Monday, June 15, 2009

Terjahan Pertama ~ SSF Bandar Sri Damansara

Petang Ahad kami keluar cuci mata kat kedai perabot. Pilihan minggu ni kat SSF BSD yg baru bukak....jenuh gak cari SSF nih...kawasan terpencil...padahal dari jalan besar memang nampak pun...nak cari jalan ke building tu yg payah...nasib baik jumpa...hubby hampir putus asa, suruh tanya petua jalan memang hubby takmo...biasa la...lelaki :-p
 
Cik kak ni seronok la sebab nak keluar jalan-jalan...
 
Tengah belajar nak buat "peace"....
 
Setibanyer kat SSF tetiba rasa nak ke toilet kekeke....normal la kan...masuk2 terpegun eynda....lawanyer toilet...harus la di buat kenangan kekekek...
Dan juga sila lihat peha yg lebar itu....lihat & buat tak tau je ye...
 
Cantik kan area ni....kalau buat kat rumah nanti best jugak...
Haha...ni toilet tingkat atas pulak....siap dgn carpet gebu & sofa lagik...kalau kat rumah eynda deco cam ni tak sampai sebulan sofa & carpet tu buang kat tong sampah....konfirm basah je kat situ kan...anak2 dok main air...
Aduhai....tempat paling eynda suka dlm SSF tu...masuk2 rasa tenang....serba putih...suci je rasa...hubby sure tak suka deco cam ni....ala-ala inggeris ni bukan taste dia... :-(
Kiut kan carpet kids tu....kalerful....tapi hannah & adam tengok buat tak tau jek...mama diaorg yg hepi terlebih!
Oleh kerana kami masuk dlm SSF macam spy....takde sape perasan kehadiran kami....so sempat la snap banyak gambar...snap here...snap there...everywhere snap snap....mula2 takut nak keluarkan kamera...tapi ada sorang gadis yg ada kat situ pun pegang kamera...apalagi terus giat mengambil gambar tanpa izin :-D
Sampai kat part curtain SA sudah perasan ada customer sedang merayau-rayau dlm SSF tanpa haluan....wah!! ikut belakang eynda ni...gap 1-2 inci jek kat belakang...eynda laju, dia laju...eynda brek...dia brek...last2 cakap kat hubby...jom balik! Tak suka la kalau nak window shopping/shopping, SA dok ikut montot....kalau eynda perlukan bantuan baru la eynda cari.....hilang sudah mood.... (actually geram sebab takleh teruskan snap snap hehe...)
Banyak lagi perabot2 kat situ...tapi bukan citarasa hubby...eynda cuma snap yg hubby berkenan je...yg lain macam gaya mewah lorr...pas tu banyak ukiran2 patung...agak menyeramkan memandangkan kat dlm SSF tu macam sunyi skit...nak ambik gambar pun takut2 nanti balik rumah tengok dlm gambar ada "tetamu" lain muahahaha....well...pisces...suka berangan :-p
Balik shah alam singgah kedai mamak beli ayam goreng utk dinner...hubby je turunkete gi beli...eynda lebih suka layan kamera dgn anak-anak...gambar ni telah membuat adam ketawa dlm kete sampai takleh stop, sehingga keluar air mata....gara-gara aksi candid hannah yg ternganga tu :-D

10 comments:

POSH76 said...

tulah sbbnyer nyampah p sini....kdg2 nak survey reger dulu...cam takut sgt kot barang dia nak kena curi...pang kang...

Maharani said...

tom pun baru jer smlm perasan ada SFF kat BSD ni. smlm jer tom lalu. teruja nak masuk. tp kalau ada bodyguard yg ngekor tu tak best la pulak. tp nak masuk jgk!!! nak tgk bunga2 cantek!

Emma said...

eynda,
kita ni tiap kali lalu highway nampak SSF ni nak singgah tapi tak tau nak masuk kot mana...eynda masuk kot mana? pasnih boleh kita menyinggah!

JiEjAh_DeEn said...

wahhhh dah sampai ssf bsd yer?
yg kat shah alam ni pun lom terjah padahal sekangkang kera dr opis :D

eynda said...

Posh...tu la..kalau dok ikut montot je kita nak buat keputusan yg waras pun payah...


Tom...SSF kat BSD ni ada 2 building...yg akak pegi ni yg baru bukak...SA tu cakap situ banyak perabot...kalau yg lagi satu tu ada banyak perhiasan dalaman...nanti nak pegi yg sebijik lagi tu...



Maria....nanti eynda tanya hubby, dia guna jalan mana hari tu...eynda ni blur skit hehe...


jiejah...SSF kat shah alam ni lebih kepada curtain kan?? Tak pernah pegi jugak yg kat situ :-D

Ella said...

eynda..
I suka g SSF.
last 2 week ada pergi kt Jln TAR.
i selalu pergi yg kat Jb ler.
Suka sgt flower yg jual kat situ.
Ada yg mcm bunga hidup...

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xsuka kalu tgh tgk2 barang SA asyik ikut jer..terus takde mood nk beli...tak pernah masuk ssf, nnti ni cubelah masuk..he he he

eynda said...

Ella...betul...bunga2 kat SSF sangat la lawa...macam bunga hidup...tambah2 dgn cara diaorg deco dlm kedai tu...wah!!



Hanim...ye la kan...kita perlukan ruang utk berpikir...nak beli ke...tak beli ke...sesuai ke tak...kalau dok ikut kita jadi stress....dah le bawak anak2 ni macam masuk dlm fun fair pun ada hehe...kelam kabut... :-p

Shariz said...

cantiknya barang2 kat dlm SSF tu ! Shariz pernah pergi SSF kat shah alam tu, mahal giler curtains kat situ. kalau tak silap, paling murah semeter $80 (lebih kurang la)....kalau tak silap la ye...hehehe..

kalau la rumah shariz deco mcm kat SSF tu, rasanya tak keluar rumah dah....hahaha...

eynda said...

Shariz....kalau rumah deco macam dlm SSF tu, cuti2 malaysia dlm rumah je la :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails