mula nak cakap...
Padan muka sendiri!!
Akibat bermalas-malasan....workout main-main....
Berpoya-poya dengan makanan.....
Sudah dapat akibatnyer....
Sila lihat pengakuan terkini dari eynda hehe.....
Hari ini....16/7/2009
 
Berat badan eynda!!
Last masa eynda buat detox 3 hari, turun ke 57kg....tapi lepas tu naik turun 57kg++ dgn 58kg++......
Eynda rasa normal la sebab hari2 kita makan...berat makanan...berat air....berat lemak hehe....
 
Body fat eynda....hhmmm...macam ada naik skit...sebab suka makan lemak2 lately....padan muka lagi sekali....
 
Total body water.....turun skit....mesti kurang minum air nih!
Mari kita lihat apa yg eynda temui hasil kajian tentang berat badan eynda etc.....
 
Body fat eynda masih dlm tahap healthy range.....legaaaa....
Memandangkan body fat eynda 25.8%...maka body water pun normal :-)
Body mass index eynda 22.2%.....maknanyer masih normal weight hehe....
Apa-apa pun eynda nak kena start diet & workout segigih dulu....slowly la eynda akan start...bukan senang nak rajin kalau dah malas kekekekeke (gelak ala-ala popeye).
Mulai today, eynda akan sediakan satu ruang entry dlm blog utk daily menu & workout...weekdays saje yer...sebab weekend eynda rasa rugi kalau berdiet :-p
Entry ni eynda akan publish di malam hari bila eynda dah stop makan-makan hehe...
Kita lihat apa yg bakal berlaku... ;-)
Jom!!  Sape2 yg nak berdiet....kita diet & workout sama-sama.... :-)

23 comments:

Softtouch [Hanim] said...

jom .....

nak tanya yang sis buat detox tu, minum tea detox ker?brand ape2 pun xpe ker?

JiEjAh_DeEn said...

eynda tinggi kan ?
kiranya berat tu still seswai ngan ketinggian ..
saya berat kurang sket dr eynda tp katik huwaaaa huwaaaaa

dah start diet gak since monday,
esok baru timbang tgk result:D

Anonymous said...

sis eynda...kita sama la..weekdays je diet. weekend mmg tak bleh diet...setakat tahan2 mcm tu laa..rugi thn nafsu time bersama family gini....

mmg mcm ni lah i rasa...diet ni ada musim kut.. dh jenuh diet, lepas tu kita biar slow down skit..lepas tu bersemangat balik. nak dpt semangat semula tu payah skit.. kalau dpt partner bersamangat sama then no problem...

okeh..jom kita pulun diet....

-SR

Lady of Leisure said...

kak eynda buat detox kat mana? macamana?

Lady of Leisure said...

tinggi kak eynda berape ek?

ME said...

.. nak diet juga .. me join ..

M said...

muakekekekeke gelak gelak sama sebab sama2 malas dan makan2 lupa diri..saya belum timbang lagik tapi tau dah naik sebab jeans susah nak zip. malasssssnyeee nak seksacise...opss exercise

neezareef said...

jom sama2...me oso on diet gak..hr tu cam eynda jugak mkn x insaf2 skali amek kauuuu....ngeriiiiiiii...

skang dah lost almost 4kg..more to go

Shida said...

sis,diet2 jgak nnti bila dpn mata ada mknn sdp2 mesti dh lupa tgh berdiet..hahaha..mcm shida ler..slmt menjalankan misi berdiet!

eynda said...

Hanim....akak beli peppermint detox tea kinohimitsu...apa-apa brand pun ok...jgn teh org kampung udah ler hehe....




jiejah....tinggi eynda 164cm...nanti dah timbang citer la dlm blog pasal diet...share2 pasal diet :-)



SR....tu la hari tu dlm 6 bulan gak gigih diet & exercise....pas tu slow down dah jadi gini...weekend memang takleh diet coz banyak makan2 dgn family...lagipun bila cuti diet 1-2 hari, pas tu start balik weekdays body akan lebih alert....

eynda said...

Lady...tinggi 164cm...kat categories tu ada label DETOX PROGRAM...baca dari mula sampai habis tau....kalau nak ikut program tu...penting hehe...




ME....jom...nanti citer la kat blog ME apa yg ME buat masa diet..share2 citer :-)



M....cepat lupa diri kita ni kan haha...so bila nak start balik diet & seksacise? hehe....boleh jadi bahan utk entry dlm blog ;-)

eynda said...

neeza...congrats....eynda nak kena hilangkan lagi 5kg....baru puas hati :-p




shida...thanks :-) Sebab tu akak takmo diet bila weekend...godaan makanan kuat skit hehe...weekdays ni duduk kat rumah akak boleh kontrol lagi...insyaallah...kita tengok apa akan jadi :-p

SyariLia said...

hai. kak eynda.. ingat lia lg x yg kat fs tu.. add lia ye ..
jom... nak diet gak...

maira said...

eynda... maira lagi teruk.. 60kg tau... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)))))

eynda masih nampak slim, sbb bodyfat kurang... maira dah nampak mok mok laaaaa........... :(

shabiela said...

kak eynda, sha diet slow jer.. nk workout ader tetamu kat umah.. dok 3 bln umah sha.. malu kt dia sbb dia lelaki.. heheh.. jg mkn jer skang.. hu hu.. lama x timbg sbb bateri abis.. tp balik kg ngundi br ni kak ipar kata nmpk slim.. x sbr nk timbang.. he he..

damiqula said...

kak eynda,cenggane pengiraan body fat tu ek?maksud dami,die kire body fat berdasarkan ape?berat kite ke?

:: PU3'z :: said...

kiter nak join
skrg mmg dah start buat pose isnin khamis (pose ganti sekali hehehe)
nak continue smpi pose ramadan
kiter kurus sesama k
go go chaiyo
detox tuu nak beli kat mane ekk
memang berkesan ekkk

Abrahyn said...

wah...berat kite lebih kurang sama je...tp my body age is 42 years!!! huhuhuhu...i lak skrg ni asyikkk nk makaannnn jek..mencik!!

eynda said...

Hai lia...ingat :-) Akak dah lama tak masuk friendster hehe...tadi baru pi jenguk ;-p Jom la sama-sama diet...nanti update citer diet kat blog... :-)




mairaaaa....ala lagi brape gram je berat eynda nak jadi 60kg tu hihi.....ni geng diet yg dah bawak diri masing2 la kan haha...semua pakat ke laut :-p Mari lah kita pulang ke pantai :-p





Dami...kat weight scale akak tu dia suruh letak info umur, jantina, fitness level ~ akak pilih workout 3-5 days perweek.....so scale tu kira utk kita la....akak dah try kira manual ikut satu buku workout yg akak beli...result dekat2 jugak :-)



PU3...jom...just citer je update pasal diet dlm blog...contoh menu makanan...pas tu timbang berat badan tepek kat blog...so nanti sama2 la kita tukar2 komen....gitu je la...takde la official sangat...eynda saje ajak sesape je nak diet....bila ada sokongan ni lagi best :-)

eynda said...

abrahyn...ye ke berat kita lebih kurang?? Body age eynda ntah brape la...takut lak nak check hehe...tengah idam scale TANITA...boleh check semua...tapi harga lima enam ratus laaa...(berpeluh)

E-Marlin said...

Ya Ampun sis eynda rajinnya cek bmi semua tu bagai...hehehe...

sis eynda guna timbang apa ye yg kuar semua2 tu? mcm besh la plak ehehhe

Mama Azlina said...

hi...kita pun nak diet gak..baru today ..ada org tegur mama pregnant ke...adakah???tensionnya..jom eynda..bagi tips sikit...boleh share

eynda said...

Erna...kena check baru puas hati hehe...akak punya scale brand microlife....kalau TANITA lagi best...boleh check bone mass...metabolic age...idamankuuu...mahal lorr...



Mama....entry dulu2 banyak citer pasal diet & workout eynda. Kalau mama rajin klik2 la kat categories tu...lepas ni pun akan selalu update...jom la...jaga body...bila dah dapat result happy tak terkata tau...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails